Pages

Reasons To Continue Writing

Wednesday, July 6, 2011

Teknologi Hebat Kah

Assalamualaikum.

Sorry La Terbangkit Kan Semangat Nak Raya Korang Sebelum Neh.
Tetba Terpk Isu Tuh.
Anyways, Tak Dapat Dinafikan Lagi Yang Teknologi Kita Semakin Berkembang Pesat And Of Course Menyenangkan Idup. Ye Dak?
Tapi, Macam Biasalah Ada Jugak Kecacatan Nya.
Nak Tau Apa?

1. Touch & Go + Smart Tag
Tak Payah Beratur Panjang-Panjang. Tapi Dah Tak Leh Ngurat Abang Tol, or Nak Tanye Direction Jalan Disaat Blur.


2. Fon Canggih Android, BeriItam, Iphone, Ipad
Seronok Dapat Main Angry Birds Disaat Kebosanan Kat Kenduri Kawen. Tapi Now, Semua Dok Ngadap Telipong, Gelak Sorang-Sorang Dah Tak Bercakap Dengan Orang Duk Semeja.


3. GPS
Memudahkan Perjalanan.Tapi Mula Lah Bawak Lembab, Pastu Terkial-Kial. And Ada Yang Makan Jalan Sebab Dok Nengok GPS.


Hehe Ini Saja Yang Dapat Difikirkan.
Maap Le Tengah Demam Neh. T_T

115 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

dunia skunk,.semua dah canggih,.huhuuh

Yayan said...

canggih2 pn masih sesat bila guna gps .. jalan banyak sangat flyover .. gps pulak xupdate .. dok pusing2 keliling KL .. patutnye 10mins boleh smpai ke dstinasi , ni smpai 30mins .. huhu ..

izyannadira.blogspot.com

Lieyda said...

erm.dunia skg perlukan teknologi canggih.tp semakin canggih teknologi,semakin jauh hbgn sesame manusia

harrazdani said...

tengah kumpul duit nak beli ipad..kih kih kih...;)

harrazdani said...

tengah kumpul duit nak beli ipad..kih kih kih...;)

nurathirahkaman said...

setiap yang canggih ada cacatnya..sebab otak mansia ja pun penciptanya

Syuk Ry said...

ak pling tingi der iPad jer.. tp blog leh update blog kt maner2 jer.. huhu..
Semata-Mata for iPhone 4 ??

ZWAN SABRI said...

biasala tu.. setiap menda ada baik dan buruknye.. kita je yg kena pandai guna. ;)

ChaCha said...

haha..xde nk merasa sme tu..hahah..t kne pandai guna...

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

blog ni pon slh 1 teknoologi canggih jugak an..?? :D

jom join segment Saya Punya Lagi Best!
http://nokakashichi.blogspot.com/2011/07/segment-saya-punya-lagi-best.html

~~Ticer Wann~~ said...

teknologi canggih pun ada pro n kon dia.. pepandai gunakan teknologi :)

husin said...

susah2.... cggh pun.... ada byk probs...

Red said...

hais.. ada betulnya.. well, terpaksa mengaku, setiap benda ada pro and cons.

contohnya saya ngorat awak (contoh je lah. hais =..=)

yang baiknya saya dapat awek, yang tak baiknya melepas orang lain nak dapatkan saya yang baik ni. ehem. HAHA

ABU said...

hahaha betul2..duduk semeja tapi tak becakap, syik duk tengok talipon senyum2 sendiri..hahaha

beLLa said...

pasal tak bercakap ngan orang, dok ngadap nset gelak sorang2 tu aku setuju. ;p

syrupmasin said...

teknologi..errr..

Terbelog said...

kalau gila gadget
boleh beli :0

muhamad hanif said...

nasiblah aku buta it..


wakakakakakaaa

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tak bolleh nk salahkn teknlogi, manusia yg terlalu taksub akceli..:D

shafmechy said...

setuju sangat..tambah2 yg no 2 tu..hehe

Norhisham Nordin said...

alaa... kalo bab smart tag tu tak canggih mana pun teknologi tuh... huhuhu... kdg2 tak detect pun... pastu beratur panjang sampai jammed kat tol... huhu...


Segmen Simple : Jom Komen Entry Saya

Diary oF Mine said...

heheh... betol... kdg2 technology ni leh renggangkan silaturahim gak.... memasing ngn fon... haha

cik bulan said...

ala..gps bukan btoi pon...grr..*benci sbb byk kali sesat..jalan kecik xrekod..sampai simpang terkial2..T.T

rayne rawt rawt said...

setiap kelebihan ade kekurangan . tapi rindu nak balik kampung !

WidadCutieyGirlZ StorY said...

sekarang ni dah ada macam22...nampak sekarng negara kita makain maju..hheeh

Liyana Zahim said...

GPS tu nipu.. Hahahahahahah~

tia @ Ini Kisah Tia said...

kahkahkahhh . semua logika :)

fiq. said...

keburukan banyak dr segi sosial. but, i love technology.

Syuxer said...

kadang2 teknologi boleh membunuh T_T..so hati2 tau..

mr.curly said...

dh ado kemudahan, gune je le..hikhik

p/s: moge cpt sembuh ye..hehe

cikja said...

wish to have dat htc. hehehe

apik pehe said...

hehe..setiap barang ader pro and contra nyer

HAZWAN17 said...

kalau pandai guna baik la jadinya kalau salah guna buruk la jadinya hehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hope aku tak ketinggaln terlalu jauh dengan sume teknologi2 ne ek...:)

echaRierie said...

err..semua nak teknologi tinggi..hihi..
ada pro and con jgk depends pd org yg use it.. :D

Siti Fatimah Nabihah said...

yeah.. sokong suma tuh! bek guna yg lama punya kan~ hehe
tp yg touch n go tu,better guna yg berteknologi lagi la.. :)

ZORA said...

dunia semakin cnggih....

schaze zainn said...

yg no 2 tu pun betul juga.

asik tgk henpon je.

geram je tgk budak2 yg asik ralit tekan henpon 2.

lepas tu yg GPS tu pula kadang2 pun tak leh pakai sangat.

sbb penah terkena sampai bawak pi kubur.adoiyai =,="

Cik Azizah said...

xpandai guna GPS lah. lagi sengal. adoii

Mish Apple said...

canggih .

caliph shuriken said...

semua ada pro & contra, huh...

latest en3: wordless wednesday: impian

Kaa Dabri said...

makin lama teknologi makin maju. so lepas ni nth ape plak lagi yg akan keluar.

Wanie said...

kadang tgk line touch n go lagi panjang dri line tunai..hehe

demam makan ubat ye Fa :)

ArulchelseA said...

makin lama makin dahsyat...duit pun dahsyattttttt

BeeL said...

dengan ada gps, tak perlu lagi kita diganggu oleh makluk halus.. haha...
gurau je...

Khairil said...

dunia dah canggih .... nanti semuanya bergantung kpd teknologi...

tiefazatie said...

bese la..sume ada pro n cons die..hihi

HonEyBuNNy said...

itula...zaman dah berubah n moden kan...semuanya canggih2 belaka...

jom join 1st giveaway ila & sifu..hehe

Shafiq said...

Teknologi banyak kebaikan dan keburukan..

Kena Bijak gunakan..

Fathiah Hamim said...

aini: hehe gitula gamaknya.

Fathiah Hamim said...

yayan: kunklusinya, takpayah guna gps. hehe

Fathiah Hamim said...

lieyda: haa betul3!

Fathiah Hamim said...

harraz: haha kumpul2!

Fathiah Hamim said...

athirah: huhu betul jugak.

Fathiah Hamim said...

syukry: ipad tuh dah golongan paling tinggi derr

Fathiah Hamim said...

zwan: hehe overused

Fathiah Hamim said...

cha: agak laa

Fathiah Hamim said...

nokashichi: haha pun bolehh

Fathiah Hamim said...

ticer: tuh la masalahnyaa

Fathiah Hamim said...

husin: tau takpe. adoiyai pun

Fathiah Hamim said...

red: apa punya contoh daaa

Fathiah Hamim said...

abu: selalu buat yeaa

Fathiah Hamim said...

bella: kamu la tuh

Fathiah Hamim said...

syrup: apa err err

Fathiah Hamim said...

terbelog: kalo kaya pun boleh beli!

Fathiah Hamim said...

anip: buta la sangatt

Fathiah Hamim said...

fee: haha ye tak ye jugak!

Fathiah Hamim said...

shafmechy: pengalaman kannn

Fathiah Hamim said...

norhisham:haah! nanti kena reverse kete

Fathiah Hamim said...

diary of mine: selalunya macam tuh kann

Fathiah Hamim said...

cik bulan: haha bengang sindrii

Fathiah Hamim said...

rayne: err kenapa balek kampung pulak neh yea

Fathiah Hamim said...

widad: negara maju rakyat mundur? erk

Fathiah Hamim said...

lz: haha marah ke kakk

Fathiah Hamim said...

tia: hehehe

Fathiah Hamim said...

fiQ: tu lah i love tech too!!

Fathiah Hamim said...

syux: tu satu hal jugakk

Fathiah Hamim said...

mr curly: terlebih guna pun payah! hehe thankss

Fathiah Hamim said...

cikja: heheheh tau takpeeee

Fathiah Hamim said...

apik pehe: yeappp

Fathiah Hamim said...

hazwan: kan3. nampaknya terpulang pada kita jugak

Fathiah Hamim said...

top: dah tertinggalpunn :P

Fathiah Hamim said...

echa: mesti la nakk

Muhd Aizie said...

aku tak pandai guna alat alat ni wei . haha . kampung tak aku ni ?
hehe.. follow u !


kerdildesa.blogspot.com

Fathiah Hamim said...

fatimah: haah tng memang berguna kan

Fathiah Hamim said...

zora: oh well...

Fathiah Hamim said...

schaze: erkkk kubur?? pergh seriau

Fathiah Hamim said...

jijah: haha jangan guna dahh

Fathiah Hamim said...

caliph: betul tuh

Fathiah Hamim said...

kaa dabri: ipad 3 ! :O

Fathiah Hamim said...

wanie: yang tuh maybe tambah nilai kot. thankyou!

Fathiah Hamim said...

arul: haha duet pun dasyaaatt

Fathiah Hamim said...

beel: pulak daaahhh

Fathiah Hamim said...

khairil: yeap! everythingg

Fathiah Hamim said...

honeybunny: zaman dah majuu

Fathiah Hamim said...

shafiq: tau takpe

CutieLiesa said...

3-3 nie ada...n 3-3 nie btol pun...ehehehhe

Mrs.Yie said...

wah..sempat lagi nak ngurat abang tol..ekeke :)

cik pha said...

memng canggih pasni kot keyboard pun siap ade bunyi

Fathiah Hamim said...

cutielisa: haha

Fathiah Hamim said...

mrs yie: hehehe sempat la kakk

Fathiah Hamim said...

cik pha: haha bukan dah ada ke

Ct Aja said...

skang semua da canggih...cuma tak mampu jerk lg...hi3

cik Dil said...

betul tu yunk..teknologi ni bagus, tp ada jgk negatifnyaa

Fathiah Hamim said...

ct aja: haha tau takpe!

Fathiah Hamim said...

cik dil: hehe kan3

AireyN ツAshra said...

yeahh teknologi mmg terbaek tpi ade jgk baek buruknye gk, hurmmmm...biaselah tu kan :))

kokser kokdam said...

keta ambo nunggu gps.. xde org nk sponsor..

uhuk

amir aizat said...

budak kecik pon dah pandai teknologi dah skrng kann

AinsHa=( said...

best ada bnda2 tu tpi merugikan masa beramah mesra la

Fathiah Hamim said...

aireyn: hehe biasa la tuhh

Fathiah Hamim said...

kokser: ambo pun sama. :D

Fathiah Hamim said...

amir aizat:haaa yang tuh panass!

Fathiah Hamim said...

ainsha: hehehe tau takpe

nuR izyan said...

canggih2..tp x de aty nk beli lg..hehe :)