Pages

Reasons To Continue Writing

Thursday, August 11, 2011

Samseng La Sekarang

Assalamualaikum.

Ada Kawan Or Ahli Keluarga Yang Panas Baran Tak?
Especially Bila Bawak Kete.
Abang Fa Memang Cepat Baran.

Pantang Orang Nak Potong Line, Dia Tak Bagi,
Kalo Orang Tuh Degil, Dia Lagi 100 Kali Degil.

Ada Cina Neh,
Nak Potong Lane, Nak Masuk Lane Abang Fa La,
Tapi Abang Tak Bagi,
Tapi Cina Tuh Tekan Jugak,
Memang Jarak Sejengkal Je Dah Boleh Bergesel Tepi.

Last-Last Mamat Tuh Menyerah,
Tapi Abang Saya Kan Baran, T__T
Dia Maen Kan Pulak Cina Tuh,
Kejap-Kejap Brake.

Sekali Kan,
Dia Turun Kete,
Lebih Kurang Macam Ilustrasi Di Atas,
Cuma Tak Da Kayu.

Mau Tak CUAK?
Naseb Baek Tak Jadi Pape.

Lepas Tuh,
Memang Kena Se-Das Leteran Umi La Kan.
Huh Ayat Umi Pedas Woo.
Umi Cakap,

" Tolonglah, Jangan Nak Berlagak Jadi Samseng, Road Bully, Awak Punya Plate Number Terdedah, Silap-Silap Orang Amek, Kang Dia Ikut Awak, Bawak Kayu Pukul Belasah "

Umi Menambah,

" Jangan Nanti Tiba-Tiba Ada Polis Datang Umah Bagitau Benda Nauzubillah.. "

Maka Dapat Tak Moral Nya Di Sini Murid-Murid?

pssstt: Brader Arul, Cuak Tak? =D

69 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

pergh. bahaya kot. patut lar kemalangan di malaysia tinggi berbanding negara asia barat yg gila laju bawa kenderaan. rupa2nya pemandu malaysia kurang berhemah. haha. sorry to say. tp ni kenyataan kn? :)

kiz said...

sebab tu laa orang suruh bersopan santun di jalan raya..

|| A r a W a n i || said...

betul ckp umi tuh...
Ai ai ai.. tolonglah dengar..

Mrs.Yie said...

hehe..ada je dalam keluarga akak jenis panas baran ni terutama sekali bila bawak keta..kahkah

zuwaidah said...

dah kena leter, apa respon dia lak....

Ema Razali said...

hahaha seram siot siap turun kete :D

ayah ema panas baran bila bawak kete. tp dulu la.. skrg dah tak. huhu

ema pon kalau drive taknak kurang. haha kalau ade org tetibe potong, ema potong balik. kihkih

AzatLazat said...

panas baran biar bertempat
tapi ada ke?
hehehe
just berhati2 la
tak kesah pasal diri sendiri pon pikir la orang lain kan
:)

Far8 budak baik said...

tu lahh kannn..
kalau aku mmg pnas
gitu..aku pun cepat
panas gakk..
klo aku kene gituu..
mmg tak raya lah mamat tu..
hahahahaha

el said...

dulu abah k.el mmg cam tu
panas baran kalo bw kete
tp skrg dia x bw kete dah..

nasihat umi kamoo tu sgt2 lah bermakna..uhuhu

KimiCnoL said...

haha..ikut mood jgk la..biasenye bawak steady je..tpi kalau dah dtg mood gila tue,mmg gila jgk la bawak.. ;)
kisah disebalik rusuhan london?

cik idora said...

ingtlah org trsyg.. pndu cermat jiwa slmt..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

panas baran ne memang diperlukan juga... lagi2 untuk mepertahankan diri kita.. jadi yang berani.. tapi cume biar bertempat je la....

wany azmy said...

abg wani pn cm 2...lw bw keta cm pelesit...penat mak leter p no respons la...katanyer jiwa mude mmg cmnie...cettt

tiefazatie said...

paham cikgu..hee..btol2 pe yg mak awk ckp tue..

syieda_joy said...

btol ape mak Fathiah cakap tu..

sepatutnya pemandu berhemah saling hormat menghormati. ^_^

♥Aien Najwa♥ said...

hush panas baran nyer abag fa..=)

ZWAN SABRI said...

Zwan klaw naek keta ngan my mom, n mymom drive time tu, kena tahanla tlinga ni dengar my mom bletiaq kat driver yang dok bawak x senonoh kat jalan raya.. klaw satu dua xpala jugak.. ni bukan main banyak lagi kreta yang bawak x senonoh.. makin bletiaqla mama zwan.. yg jadi mangsa zwan sbb kena dengan leteran tuu... HAHA


MySuaraBlog: Kurangkan Makan Nasi

Fikri said...

Hui.. bahaya tol. Kalo panas baran jumpa dgn yg panas baran gak xtau la apa nk jadi. Kiamat kot.

nurani said...

hee...sye suke org pns brn..kekkekke

Panggil aku Han said...

dasat betul la...

farah hanim said...

makk aihh.branienye abg tu
hehe..kalo fara,da duk diam2 dalam kete..xnk masuk cmpur.hehe :D
cuak kott :D

~~Ticer Wann~~ said...

apapun memang kena banyak sabar..

Terbelog said...

bahaye wo..jgn amalkan

Lizzie Yasmin said...

Aku pernah jadi mcm tue jgk, waktu 1 keta ngan mmber, bukan dgn cina tapi melayu sendiri.

Turun mmg nak gaduh habis, terrbakar kot, sebab bawak awek sebelah. Tapi kami ramai2 notice zip seluar dia terbukak..

So apa sebenarnya berlaku dlm keta dia.. Tak kan kami potong stim dia kot?

kaizen said...

sy rase sy la manusia plg berhemah kat jalan.. hehehe ok prasan jer nih

rara pinkmafia said...

aah,btol kata umi awak tu.jgn buat main atas jalan.karang tak pasal2 je.takut.

Aku Afzal said...

adoyai..bahaya2.lagi2 nak raya ni.jangan la buat hal ye :)

ABU said...

ya betul setuju dgn Umi anda itu :)
nak jugak ada kayu kan hahaha

cucu umie said...

hehe..aishh kalo ayie rase diorng nak potong..ayie bg shje ..

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Ad2.. My dad.. Haha...

syrupmasin said...

naseb umi cakap-cakap..haha..kim salam umi.. :D

diana said...

sikap ego tak bawak kemana..
mengalah tu kadang2 perlu..
mengalah tak semestinya kalah...
kita erlagak samseng kat jalan takut nanti keluarga kita yang jadi mangsa pulak..

echaRierie said...

huhu..abg sy pun mcm tue..
mmg baran..tp x pernah bwt mcm abg awk pula..hehe :)
moral tue sgt penting ! :)

e z z a t y said...

saya tak geti bawak kete..sobs..sobs T.T

m!3yr4h_LolLy said...

betul kate umi awk to.
memang padah tol bile ade yang macam nie. hee

aisya said...

kalau sy org nak masuk lane ni bg je la... tp sorg 2 xpe la, jgn sume plak nk ambk kesempatan.. yela, bukan rugi ape2 pun kalau bg sebijik 2 kete masuk ni..

ArulchelseA said...

cuak la klau mcm ni..jd pk 8 kali nak potong line keta abg fa ni....kih kih kih..

Green Apple said...

belajar bertimbangrasa... sama2 bayar cukai jalan...:D

ツ Bieaz ツ said...

paham cikgu hihi... kata umi mmg betul :)

Atiqah Wadiah said...

sama ngn my sis..pns baran jugak..tp sy rasa abg awk lg pns kot..hehe :)

cik Dil said...

soo, jd lah budak baik ketika mmanduu..haha

izzah zubir said...

hmm drive ni kena ikut akal bukan emosi..gahahah .brader tu temper mcm i jugakk..kawal2 ..hehehe

muhamad hanif said...

moral of the story ialah :

sediakan kayu sebelum dibelasah..wahahahahah !!

ChaCha said...

sama cam bapak..tak larat nak larang dah..huhu

Khairil said...

hebat juga umi awak yer....!!!

Syuxer said...

orang panas baran hanya akan sejuk hati bila mak sound or bagi nasihat heheh..hope abang awk dah tak amal sikap camtuh lagi..

orang zaman sekarang dah seperti orang gila..kalau tak puas hati,memang membunuh kadang2 mereka pilih juga huhu..

ILA HonEyBuNNy said...

uih..bahaya jugak abag fa neh...

hehe...mcm pagai ila gak la...xbg org potong line lau nak potong..hahah

tapi apa pun..kita kena hati2 di jalan raya..ngeh3..

dill said...

seram oh!

dill.

laskar pelangi said...

pelangi rasa pelangi dah habis hemah kat jalan raya..kih3

cikguden said...

faham cikgu... takut la

cik bulan said...

haha...saye pon gila2 gak..pantang org potong..bahaha..=D..

p/s:tobat dah bila tgk entri ni..hahaha..tapi xdak la sampai main2 kan keta yg kita potong tadik..tu cam carik nahas je

caliph shuriken said...

panas baran bole tapi jgn lupa panas baran org lain jgak.. sbb kita x tau level baran org lain yg mungkin guna bukan stakat kayu blasah kita nanti, sekian, hukk...

hyz said...

sy jugak salah seorang panas baran bila berada di atas jalan raya.. hehhe

Wanie said...

huhu..banyak main la abg fa ni..kan dah kena beleter..mintak dijauhkan perkara tak baik tu..

meaw said...

jadilah pemandu yang berhemat macam meaw........ tak amik lesen mungkin -..-"

sop said...

Peringatan. Bertolak asur x rugi pun. Huhuh

nurAMALLINA said...

mak aihh bahayanya!

Bro ahmad said...

samseng jalanan..belum jumpa buku dengan ruas..kalau tak nahas hmmm

fiq. said...

uihs,,bahaya ni,,,nakal abang awak nak main2 brek2 plak pastu, mesti awak cuak je dalam keta tu kan.huhu

darkrose~ said...

mahu tak cuak~ dah banyak kes skunk~ nauzubillah~:)

APAN said...

payah gak kalau sikap terlalu berkeras mcm tu.kdg2 tu kena ada sifat mengalah gak.mungkin boleh mengelak mende x diingini drpd berlaku...

harap beliau menerima seadanya leteran si ibu.huhu...

shafmechy said...

haha...sy akan sentiasa mengalah..malas

Nana (phoged) said...

kata2 umi awk mmg terbaik!!!

dak eina said...

peringatan yg berguna fa entry nie.. like 10x!! :)

siti kektus said...

aish. kang jadi pape sia2 je. family merana. hukhuk :p

amir aizat said...

panas baran sungguh.huhu sabor jer lar,hehe

Liyana Zahim said...

Fa lau cina mmg kuangjo sket fa.. Nk2 pompuan.. Dpt nek kete beso peh, cam raja jln raye je..

iMBobo said...

bila atas jalan raya kita kena sentiasa bersabar :)

Ezad Skytech said...

bila memandu la kena paling banyak bersabar..macam2 kerenah manusia ni kat jalan raya..