Pages

Reasons To Continue Writing

Friday, July 8, 2011

Tatau Nak Jawab Apa

Assalamualaikum.

Fa Tak Suka Soalan.
Soalan Exam Lagi La Kan.
Tapi Ada Dua Soalan Neh Bila Ditanya,
Fa Tak Tau Nak Jawab Apa.

1. " Result Ari Tuh Dapat Apa? "

2. " Duet Raya Kau Berapa? "

Soalan Pertama Tuh Lebih Sesuai Untuk Yang Dah Jadi Mahasiswa/or Siswi La. Kalo Takat PMR/SPM Tuh Sonang Jo.

Cuba Tengok Situasi Berikut:


Or Lagi Satu Situasi,


Habes Guano? Cakap Gini Kata Gitu, Kata Gitu Cakap Gini.
Jawapan Mana Yang Korang Nak Dengar Sebenarnya Ek?

Soklan Kedua Pulak.


Jujur Kang, Kena Perli.


Merendah Diri, Kena Belanja Pulak?




Abes Camno Eh Jang...

129 comments:

beLLa said...

fa pandai lukis doodle dah! ajaq aku! ;p weh, soalan aku tanya semalam tak include dlm ni ke? hehehe *aku tak nak kena mkn besi lagi ;p

cucu umie said...

ignore jer apa orng ckit...yg pntg kita dh terus trngkan..hehe

muhamad hanif said...

kahkahkah !


senyum, tak perlu kata apa-apa.

ZORA said...

cakap salah..tak cakap pn salah..:)

Miss Y and Her World said...

orang memang takkan puas dengan jawapan kita ;)

Teguran Ikhlas Dari Seorang Lelaki Untuk Wanitanya

Wanie said...

tak payah jawab la kot..hehe

Yayan said...

hehe , suka entry ni .. kadang kala , diam itu lebih berguna .. hehe

jom follow sini :

izyannadira.blogspot.com

lala shaheila said...

hehe..sy bisu je lah :)

Far8 budak baik said...

hahaha aku baru pasan
pulak pasal ni..
haha..standard lahhh kn..
mesti gitu2 je ayat..
hahahaha

Freaky said...

haha jawab itu x kena, jawab ini tak kena

nurAMALLINA said...

Haha semua benda kena cover dah. Kalau jujur, kena perli, adoii

Mrs.Yie said...

ni kira macam 'DI LUAH MATI MAK,DI TELAN MATI BAPAK' hehehe.. :)

diana said...

pandai la lukis doodle..:)

biasala tu..
kita ni kalau nak puaskan hati orang kita jugak yang makan hati nanti..
kalau jawapan kita tu penting untuk dia kita jawab je la..
tapi kalau sekadar unuk suka2 je dia tau tak payah peduli sangt..
heheheh

Aku Afzal said...

jawab je..tatau tatau :P

Syuxer said...

cakap je no komen no komen hahahah

Khairil said...

senyum lagi bagus kot kalau macam tu punya soalan...hahaha

ChaCha said...

selalu kne..hehe..lagi pasal result..hahah

ain shakirah said...

cm ni... time kwn tengah tny tuh,,, u ckp je " ehhh taek idong kau tergantung tu "... kompen dia gelabah....terhenti pertanyaan ngan begitu saje. HAHA!

Pojiekyra said...

100% sokong huhuhu

::rINSArif:: said...

sng2..diam sambil senyum senyum jep la..tayang muke chumill..haha

syrupmasin said...

haha..betol2..ahh kekdg tuh pegi mampus sane kau nk cakap ape..riak ta riak :D

Mira Zaini™ said...

having a blast reading this~~~

::rINSArif:: said...

sng cite..tye dlu owg yg tye kte 2 dlu..ni nak aku jawab cmne ni?haha

tiefazatie said...

haha..manusia..bese la dear..kan2..

btw..rajinny lukis doodle!

Asha said...

situasi ni memang selalu ada. biasalah tu. jawapan yg kita bg jarang nak puaskan hati semua pihak. =)

APAN said...

aiya...komen ilang lak...panjang kot aku taip tadi.haha...

mnde ni lbih kpd si penanya tu.jngan dilyan sngat org gitu.huhu...

shida'R said...

len kali senyum jer,,bia dia pkir plak hehe ^_^

AdibAzizi said...

dgr dan jawab dlm hati je .. hehe ;D

amal said...

say Alhamdulilah ja , no more question after that :) hee

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Err... xyah jwb tr0s.. Hihihi

niena shopping2u said...

pendek kata ngan jawapan kte tu xkan ada yg puas ati :D

mrs.asrafovic said...

haha..buat2 gler je la cik FA...
kompom diorg x tnye soalan lg...
FA pon xyah nk pening2 nk jwab ape..

cume perlukan sdikit skill lakonan yg mntap dan brkesan jer..hehehhehe..:D

cikguden said...

senyum je. huhu

NiNaBaNaNa said...

HAHA ! senang cerita jangan jawab or biarkan aje soalan-soalan tu semua :D

saya eqa ikram said...

buat ta th je la..
senyum..ta perlu kata apa2.. huhu

syira said...

jangan fikir apa org nak kata.
sbb manusia tak pernah berhenti mengata.
yang penting kita jaga diri kita.
erk! cm pantun pula..hehe

shafmechy said...

hahaa...situasi kita sama..xtau nk jawab apa kn..semua x kena

apik pehe said...

kalo camtu..orang tersebut memang akan kena lempang..hehehe

S..U..D..@..I..S said...

bukan semua yang diatas....habis cite

hamzah ian said...

diam udah.. hehe..

fairuz said...

agak2 kalau senyap ape jawapan diorang ek? kui3

Yayan said...

Kamu di tag untuk join contest ini ..

Sila kelik :

http://izyannadira.blogspot.com/2011/07/jom-senyum-bersama-shazny-salleh.html

NurjiaNaiem said...

soklan first tuhh ! :)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tak suka yg last tuh, membodek je..huhu..eh, comelnye doodle..ajarlah.. :D

Aweyn said...

cakap jujur salah. x ckp jujur pn salah ;)

moon said...

huhu..btoi 2..
lumrah khidupan...

nurdani said...

haha.betul sangat

ZWAN SABRI said...

Klaw Zwan, pasai dwet raya tu x kesah sangat.. tp klaw depa tanya result exam, memang sensitif.. HEHE

Fathiah Hamim said...

bella: tak terpk pulak pasal tuh

Fathiah Hamim said...

ayie: hahaha betul2

cikpuanWani said...

jawapan soaLan pertama :

aLhamduLiLLah .. sesuai La dengan usaha saya :)

jawapan soaLan kedua : aLhamduLiLLah .. cukup buat beLi baju raya untuk tahun depan puLak :P

kaLau itupun tak diterima , nampaknya awak perLukan pLan B ;)

Rain said...

senyum je. xpyh jawab.. . semua yg ditya tak semestinya wajib dijwb, kecuali time exam lah

rNesZaiNe said...

Ermmm ~
Kalau rnes , rnes jawap
"ALhamdulillah , ada lah sikit :)"
Ehhe .

Cik Azizah said...

cakap je fasha no komen. no komen. hehe

ezzaty harith said...

setuju!! kalo diam cakap sombong lak..hee

ABU said...

aku tak pernah dapat duit raya banyak.. tiap tahun pun seciput jak..haha

fiq. said...

hahah, tol jugak, tapi sy lebih prefer jawab dengan merendah diri.

cik chukie chukie said...

haha !
1)result dpat bape ?
ans : ko nak taw.. ko g mntak paper aq tndakan, kire markah die bape ha tu la

2)duet rya kau bape ?
ans : name pun time rya mesti dpt byk ap la ko ni..

haha boley x jwab mcm ni

alif haris said...

mulut orang tak boleh tutup ..

bia jew ^^

jannah latif said...

adeh.. nk jwab ape ek? cnfius2!!

SoutulMujahid said...

diam je... kalau dia tanya, buat2 x dengar n terpinga2 pastu lari ke tempat lain

kpah k-poh said...

jawab jer..eksen pun tak pe...heee

hazwani yusof said...

haha tak payah jawab lah senang, cakap dorang "next question please" :)

Fathiah Hamim said...

anip: senyummmm

Fathiah Hamim said...

zora: kan3

Fathiah Hamim said...

miss y: sabo je laaa

Fathiah Hamim said...

wanie: hehe next tyme cuba la

Fathiah Hamim said...

yayan: betul3

Fathiah Hamim said...

lala: haha diam seribu bahasa. erk

Fathiah Hamim said...

farid: haha kan3. betul la kan.

Fathiah Hamim said...

freaky: abes camnooo

Fathiah Hamim said...

amallina: itu la pasalnya. tak leh langsung nak jadi budak baek. heee

Fathiah Hamim said...

mrs yie: haaa tuh diaaaa pendapat orang makan garam dulu. heee

Fathiah Hamim said...

diana: haha makna nya neh tak penting kan? so biar je la yeaa

Fathiah Hamim said...

afzal: haha cadangan bagus

Fathiah Hamim said...

syux: retis gituu

Fathiah Hamim said...

khairil: senyum kambeng je la

Fathiah Hamim said...

cha: itu la pasal nyaa

Fathiah Hamim said...

ain shakirah: HAHAHA neh the best!

Fathiah Hamim said...

pojie: selalu kena ekk

Fathiah Hamim said...

rin: tak yah tayang, dah memang comel punnn. :D

Fathiah Hamim said...

syrup: kau selalu la tuh! :P

Fathiah Hamim said...

mira: hehe setuju dakk

Fathiah Hamim said...

rin: hahaha pun boleh!

Fathiah Hamim said...

ifa: sengal la kan. eh neh katon bukan doodle

Fathiah Hamim said...

asha: jarang dan tak pernah pun mungkinn

Fathiah Hamim said...

apan: aiyak guano boleh ilang. penanya la sengal kan

Fathiah Hamim said...

shida: haha kalo dia pk

Fathiah Hamim said...

adibazizi: haha hati tak peduli kita jawab apa ek

Fathiah Hamim said...

amal: hehe perfect answer indeed!

Fathiah Hamim said...

ct: haha okay3

Fathiah Hamim said...

niena: haihh nampak nya begituu

Fathiah Hamim said...

asrafovic: wahhh tak pasal kena jadi gilaa. haha

Fathiah Hamim said...

cikguden: sengehh tak ikhlas gitu

Fathiah Hamim said...

nina: biarlah rahsia ek

Fathiah Hamim said...

eqa: hehe majority mengatakan begitu yea

Fathiah Hamim said...

syira: haha haah la! macam pantun!

Fathiah Hamim said...

shaf: exactly. aiyoo

Fathiah Hamim said...

apik: haha tolong lempang boleh? :D

Fathiah Hamim said...

sudais: ngehehehehe

Fathiah Hamim said...

hamzah: cakap kat dia sshhh

Fathiah Hamim said...

fairuz: dua2 pun senyap...... :D

Fathiah Hamim said...

jia: hehe why? familiar? :D

Fathiah Hamim said...

fee: sibuk je kann

Fathiah Hamim said...

aweyn: bohong sunat la gitu

Fathiah Hamim said...

moon: pasrah je laaa. eceehhh

Fathiah Hamim said...

dani: ngeeee

Fathiah Hamim said...

zwan: hahaha itu betul2 sulit ek

Fathiah Hamim said...

cik puan wani: heheheh alhamdulillah tuh keyword la kot!

Fathiah Hamim said...

rain: hahaha kecuali tyme exam. haha

Fathiah Hamim said...

rnes: betul3.

Fathiah Hamim said...

jijah: macam retis la yeaaa

Fathiah Hamim said...

ezzaty: haha yea tak ye jugak!

Fathiah Hamim said...

abu: nanti orang cakap, ye la tuh! haha

Fathiah Hamim said...

fiq: merendah diri elok kan

Fathiah Hamim said...

chukie: hahaha best3!

Fathiah Hamim said...

alif: ziiiip je

Fathiah Hamim said...

jannah: haaa camne neh!

Fathiah Hamim said...

soutul: wahh lari terus!

Fathiah Hamim said...

kakpah: haha eksen pun best jugak

Fathiah Hamim said...

hazwani: hehe nexttt

najihah sahami said...

haha..nice entry....btol la tu..selalu gk kena camni..naseb a..

caliph shuriken said...

nice.. dh explore web komik tu kn, hikk...

latest en3: latest tips exam PTD?

amir aizat said...

erm ckap semua salah,cmner lg dah

Fathiah Hamim said...

najihah: hee thanks

Fathiah Hamim said...

caliph: yeaaaap!!

Fathiah Hamim said...

amir: entah? diam je la kna

hyemynameisrasyid said...

standard orang kita la.,semua xkene.,kan3?

Alahai~ jemput la ye^^

cpahniza said...

comel ja lukisan tuu.. :)

haaa slalu jwb mmg lbey kuang cmtu laa..bknnya pa..mrendah diri kn..aiceh!