Pages

Reasons To Continue Writing

Thursday, August 18, 2011

Debaran Kian Terasa

Assalamualaikum.

Cepat Sangat Lah Masa Berlalu. Huhu
Dah Masuk 18 Ramadhan.
Tak Lama Lagi Tiba Lah Hari Lebaran.

Tapi Selain Hari Lebaran,
Ada Lagi Satu Hari Yang Menjadi Debaran.
Tak Lama Lagi,

Hari Cuti Habes,
Pulang Ke Kampus Masing-Masing!

Happy Ke Tak?
Fa.... Entah.
Memang La Seronok Dapat Jumpa Kawan,
Dapat Pegi Class Hilangkan Karat Di Otak,
Tapi,

Takda Lagi Makan Sedap-Sedap,
Dompet Makin Nipis,
Alarm Subuh Dah Hilang,
Baju Kena Basuh Sindri.

Sedeh Jugak Bila Fikir Balek,
Umi Tinggal Berdua Je Dengan Abang,
Oh Yea Dengan Kroni Berbulu.

Neh Pun Umi Dah Mula Hasut,
Suruh Off-Campus.
Leceh Sebenarnya Off-Campus.
Kalo Ada Group Work,
Kelas Pagi, Exam Week,
Nak Kena Ulang-Alik.
Hmmm

Korang Pulak?
Happy Tak Cuti Nak Abes?

68 comments:

eintan nurfuzie said...

cik en xde cuti..tp klu lepas cuti x besh..koje banyak sgt..start keje 8.00 hingga 5.00 x habis2 keje..kejnyer berblog..ehheheh

Mohd Hazwan Hashim said...

mestilah best cuti . muahah. btw, nice ja doodles tu :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku dah lama tinggalkan zaman kolej ne.. so, dh xingat lagi suasana cuti ni suasan masuk study balek.. hehehe

Chuu Muqhlis said...

alaa., biasa la tu
kena korban sikit
chill k :D

adrinaqamarina said...

perasaan untuk cuti ni biasa je sebab kena beraya di perantauan lagi tahun ni~ huuu.

muhamad hanif said...

Err,


saya pun akan diabaikan jugak ke,,



ummmph.

Danial Razak said...

tu yang tak best tuh..walaupun gembira nak raya tapi rasa malas je nak masuk kampus balik.

duka dalam gembira..<<boleh tak macamni..hahaaa..

Cik Ct said...

cian nyerr.. sy awl bulan 10 nie dh start cuti sem.. tp cuti pendek jee.. hmm.. sy dip ag.. x pe la.. nie kira jihad menuntut ilmu

Jiejah Gorjes said...

akk lg kesian...raya tade cuti :'(

RinsyaRyc said...

heheh.. happy^^ happy^^

Lea IsNaw! said...

hepi jek! hahaha

dh habes blaja, x rasa apa dh

kaizen said...

x sanggup woo nk ulang alik jer....

syrupmasin said...

ala-ala..ta nak balajar balek..haha..adoii..cuti lame betol buat kan aku malas :D

KimiCnoL said...

nak cuti bile?aku 3minggu lepas raya baru naik..so lame lagi..hahaha

taoslayerz said...

tao pulak 7 hb da kna daftar univ, dapat balik raya kejap jer jumpe family....wuwuuu

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tak sukalah fa..seyes malas..huhu..rase kejap je cuti kan..huhu..oh Tiidaaaaakkk!

el said...

sian dia kena balik campus lak
hehehehe...

harrazdani said...

cuti pakcik banyak lagi....:)

schaze zainn said...

schaze hari2 keje, tolak sabtu ahad.

tu pun cuti mcm tak cuti je =,="

ILA HonEyBuNNy said...

uwawwawa..cuti nak habis la paling tak happy...

sebab xleh duduk manja2 mcm ne dah dekat rumah..ehhe...kena perah otak study lak..ngeh3..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

aah fa, lebih kurang pulak entry kita..:D

YOUsoF said...

Dah sedap bermalas-malasan mestilah amat payah nak berajin-rajinan semula kan... takpe buat² semangat je nak naik cuti okeh! ;D

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

cuti nak abes tu yang rase malas je nak ballik . hehe

:)

meaw said...

ehem-ehem,meaw duk cuti pon,even bekerja pon dah terasa macam cuti,hahahhaha


selamat hari raya ^__^

apik pehe said...

waaa..apik susah dah nk dapat cuti..sbb tengah praktikal..huuuu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm..akak cuti ke keje ke...sama jerk..haha...

aiman said...

hepi ada.. tak berapa hepi pun ada..

sleeping_maniac90 said...

uwahhhh
mau cuti lagi!!!! sob3..

dak eina said...

eina lg la sedih.. 4hb dh kne g dftr.. tgh raye tu.. ibarat beraye di perantauan..huhu

Dalin said...

cuti la sepuas2nya sebelum anda dicuti kan? *eh?*

Beraya di mana thn ni?

alia shahira said...

awk! ni mesti header baru en? haha semnagadnyaa! cantikkk gile! hehe btw makin dekad nak raye makin dekat nak masuk sem baru la :(

xsukeeee raye sebab nk masuk tahun 2 dah huhu :(

Ungu Violet said...

belajar rajin2 eh!....hehhehh

Khairil said...

huhu..saya takda cuti semester pun...

Mohd Izzar said...

happi...bosan la cuti lama2..huhuh

alif haris said...

campus fa jauh ke dak dari umah ? kalau dekat off campus pn tape :)

Faraa Eiman's said...

baik punyaaa , haha

nurani said...

sye suke bile raye,puas je mkn..kekekkeke

Botak said...

skrg ni pun dah start blaja ar.,
cuti amendenye., hahaha.. :))

ABU said...

cepat lah cuti la cepat la..tak sabar dah ni..hahaha

ezzaty said...

eh..cuti nak habis ea???HAHAHA

tiefazatie said...

xpe..chaiyok2!hee

cik aisha said...

nanti dah abeh stadi sti rindu kenangan masa stadi n cuti...;p

dill said...

blom cuti lagi neh. huhu

dill.

My MiRa said...

huhuhu


mira datang sini ya...

Cik Bell said...

dah nak daftar U.huhu

aisya said...

alamak.. sy baru je start bercuti.. uwaaaa

iMBobo said...

malasnye nk masuk balik..nk terus cuti boleh x?hehe

Wanie said...

tahun ni sis cuti tak kan habis..hehe..sunyi la nanti sume pakat balik kampus..huhu..jangan tak update blog dah la ye..pape pun study tetap no 1 la tau :)

Elie Lily said...

elie tunggu pas diploma abis bulan 9 ni, baru boleh cuti panjang! yeeha!

diana said...

cuti??
surirumah ada cuti ke??
hhehehe

farah hanim said...

happy2 cuty nak hbis
hehe
xsabr masuk uni ^^

Aida Omar said...

ingat kan Hari Merdeka tadi..hehe
alahai cuti nak abeh dah? serius sgt malas nk pergi, mood raya pun jadi kelaut..hehe.

ArulchelseA said...

off kan je lampu pas tu tido..kih kih kih

caliph shuriken said...

oic, dh nk abis cuti ka.. pasni kena fokus study plak kn, huh...

Bro ahmad said...

kalau dah cuti..nk masuk keje malas sangat2 aishhhh

Syuxer said...

tu la pasal..takut akan berlaku homesick nanti hehe..bila dah lama bercuti kat kampung hehe memang rasa keberatan nak balik kampus hehe..

Ini Kisah Tia said...

cuti Tia tak pandai habis ni :)

Nur Farah Hani said...

hapy2.. uhuhu..d a 4 bulan menganggur sangat2 bosan.. btw fara dok umah jerk so tak de beza sangat even da start kampus.. ;d

Ct Aja said...

sy da kejew...hi2, tapi masa belajar dlu best, wlupun penat nak siapkan assgment, jauh dari family, tapi ade gak masa leh selit2 main game, tgk movie, da keje tak de masa da, masa 2 la rndu nak blajar balik..hi3

nadia fatihah said...

takkk!! tak suka bila cuti habes. hahhaa

syahirooAhmad said...

hari last nak balik koleh mesti berat gileee .. semuanye jadi malas.... haha..

APAN said...

off campus tu maksudnya x dok hostel la kan?huhu...

cha zainol said...

aku pulak cuti sama budak sekolah ;p faham faham lah keja apa kan?

rara pinkmafia said...

mmg sgt tak sabar nk balik raya.dh makin terasa dh kehangatan nya.

Xavi De said...

pakcik dekat ngan raye baru cuti...:(

Ema Razali said...

ema cuti sepanjang masa. huhu

nini said...

aih rindu nak masuk kampus gak...=p

amir aizat said...

dah nk masuk U dah,hehe