Pages

Reasons To Continue Writing

Saturday, August 20, 2011

Karpet Karpet!

Assalamualaikum.

Orang Pompuan Neh Dahsyat Jugak Tau.
Tapi Laki Pun Tak Kurang Jugak.
Bukan Shopping Baju And Kasut Je Boleh Jadi Tak Tentu Arah,

Shopping Karpet Pun Rambang Mata!

Korang Penah Pegi Beli Karpet?
Biasa La Kan, Nak Raya Je Naek Lah Sepanduk Karpet Sale.

Setelah Bertahun Tahun Tak Beli Karpet,
Hari Tuh Pegi La Beli.

Pandai Betul Pakistani Tuh Bermulut Manis,
Dah La Karpet Dia Tunjuk Suma Cantek-Cantek.
Serious Kitorang Rambang Mata!
Kemain Lagi Pakistani Tuh Perli Lepas Kitorang Dah Pilih.
Dia Cakap,

" Haa Tutup Mata Itu, Bawah Ini Ada Lagi Cantek "

Cess Dia Suruh Tutup Mata Takut Kitorang Tukar Pikiran LAGI.

Korang Pulak?
Beli Apa Jadi Rambang Mata?
Mesti Masa Kat Bazar Kan?
Pe Pun Beli Lah Barang Di Tahap Kemampuan Saja Kayh!

psstt: Biskut Ala Famous Amos Siap! =)

66 comments:

bahiyahaziz ; said...

untungla dia ade karpet raya .. hahah :))

Jiejah Gorjes said...

x dpt g bershopping lg duit tak masyuk lagi uwaaaaaaaaaaaa..pstt pos la sini sebalang famos amos tuh kihkihkih

Jumir said...

Nak kena beli kapet gak nih....banyaknya brg nak kena beli. Adoii...

feza said...

tgh kering lagi ni.tak dapat nak shopping sakan..sob2

Khairil said...

suruh mamak karpet sponsor le utk raya ni..hehehe

zati embong said...

haha.siap suh tutup mata 2.xleh blah betul

apisv2 said...

tukang karpet dtg umah pun ade ;p

NadiRah said...

tutup mata adik manis~
hahahha

kaizen said...

nak rase kuih raye tu...

Ct Aja said...

wah karpet raya pun ade..hi3.. saya masih belum berkesempatan nak merambangkan mata..ki3

meaw said...

karpet baru,huyooooo! aneiiii ke juai?hehe...hensem tak anei tu ... tetiba anei,haha :P

eRza farEeha said...

wahh..karpet baruu!!..hee..nk kueh famous amos tuu!..ehee

ChaCha said...

g bazar x beli ape sbb xtau nk beli ape...hahaha

Mrs.Yie said...

akak selalu rambang mata kalau nak pilih baju..hehe

Cik Azizah said...

peh karpet raya pon nak jugak ke..hikhik bau kedai lah..

Aku Afzal said...

wah complete siap beli karpet lagi tu.terbaeekk la raya ni.

#nak datang beraya kat umak kamu la..nak dodok atas karpet baru yg ada bau kedai.haha

AzatLazat said...

selalu kalo ikut mak
rasa macam nak tido atas karpet tu
lame benor menunggunye
:P

Mohd Izzar said...

hahah..tak tau jgk la..xske ikut klu g shopping time raya ney..haha

asamasin said...

xsgke plak penjual carpet pon ngaku ensem..huhu...akak beli kak mai2.. :D saya nk balik pakistani.. :D

Cik Bell said...

raya nie bell tarak karpet baru.hehehe..singgah umah fa la gini tgOk karpet.haha

diana said...

umah akak tak pasang kapet..
malas nak vacum..
kalau tumpah ayor lagi naya..
hahahahh...

ArulchelseA said...

memamgn rambang mata semua nmpk cantik..kih kih kih

tiefazatie said...

nak biskut famous amos tue!haha

Nizam Ijam said...

wah..karpet raya..he2

cikguden said...

resepi biskut dari spain ke. huhu

alif haris said...

beli karpet benggali la fa ..haha :D

cucu umie said...

beli apa ea?? hehe stkt nie ayie rmbng cari bju kuliah + bju raya sekali..hohoh

aRa ❤ aFiq™ said...

sakan dea raya.. smpai ada krpet raya..

anamizu said...

biskut ape yg femes amos tu?? kekeke

Lea IsNaw! said...

adik manis..beli lah karpet neh

takleh bayang org pakistan niaga

hehe

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

laris bangla jual karpet ..:)

perondajaketbiru74 said...

gua rambang mata dekat boutique ed hardy jer hehe...karpet tak teruja

lilypelangi said...

dimana ada karpet di situ ada bangla . hehehe

iefa ujang said...

carpet pown blh rambang mata???ishhh3

Syuxer said...

biasanya yang berkeluarga akan beli benda2 gini hehe..maklumlah untuk keperluan rumah hehe..dapat yang isteri suka tukar sana sini nasibla hehe

KimiCnoL said...

kalau aku beli barang tak rambang pong..tapi cerewet sikit..hahaha

Wanie said...

haha..beli karpet tak pernah lagi la jadi rambang mata..kalau baju selalu la rambang mata..

biskut famous amos?bak sini sebalang..hehe

Syazwan Che Deraman said...

macam mana nak pilih karpet ye?.

memang rambang mata bila pergi bazaar,
tak tahu nak beli ape.

caliph shuriken said...

tahun ni x shopping apa2, huh...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tutup mata tutup mata

hehehe

:)

iMBobo said...

sama lah kite, aritu teman mak beli karpet, pandai pula org pakistan tu promote karpet die..diskaun lah cantik lah murah2 lah hehe..

shafmechy said...

tu baru karpet...klu baju n lain2 tu cmna ye..hehe

ILA HonEyBuNNy said...

hehe....baru ja beli karpet dengan mama....dekat kedai apa tah...adoiii..memang manis sungguh mulutnya..hehe

nak biskut famous amos tu...ehhehe

Bro ahmad said...

tak suka karpet berabuk hmmm susah nak jaga...best pakai tikar buluh je...karpet ada hama hmmm

tnZackJ said...

dah buang semua karpet kat umah...tak nak guna lagi buat masa ni...

fatihah dah golek2 atas kapet ke?

said...

paling suke karpet yang berbulu2 tu.cantik dan comei


^__^

Ezad Skytech said...

nak raya..memang kaya la yg jual karpet..mesti laku punya..haha~

beLLa said...

byk bhai yang wat aku rambang mata. tudung, baju, maxi dress. *sekarang berjinak2 pakai dress weh. haha

kotak bulat said...

hehehe.... mmg rambg mata pun.. lg2 bile byk gile pilihn

AesyaZealous said...

kite xpernah beli karpet.muahaha

nadia fatihah said...

hahhahaha, rambang mata pilih baju jer. :P

nak biskut ala famous amos ckit. :P

schaze zainn said...

betul tu.. tension ikut my mom td..hihi

dah la kapet semua murah2 =,="

last2 ta jadik amek sbb ibu ckp kapet tu kecik. grrrr

muhamad hanif said...

udani carpet ?


wakakakakaka !



ehem, nak biskut secubit.

Anif Abdullah| AA said...

baru je lepas rambang mata kelmarin..mcm2 beli
"eh adik manis,beli yg ini..eh bukan yang itu" hahak

HAZWAN17 said...

rambang tengok kasut futsal dekat al-ikhsan..banyak yang cun-cun tapi harga pun cun jugak

siti kektus said...

wah. syoklah orang yg datang rumah dia. dapat rasa karpet baru. ;)

fiq. said...

beli baju jadi rambang mata,, tapi xselalu shoping! huhu

ABU said...

kalau aku pegi soping2 aku slalu rambang mata jugak..hahahaha

dill said...

ukur baju di badan sendiri :)

dill.

nurayunni said...

pkai tikar je senang..

syaz@rozelt said...

hehe..beli karpet??mahal tuu..fa x rse spoil ke bile mamat pkistan tu kte mcm tu.."tutp mate, tgk yg len plak"..hehe

aisya said...

teringat masa beli karpet tahun lepas.. serius xtau nak pilih yang mane 1.. last2 bawa balik 2 terus.. haha

Faraa Eiman's said...

da lame ta gune karpet , hoho

syrupmasin said...

keti pakistan tu wangi?? :D

farah hanim said...

fara xder rmbg mata pon
sbb xsuke shppg
kalo mama ikut p beli karpt tu
mst mama fara yg rmbg mata
plg suke beli krpt
lebh2 lagi ary tu krpet yg pakai da rosk
hehee

Liyana Zahim said...

Akk tak mnt karpet.. Akk mnt baju je.. Hhaha.. Lau beli baju rambangg segala rambanglah!