Pages

Reasons To Continue Writing

Friday, August 5, 2011

Untung La Dah Pemes

Assalamualaikum.

Macam Senang Je Kan Idup Blogger Pemes.
Blogger Yang Ada Berpuluh Riban Followers.
Macam Dia Tuh, Dia Neh Dan Laen Laen.
Alaa Korang Mesti Tau Sape.

Kenapa Fa Kata Senang?
Yea Lah Dia Tak Yah Nak Lari Lari Pegi Blog Orang Laen,
Tapi Still Beribu UV Everyday.

Dia Tak Yah Pening-Pening Baca Entry Yang Pakai Bahasa Moden Terlampau Seperti 'Kitew'.
Dia Tak Yah Susah-Susah Nak Komen Walaupun Blog Tuh Bila Nak Komen Kena Refresh Banyak Kali.

Yes, Bukan Mereka Tak Yah Blogwalk Or Komen Langsung,
Tapi Tak Da La Sekerap Kita-Kita Yang Masih Mencari Ribu Lemon Pembaca Setia.

Fa Neh Sebenarnya,
Semput Tau Nak Sampai 800 UV Sehari.
Sekali Sekala Je Dapat 1000 Pun.
Jenuh Nak Jogging Sana Sini,
Komen Situ Sinun.

Tapi, Fa Lagi Suka Macam Tuh.
Baru Best, Baru Tercapai Salah Satu Matlamat Berblog.
Takda Lah Kita Buat Entry,
Mengharapkan Orang Baca Tapi Kita Tak Baca Orang Laen Punya.

Fa Harap Sangat Fa Tak Berubah.
Mana La Tau Sampai Masa Fa Ada Puluh Riban Followers, *10 tahun lagi kot*
Hopefully Fa Still Jadi Macam Sekarang.
Melawat Bila Ada Masa,
Komen Bila Ada Kesempatan.

Harap Korang Suma Pun Macam Tuh Yea!

pssstt: Jom Pegi Tengok Encik Top Neh. Kesian Dia Ada Masalah Dengan Company.

111 comments:

LADYHEART said...

follower 3 ribu pon da ckop byk..lady ade 2rts lebey je..hik2...

shazmir said...

hahahhaha..untung la..
http://xyz4mir.blogspot.com/

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

takpelah, takde ramai follower pn tp kita ade pmbaca setia pn da ckup..ramai follower tp bukan pmbaca setia ape guna gak kan..just my thought.. :)

syaz@rozelt said...

hehe..support fa..doakan tempoh 10 thn tu jadi singkat..hujung thn nie dh dpt puluh riban folower..hehe

Luqeem™ said...

janji matlamat berblog tu ade jadi la..

syrupmasin said...

haha..sep sikit..caya lah kau..femes doe kau..mcm siti nurhaliza..bangge aku ade kawan macam kau..kite kawan kan?? :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ko dah cukop hebat fa. tapi aku rase kalau interaksi dua hala lagi best dari interasi dari sebelah pihak je kan.. baru ada kepuasan dalam berblogging :)

KimiCnoL said...

betul2..kalau bw baru kita dapat input.input same dengan ilmu ;)
perempuan,tudung,puasa??

AesyaZealous said...

haaaaa semputtt

darkrose~ said...

cara macam ni memang ros setuju sgt!:)

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..setuju...

kita nie yg folower cket..

kna la berakit2...

smpa nnt kita dh kya...

bwu leyh bli feri n bwak geng3 blogger jln2..hihii

Eyda Syahida said...

follower banyak pon tp org xmasuk blog kite xbes jugak.. sedangsedang sudahh.. huhuhu~

tp kalo tgh tension, bace blog orang, best jugak.. sbb diorang ni mcm2 krenah kan? mcm2 gaye penulisan..hikhik~

cik wanie Lovela (CWL) said...

datang mengomen serta memolow anda ..dan setuju akan entry anda heheh

Miss Y and Her World said...

8oo UV? oh mak kau. semput mak nyah. nak dapat 300 UV pun payah.

khairul akmal azman said...

follower ramai xpenting..
yg penting entry kene power..

kaizen said...

bg sy senang jer... teruskn mendengar nasihat & ambil pengajaran keatas blogger2 femes lain...

*bkn sumer blogger2 yg dah berpuluh2 ribu sombong x blog walking tp krn segelintir yg buat mcm tu abes laa...

Terbelog said...

janji ikhlas berblog :)

sop said...

bloh ni pun hebat tp x sombong pun kan?

syieda_joy said...

syieda lgi la..nk bljr dr fa la..^_^

abah khalisha said...

abahbr nak famos...hehehe

aien said...

gile glamour namenye tu .publisiti murahan .lallalala ~

p/s : ain cukup tak suke blogger yg gune bahase ewwwwww =='' rase nak lempang laju-2 :p

shafmechy said...

x lama lagi fa pun bakal femes Insyallah =)

Khairil said...

fmes ke atau tidak yang penting jgn sombong...

Khairil said...

err..satu lagi...(penambahan)jangan lupa diri bila ada diatas...itu lagi penting...

ibnuismail said...

suke2....suke lagi lawat blog org n komen2...hehe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

femes oh femes

sokong dengan fa . hehe

:)

!Fatin Fadhillah... said...

UV fatin sehari nak sampai 50 pun payah fa... huhuhu... sabo je lah! =,='

Jiejah Gorjes said...

hanya mampu melawat blogger yg rajin melawat blog kite jerk..tu pun ada terskip faktor kekurangan masa ngeee

cheqwa said...

insyaAllah,,.jangan pernah kau coba untuk berubah.....*eh,ternyanyi plak :p
beskan kalo 1000UV sehari..cheqwa ni dah semput ni :p

kiz said...

duk puncak jangan lupa kaki gunung.

ifwat SAHAJA said...

takde cabaran la lau takde komen2, takde blogwalking, takde kenal2 dengan org tu, org ni.. haha.

http://www.iefwatsahaja.com

Chuu Muqhlis said...

untung la femes...

e k i n said...

Tak ramai follower takpe, asalkan kita low profile :)

LydSunshine said...

So, Fa, apa lagi.. lawat la blog akak. Kehkeh.

miss N said...

untunglahh . uhuhuhuk ;)

Cik Bell said...

untOnglaa...
IAllah akan tercpai matlamat 10k followers ;)

nurAMALLINA said...

Fa, ina setuju. bukan apa, nanti orang kata kita lupa diri ohh. bahaya, :)

twinkeenabilah said...

takpe jangan risau. Janji ada followers yang setia nak baca blog Fa :)

ceriteraliyana said...

follower dah ramai tak lama lagi femes lah tue..

Cikewi said...

blogwalking is the best :)

el said...

bgs2 kalo blog yg rmi folower yg ribu riban berkomen n suzi ziarah menziarahi sesama..bkn cam blogger yg femes yg folower beribu2 tu dok sj buat n3..huhuhuh tanpa wat ape2 feedback kt blogger lain..tu pun fedback pd blogger yg femes jugak...lain lah pd bloger yg ciput cam el..nak harap UV ribu2 mmpi lah tp akan di usahakan mn tau one day kann insyallah janji kita mesra with others gitu ahaks

ezzaty harith said...

eleh..cik faa pon pemes r..hee :)

Irma A.Wahid said...

atleast follower fa mmg da ramai...irma sikit je..hehehe...follow la irma balik ea~~hehe

lilypelangi said...

sy berblog dah berthun . follower tak naek pon :p

Mohd Izzar said...

hurm..berblog dpt bwt kawan jgk apa..tak perlu la nk femes2..haha

ILA HonEyBuNNy said...

iya la fa...

yang dah femes memos xpayah blogwalking xpe...diorg mmg dah ada peminat setia...yg mcm kita neh..kena la jalan2 sokmo kan...hehe..

tapi ila suka yat fa last tu...bila ada masa terluang bru bls komen n bw..lau busy, xsempat la nak layan n jenguk2 blog org lain...sbb blog sndri pun xtertgk kan..ehhehe

berblog simple2 sudah...janji happy..;)

Shamsuddin Amin said...

ok la tu fa...
ak ni maksima pun 100 je... huhu

cik sakdi said...

lah, follower ramai2 pon kdg2 dia bukan bukak blog kite pon. huhu

cucu umie said...

yg pntg jadi diri sendiri and jgn lupe orng bila sudah berada diatas..hehe

Green Apple said...

siapalah kita... tapi fikir semula apa tujuan asal kita...

tasha ;) said...

followers banyak pon , kalau kita buat entry panjang lebar pon tak hade org bace buat apa kan ? HOHO . tetiba je Tasha ny '=..='

C i k P i p i T e m b a m said...

kita lg la baru nk cecah 150 follower . erk . nak kata baru blogging xjugak . bukan senang nk dpt follower .

senyumSOYA said...

kalau ada pembaca setia pun dah bahagia..heheh..~ ^^! baru sini.. salam knal..^^!

ZWAN SABRI said...

for me, FA pown blogger femes.. dapat 800++ pengunjung sehari.. femesla tuu.. Tahniah! ;)

putera/Sumiteru Terada said...

sy xreti buat entry pendek2...sy tengah beljar skrng ni dengan mencri key setiap pektaan menjdi pendek..hehehe.....klaw ada sesiapa sudi ajar...sila la hadir kat blog sy ye...sorry la coment ni pun dah nak menjdi panjang...hehehe..sekali sy type susah nak ada break cengkam y sngat kuat...maaf tertmbah panjang lagi..k bye..

Asyraf Arif said...

untung masing masing kan. huhu

cik Dil said...

dil epi bblogging skrg..sbb apa yg dil nak, tcapai..^^


insyaAllah, moga impian fa tcapai yer syg..^^

abbey~ said...

untung laa da femes kan~~

Mr.Thinker@Ali said...

budak x femes nk komen sini boleh? hehehe. melalui pembacaan di sini, apa yg saya dapat; what you give, you get back. itu yg penting. isn't it?

Munna said...

followers fa pun dah ribu riban dh tu =)

♥Aien Najwa♥ said...

loike ur entry=)
tp FA punyer follower pown byk dh..
sudah jd femes dh..hehe..

zatiey said...

ske entry ni..

xpelah..mgkin belom rezeki kite..akan dtg..InsyaAllah..giliran kite plak..

Dalin said...

setuju~! kena ada usaha.. tp jgn stop disitu je kan? Chayoik Fa chayoik!! moga2 dpt ribu ribuan lemon polower.. ^_^

ainaa said...

insyaAllahh. bagusla kalau ade niat cmtu. :)

alif haris said...

hehehe .. betul tu fa .. jgn lupa bile dah kat atas nnt :)

diana said...

wah..
sehari boleh cecah seribu ye...
akak tak de la sampai macam tu lagi...
bw pun jarang2 je...
sehari 1,2 jam je bw..
traffik pun paling banyak 800.
kalau tak bw sehari 5 ratus je..
tambah sekarang tenet dah slow..
aih..rasanya hari ni 5 ratus pun tak dak..
heheheh

Elie Lily said...

kalau ada sorang je pun yang baca blog kita, dah cukup buat air mata elie nk gugoq! :D

Liyana Zahim said...

U r xtra enuf femes dearie.. Haishh.. Tak pelu femes sgt t susah tau? Tak bes t salu jd phatian.. Takde privacy nk tls ikut suka nak kte..

cik bulan said...

setuju ngan Fa..baru bes nak bw2 ni..kenal ramai org..baca entri org2 len..sangat happening menjerit2 di shutbox memasing..hehe..tapi cuti2 ni jela leh layan..pas masuk u nnt cam kne kurangkan jep..T.T..

yusuf Laili said...

Salam Ramadan;
Mak..Ooooi!!.byk nya org komen blog kau..jeles aku..

tiefazatie said...

pergh..dasat owh..uv trafik 800??
ifa xmmpu tue..haha

sLpmEpLz™ said...

untungggllaahhhh jd org femes..

cikguden said...

macam mana rasa jadi popular ek. hehe

dill said...

go go fa!

dill.

Wanie said...

wanie tak pernah UV sampai seribu..tak bape rajin nak blogwalking..huhu..tambah2 bulan posa ni, banyak keje kena buat..

bagus fa ni..semoga fa rajin singgah blog wanie macam skang..keke

cunndaa said...

setuju ngn fa..
kiter ni sampai berpeluh ketiak bw kan..huhuhuu

ZURAINI said...

uishh.. awak pon femes gak. follower dah 3 ribu. kite baru seratos. huuhu

cik tikah said...

cik tikah sehari pun susah nak sampai 100 uv taw :(

caliph shuriken said...

nk dapat 200~300 uv sehari pun susah, nk ribu2 lagi x dapat laa, huh...

cik AF said...

nak sampai ratus2 pun tak tcapai lagi
lagi2 dok kat PASUM2, tanggunjawab utama kene pikul kat sini :)

tgu dah jadik doktor nanti sempat tak , hehe

muhamad hanif said...

waahhh,

kalau kau lagi 10tahun, aku mesti beratus tahun yea,

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

setuju !

tp setengah blogger yg maybe femes kadang2 deppa tak luak pon if kita tak komen sbb depa dah raamai org nak kome =='

Umie Artoqiemie said...

umie doakan fa x berubah.
amin.

Syazwan Che Deraman said...

kau bagus..follower dah ramai.
komen kat entry banyak.

banyak wooo..800 sehari..hehe
good good.

have a good day.

faRHa@miSS Vio said...

xpe la...kite amalkan sikap ziarah menziarahi ye... ^_^

~bUih-bUih ciNta~ said...

jgn la jdi mcm tu, adalah sesetngh mcm tu..maklumlah dh femes kan, jdi xyah nk bw sana sini.. cm sama je entri kat sini
http://justrunawayfromyou.blogspot.com/2011/07/ada-blogger-yang-tak-hargai.html

purpl3h0lic said...

kdng2 internet x mengizinkan untuk blogwalking :(

kakngah said...

aku nak cecah 200++ UV sehari pun semput nok.... tak lalu nk kejar traffik. aaahhh semputtttt lagi...
so, lebih suka blogging syok sendiri..
kehkehkeh!!

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

2 la... wlaupon kite dh ade puluhan ribu followers skali pon, jgn la kita lgsg xjenguk org laen... sekurang2nye,jnguk la org yg komen blog kite.. =)))

bagus ape mngeratkan silaturrahim..

Ema Razali said...

nanti dah femes amos jgn lupa kita *tetibe je hahaha

kotak bulat said...

heheheee.. fa tak sombg.. tu yg ramai suka blog ni kn. :)

Nurnajwa said...

Hehehe,

dh femes nt jgn lpe kte ;P

Oh, dgn blog kte sekali XP

Aida Omar said...

hendak seribu daya tak hendak seribu dalih..hehe

feza said...

ziarah menziarahi tak salah

nurani said...

kite ziarah slg bole.kite komen pun slagi bole..hihihihi

liya alia said...

tiga ribu lebih lebih follower tu dah kira banyak la.. dah kira femes nih.. heeee

HAZWAN17 said...

feymes feymes jugak..kena la sesekali turun padang jenguk-jenguk blog orang lain pulak hehe

ZORA said...

same la..zora kalo ade mse bw la blog org..kalo takde mse jwapan d mmng skit je uy blog zora..huhuhh..

nub said...

wow.pemes. harhar

azana said...

untung la depa....heheh rs lagi sonok kalo berbalas kunjungan..rs cam ada tindak balas n rs kewujudan sesuatu perhubungan sesama blogger...

adan said...

1st time singgah blog meriah ni..
andai kata aku jadi popular.. akan ku tutup akaun blog ku ini.. ehehe.. gurau je..

btw salam knal.. ^_^

apik pehe said...

hehehe..skang ni apik tak larat dah fa..keje lagi..blog lagi..huhu

siti kektus said...

kite pon harap kite tak sombong masa akan datang.


takut jugak ape jadi masa akan datang akn. ^^

ABU said...

nak jadi pemes bukannya mudah, tp kalau dah pemes msti best kan, nak jugak merasa hehehe..
uv riban2 susah dowh nak dpat

schaze zainn said...

schaze nak dapat follower ribu2 tu ntah bile..haha

yela update pun kadang2.. xP

suke jenguk blog fa. xP

A retarded kitty said...

followermu ramai dowh, sebulan lagi boleh la sampai 10 ribu

shahira :) said...

sokong gila hang ckp! betul betul. kita kenalah mnjalinkan ukhwah sesama kte. tak gitu. hee

amir aizat said...

hebat!!

meaw said...

fa, meaw rasa fa punya blog ni memang terbaik dah,hehe :D

suka dengan gaya penulisan tu ^__^

wany azmy said...

sis followers bwu nk jejak 200 tw...mmg susah nk femes...p lw da femes jgn jd se2tengah owg 2...nk suh visit je pn blog bukan follow...2 pn susah...ishhh germ tw kengkadang 2...sabar je laa...:)

art with azrasophie said...

ala xper...lagi best baca blog orang pastu jadi follower...daripada dok diam je..