Pages

Reasons To Continue Writing

Monday, August 15, 2011

Tak Remaja La Sangat

Assalamualaikum.

Pelik Ke Kalo Fa Cakap Yang Fa Makan Dinner,
Mesti Duduk Semeja Dengan Family.
Bukan Time Berbuka Je,
Time Dinner, Lunch Kalo Weekend Pun Sama.

Pelik Ke Kalo Fa Cakap,
Pergi Mana-Mana Mesti Satu Family.
Contoh, Pergi Wedding, Pergi Kenduri,
Pergi Melawat Sedara.

Fa Gembira Dilatih Macam Neh.
At Least,
Kita Kenal Sedara, Pokcik Mokcik, Tokcik Dan Nekcik.
Orang Tua Neh, Suka Tau Kalo Orang-Orang Muda Ingat Kat Dia.
Kita Digalakkan Untuk Merapatkan Silaturahim Right?
Lagipun Selalunya Dari Wedding Je La Kaum Kerabat From Seantero Dunia Kita Boleh Jumpa.

Makan Semeja,
Baru Seronok.
Boleh Cerita-Cerita, Bincang-Bincang.

Sekarang Fa Rasa Ramai Yang Pi Makan Depan TV, Depan Laptop,
Takpon, Makan Tak Ikut Waktu.
Bila Lapar Baru La Nak Bukak Tudung Saji.
Baru La Remaja Kalo Makan Sindri-Sindri Gitu.

Terlanjur Duduk Dengan Family,
Luangkan Lah Masa Dengan Diorang,
Elakkan Penyesalan Di Masa Hadapan.

pssstt: Ada Sesapa Sudi Nak Exchange Feed/ Berjiran Dengan Fa Tak? Klik SINI Kalo Nak Tau Jiran Tuh Apa. Hehe

65 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

tak pelik sbb saya sebegitu juga. Happy family. :)

farah hanim said...

tak pelik pon
fara ase itu lah yg terbaekk
makan sorg ape nikmt
makan ramai xlapa jd lapa
hehhe :)

nak jd jiran jom :D
hehee

Ema Razali said...

kalau fmly ema, time makan la kena saing. selagi kerusi kosong, selagi tu parents panggil2 ajak makan. hee

ema suka mcm ni ^^

nurul said...

tak pelik sbb nurul pown mcm tue jugak..
shopping pon ngn family.. =)

Afuan Shah said...

yuhuuu~~
betul2...bukak posa ngan famili..beli kasut ngan famili..
hihi..
bukan selalu dpt cuti panjang cenggini

KimiCnoL said...

tak remaja la makan sorang2..makan dengan family baru remaja..hehe..pstt,mcm berminat je nk jadi jiran ;)

e z z a t y said...

HAHAHA..pelik-pelik budak sekarang nie :D

psst..faa..nak jiran :)

cik aisha said...

bagus tu bersama2 family....xde la family nk risau dah kt kitakn..:)

ILA HonEyBuNNy said...

tak pelik la fa...

ila pun masih makan2 n keluar shopping dgn family....baru keluarga bahagia cm tu..ehhehe

aisya said...

same la kite.. =)

ZWAN SABRI said...

alamak,dush! kena sebijik kat muka.. HAHA
Zwan jarang makan semeja ngan family sbb zwan kalo lapar je baru makan n zwan suka makan depan tv... HEHE


MySuaraBlog: Hidupkan Kad Raya

kotak bulat said...

kb mkn dpn tv dgn family.. :)

Lea IsNaw! said...

betul2
sementara duk umah keluarga la
kite makan bersama
nanti duk sendiri2
susah dh

schaze zainn said...

tak pelik la Fa

biasalah tu.

my family pun praktis benda yg sama juga :)

lg 1 kan, b4 tdor msti kene salam parents..hihi

saya cello191 said...

kat hostel mkn dgn kengkawan ja...

Cik Azizah said...

yg tu la terbaik makan gan family.sambil leh sembang2..bila lagi kita nak bersama keluarga kan..t kita rindukan saat tu..

Jiejah Gorjes said...

bagus didikan fmly awk camtu. itu sgt2 bagus ye bukan pelik ye..

Nur Hamizzah said...

hahaha. ta tau la nak cakap masuk kategori yg mane ek. sbb kalau pasal makan tu, jarang la kot semeja. makan pun time lapar je. but kalau keluar tu biase memang dngn family la. so guaner ni. hahaha.hahahaha

syrupmasin said...

aku makan mandi berak sume dgn family..baru meriah suasane hari raye doe.. :P

Mrs.Yie said...

tu maknanya fa sangat rapat ngan family..x de yg peliknya kat situ..hehe..

echaRierie said...

xpelik la fa..it's normal..
tp sy pernah bwt mkn dp lptop..hahaha :)

meaw said...

yeahhhhhh! sangat sokong tu fa.. orang kalau dah tergilakan something like online ni,family pon dah diketepikan....

Cik Bell said...

best woo gi dgn family..:)
kdg kat family lah tmpat luahkan segala mslah n depa akn bg the best solution.. :D

stuck said...

xpelik...sbb ngn family lah yg btol btol meriah...=D

ZORA said...

baca en3 ni..rindu family la plak..huuhuu

Panggil aku Han said...

mmg best kalau dgn famly xdela pelik sgt pn...

sleeping_maniac90 said...

tak pelik pn sebab has sendiri wt cm tuh ngn fmily..
kitorg slalu mkn kt meja..
kalo kuar, mmg agkut 1 fmily..
kdg2 org ingt has nih ank mak sbb asyk ngn fmily je..

Marniey said...

betul2. makan dgn 1 family lagi best. tpi kdg2 tu, mkn sndri2 jgk. huhuhu

Marniey said...

betul2. makan dgn 1 family lagi best. tpi kdg2 tu, mkn sndri2 jgk. huhuhu

Saiazuan said...

xpelik pn.. tu yg spatutnya, mkn brsama famili :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

tiada apa yg pelik..sbb cikmoon pun camtu gak... lebih baik habiskan masa dan wang ringgit bersama family..dari duk utamakan org luar...

apek poyo said...

org skrg mano ado adab eh dengan keluarga..
dah terngadah baru nak cr keluarga..
terhegeh-hegeh,,,huhuhu

Aku Afzal said...

haah betol2.dari situ sy tau hubungan awak dan keluarga sangat baik dan rapat.nak jumpa family sekuat begini sekarang sangat susah

ABU said...

aku suka lagi yg family type..
barula terasa hubungan kekeluargaan :P

iefa ujang said...

iefa pown mcm ni gak.mna2 g xlari dari umi...tp iefa mmg xg mna2 pown.ahaha..sgt pemalas

TYNTHA LANA said...

Takda yang pelik..biaq pi je tia slogan "tak remaja tu" Apa punya ayat tah,hahahaha.

Hurmm,salu org "tak remaja la sangat" ni, depa tak pernah and jarang sekali merasa nikmat berkeluarga.. lana sendiri, even keluarga besar, usahakan juga makan bersama. walaupun ad yg tak suka makan ini,tak suka makan itu..tpi bila da ramai2..percayalah, memang seronok..lagi2 kalau ad org tua..

Kat kampung, time makan la paling best, makcik n pakcik masing2 sibuk nak share citer time makan,hehehe. Kitaorg, kat Perak, suka ckp kuat2, time makan pun, suara macam menjerit jugak,hak3. meriah! :)

muhamad hanif said...

oh,

aku pun lebih kurang kau juga, cuma kalau bab nak g kenduri tu aku jarang ikut sebab aku tak berapa nak suka,,.



ahahahahah,


(jum berjiran ?)

Lieyda said...

la xde yg pelik pun fa. lida pun ,mcm tu jgk.biasala, lida org kg ;)

siti kektus said...

kalau semua ada time tu, semua makan sekali lah. kalau tak, makan sendiri2 jep. ;)

caliph shuriken said...

slalu makan sendiri2 sbb jadual keje x sama, susah nk atur, huh...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

jeles ngan fa.. cam aku ni, jadual kerja n aktiviti family aku xsama.. so, susah nak daapt makan semeja.... :(

Wanie said...

seronok je makan satu family..tapi akak time puasa ni je la..hehe..selalu makan asing2..

eh nak jadi jiran sempat lagi ke?macam dah ramai lak..huhu

ArulchelseA said...

nk mkn kt hotel tk berani ..kih kih.

alif haris said...

alif salu kn semeja ..
baru bahagia :)

alamak mcm dah ramai je jadi jiran fa .. huhu ..

kaizen said...

nk jugak exchange feed... family 1st baru hidup berkat....

Mohd Izzar said...

tak pelik pun..
klu begitu, hbgn kekeluargaan lebih akrab.. =)

HAZWAN17 said...

biase je makan bersama keluarga..bila lagi kan nak makan sama-sama..bukan selalu dapat

Syuxer said...

bersama family barula best..:)..coz dorang memahami jiwa kita hehe

Myera Nyera said...

tak pelik lah :)
jeles pulak myera :)
semoga hepi selalu.

dak eina said...

gembira kalau satu family bersama selalu.. eina pon suka mcm tu.. bg eina xpelik.. xkesah la kalo org ckp xremaja ke hape.. jnji kita gembira ngan family kita..

iKhRam said...

tak per.. jgn pelik
saya pun mcm tu jugak..
lelaki lagi..

selagi mak saya senang hati..
saya rasa gembira..
apa kata orang jgnlah dipedulikan sgt

tp selalunya kalau mak suka, orang lain pun selalunya jugak ..

J.M.R said...

ok wat amalan makan lepak bersama famili..at least, susah senang bersama famili gk kan..:-)

Bob Merley said...

bestnye camtu....

Khairil said...

utamakan keluarga...lebih2 lagi dgn ibubapa....hargailah saat2 yang ada...

Anif Abdullah| AA said...

best apa makan dnegan family..
tak peliklaa..hehe..
jom jirann xpon bloglist...

tiefazatie said...

eh..xpelik la..ifa cmtue pun..skg dpt duk ngn family..happy!

asfira aminuddin said...

tak pelik babe sbb i pun camtu jugak. bila lagi kite nak spend tyme dgn family kan =)

~Nana 귀여운~ said...

x pelik pon sebab dapat lagi kita eratkan silatulrahim diantara keluarga sedara mara dan sapa2 lah...
kalau pegi sorang2 je x seronok pon..

amir aizat said...

tak pelik pon laa,hehe just cool with that

ArulchelseA said...

pasal jiran tu ada kosong lagi tak?

yusuf Laili said...

Salam;
mungkin ada yg nak ajak fa dinner tapi tak ada peluang disebabkan kesibukan fa layan keluaga dan sanak saudara.

YOUsoF said...

Biar tak remaja, asalkan bahagia.. ;)



Lauk biasa² pun kalau makan ramai² bleh tambah selera..

Liyana Zahim said...

Familyship is evrytg? Notg weird lah sugar.. :)

mrs redzuan said...

tak suka makan sorang2..=(

syaz@rozelt said...

kalau makan semeja dengan family..selera laen macam..cnfirm akan menambah..hihi..