Pages

Reasons To Continue Writing

Friday, July 8, 2011

Akhirnya!

Assalamualaikum.

Setelah Tiga Hari Berkawan Baek Dengan Tisu, Towel Kecik, Selimut, Sweater Dan Vicks,
Fa Mengaku Kalah.
Akhirnya,
FA BERJAYA TELAN PIL!

Hehehe Selama 19 Tahun Hidup,
Semalam 7 July 2011 Merupakan Tarih Keramat Buat Fa!
Sebab Tak Tahan Sangat Idung Sumbat,
Nak Tidur Pun Payah.
Maka, Fa Gagahkan Diri Untuk Menelan,

Clarinase Neh Sahabat Sejati Family Fa Kalo Ada Orang Selseme.

Nak Tau Sehebat Mana Ubat Neh?
Haaaa Lepas Makan Ubat Neh Jugak La,
Akhirnyaaaa!

Fa Dapat Menghidu Semula Bau Kegemaran Fa Yang Dirindui, Iaitu,


MY BANTAL BUCUKKK!
Saya Dengan Ini Mengaku Terang-Terangan Saya Sudah Menyimpan Ini Bantal Selama....
Err Entah 6 Tahun Kot?

Elelelele Korang Jangan Nak Buat Eww Eww Tutup Idung Apa Suma,
Macam La Korang Takda!
Haa Tuh Apa Yang Dok Pelok2 Dari Tadi??
Kalo Bear Sekali Pun, Tapi Dah 5 Tahun Tak Basuh,
Sama Jugak Status Dia. Takdanya Bear Dah. :P

Tapi Now Idung Tumbat Lagi Sket. Adoiyai Punnn.

psssttt: Teruk Ke Ada Bantal Ucuk Ek?

103 comments:

hyz said...

haiyoooo mkn ubat pom takut kah? hehhee

NA said...

Alhamdulillah dah sembuh :)

cucu umie said...

kenapa tkot makan ubt..btw, mkn ubt and now dh sembuh kan..bguslh..

p/s; ayie pon jrng makan ubt..haha

zuwaidah said...

seksanya kalau hidung tersumbat...dah lega yaaaa

Amirul Aqiim said...

sy pun ada bantal busuk!
lalalalalalala~ ^^

schaze zainn said...

bile selsema memang sangat terseksa =,="

nak buat keje pon tak senang.

btw, semoga cepat sembuh :)

fairuz said...

aaaaaaaa same macam aku. tak suke ubat. lagi-lagi bentuk pil. seboleh boleh pegi klinik mintak ubat cecair :P

Azeanthy Paiman said...

sy pun mcm tu sis...anyway,hati2 dgn ubat2an aa..skrg byak ubat yg kna banned oleh kem.ksihatan..

Lily said...

Haha, tahniah sbb b'jy telan. Alhamdulillah, dh sihat :)

syrupmasin said...

haha..yess..aku menang..bantal busuk aku lagi lame :)

harrazdani said...

alhamdulillah tp flu ni xder ubat kan...cuma boleh kurangkan jer...jap lg sumbat balik...huhu..btw cepat sembuh yer fa...

zarra nazura said...

alhamdulillah..hehe sy pun x ska mkn ubt,. ngeh3...eh tgk cam busuk jer bantal 2 kan....dah namanye busuk...mesti x cuci. kehkehkeh

tia @ Ini Kisah Tia said...

telan lagi pil :)

amir aizat said...

bru skrng mkan pil?huhu

Miss Y and Her World said...

wah. memang bagus lah pil tu maknanya ek? saya punya perangai pulak, demam macam mana pun, selsema ke, memang takkan sentuh pil atau sebarang ubat. hehe. telan Vitamin C je.

Teguran Ikhlas Dari Seorang Lelaki Untuk Wanitanya

beLLa said...

cem cem. tak malu. ada bantal busyuk. hahahah~ smoga cepat sembuh ye cik fa

anis aneesa said...

perghh..dasat..makan ubt pom tkowt..huhuhu..dont worry,sy ade 2 bantal bucuk..dh lunyai dh pom..ahahaha..=D

L-mi Redzz said...

hu3..nape tkut sgt mkn ubat?? ekceli, sy ni xska mkn ubat...panadol pn xska...btw, xslah pn ada bantal busuk...hu3

Yayan said...

clarinase ni memang sgt berkesan .. dan , kalau xsilap yan , ianya xmengantukkan .. kan ?yanmemang makan ubat ni kalau selsema .. lepas tu dh boleh bertenang buat kerja n belajar .. clarinase , sahabat sejati .. :)

boleh follow sini jika sudi :)

http://izyannadira.blogspot.com/2011/07/orang-dia-ada-maddi-jane-orang-kita-ada.html

ZWAN SABRI said...

Wah! Hebatnya penangan ubat tuu.. Nak tryla nanti.. ;)
btw, comeyla bantai busuk tuu.. ;)

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Bila Anak Nogori Celoteh

ChaCha said...

x baik2 lagik ni wak!!!huhu

muhamad hanif said...

eeeeeieiiiiuuuuuuwwww...



aku takda bantal busukk..





AHAHHAAHHAHAHAHAHAA

atiqah~ said...

hahaha..x teruk pun..ok2 ja..hehe ^^~

Fatiha Kamarudin said...

teha takot nak telan pil ==

shedameor said...

sebab ape bantal tu jadi bantalo busuk ? sebab air liur da banyak tumpah kann :P

diana said...

anak akak pun ada..ampai dah reput..
heheh

Belbel said...

kite xde pun bantal bucuk cam awk. eeeuuuuuwwwwww. hahaha.

shiema sufian said...

alhamdulillah dah sembuh -.-'

Shalina Samsudin said...

untunglah ade bantak busuk..kite tak de pon..heee :P

cik ayin said...

sama la..HAHHA

Cik Azizah said...

mak ai tak pernah makan ubat dear? hish2...

bantal bucuk ku...jijah pon ade. hehe

ayanuts said...

he...he..bantal tu sgt mahal

Far8 budak baik said...

hahahaha..
ade je batal busuk..
tapi basuh kot..
ni simpan bagai peta tahun2
dulu uhhh..
hahaha =p=p

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

saya ade bantal bushuk jgk.. hehe

boleh aimie mntak tlg untuk komen entry ni? http://imedianna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

saya masuk GA CONTEST yg memerlukan your Free Comment :) Thx a lot

littleworld said...

agree...memnag clarinase nie mujarab sgt...mr hubby memang guna nie.clean n clear je tekak die pastu..

GaDis BuTtErFLy said...

salam,,, hihi, ha, culas ye mkn ubaat nieh... ceria2 selalu k :)

b a m b a m ' s said...

sy pon ada bantak busuk!! hik3.. :P

tiefazatie said...

aaahhhh..ifa xsuka mkn ubat!rela xmkn nie..haha

alif haris said...

tahniah da berjaya mkn pil ^^

tke a rest okay :)

Mrs.Yie said...

ubat tu memang power..akak selalu jugak telan kalau selsema..memang dapat tido lena punya..hidung pun tiada masalah tersumbat2 lagi dah.. :)

Terbelog said...

ramai org x suka mkn ubat
nasib aku bkn golongan tu he3

Wanie said...

hehe..tak penah gune pon clarinase..
macam berkesan je eh..
samapi leh bau bantal busuk tu balik..keke

cik tikah said...

tahniah sbb dpt telan pil. hehe... erk. ada bntl ucuklah :p

Adylia Qarissa said...

hahaaa...takot ubat rupanya :D
semoga cepat sembuh!

Liyana Zahim said...

Sy mpunyai tedy bear busuk bname patrick. Tp patrick tgl kat umah auntie.. Dan die mmg busuk mengalahkan bau busuk.. Eh apakah?

...Minah BluR... said...

alolo cmeynyer bntal busuk die! HAHA

Jiejah Gorjes said...

pil tu mmg power tuk selsema kesan nye pun power harga pun bleh tahan power kan :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

alahmadulillah dah sihat kan.. so, pasni bile dh sihat jangan nak maerayu2 yerk.. dok umah jer berblogging lagi bagus.. hehehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

get well soon fa ~

fyna said...

alololo....
dah sehat sepenuhnye ke nih?
;)

Khairil said...

hahaha..ni ubatnophobiatic ni...

NurjiaNaiem said...

haha..
mmg mujarab.. :)

Fathiah Hamim said...

hyz: errr tak takuttt.scared je

Fathiah Hamim said...

na: beransur sembuhh =)

Fathiah Hamim said...

ayie: takut tercekik. hik3

Fathiah Hamim said...

zuwaidah: sangat terseksaa

Fathiah Hamim said...

agiim: high five!

Fathiah Hamim said...

schaze: betul3. thanksyy

Fathiah Hamim said...

fairuz: eh yea? sama laaa.tapi aku tak pi klinik terus, sebab nanti kena perli dengan doktor mintak liquid. =_=

Fathiah Hamim said...

harraz: clarinase neh boleh tahan sebenarnya. idung tak berair dah. thank you =)

Fathiah Hamim said...

azeanthy: ohh thankyou sis!

Fathiah Hamim said...

lily: terimakaseh!

Fathiah Hamim said...

syrup: hahaha aku punya tak ingat dah berapa lamaa

Fathiah Hamim said...

zarra: tak busukk. dia bacinnn

Fathiah Hamim said...

tia: seksa woo nak telan satu pun

Fathiah Hamim said...

amir aizat: akhirnyaaaaaa

Fathiah Hamim said...

miss y: at least reti telan! :D

Fathiah Hamim said...

bella: memang tak malu punnn

Fathiah Hamim said...

anis: haha dashat ke? awak lagi dasyat ada 2 bantal!

Fathiah Hamim said...

elmi: takut tercekik kottt

Fathiah Hamim said...

yayan: haah memang tak cause drowsiness. =)

Fathiah Hamim said...

zwan: jangan la try time tak sakit. :D

Fathiah Hamim said...

cha: eh cha pun sakit ke?

Fathiah Hamim said...

anip: tak lelaki la takda bantal busuk. hahaha

Fathiah Hamim said...

atiqah: yeay! awak pun ada kannn

Fathiah Hamim said...

teha: samalaaaa

Fathiah Hamim said...

sheda: errr tak tau tak tau. :P

Fathiah Hamim said...

diana: hahaha akak dah takda? ngeeee

Fathiah Hamim said...

belbel: elelele malu2 meow pulakk

Fathiah Hamim said...

shiema: hehe alhamdulillah

Fathiah Hamim said...

ayin: eh eh apa yang sama? sep skett

Fathiah Hamim said...

jijah: pil takpenahh. ngeee

Fathiah Hamim said...

ayanuts: tak ternilai ok!

Fathiah Hamim said...

shalina: ada kan lah

Fathiah Hamim said...

faar8: alaa kalo basuh tak best la bau diaa

Fathiah Hamim said...

aimiey: sep sep!

Fathiah Hamim said...

littleworld: haha comel

Fathiah Hamim said...

butterply: err culas tuh apa ek

Fathiah Hamim said...

bambam: oh yeahhh

Fathiah Hamim said...

ifa: takda sape suka kan3

Fathiah Hamim said...

alif: hehe arigato!

Fathiah Hamim said...

mrsyie: hehe tak sangka ramai tau

Fathiah Hamim said...

terbelog: kau suka ke??

Fathiah Hamim said...

wanie: berkesan sangat dong!

Fathiah Hamim said...

cik tikah: hehe thank you

Fathiah Hamim said...

lz: haha kenapa duk dekat rumah auntie pulak. mak dah tak tahan sangat bau ekk

Fathiah Hamim said...

minah blur: comel macam tuan dia kann

Fathiah Hamim said...

jg: hahaa haah harge memang boleh tahann

Fathiah Hamim said...

top: tak merayau langsung kot. melilau kat blog orang ada lahh

Fathiah Hamim said...

fee: thank yousss

Fathiah Hamim said...

fyna: belum.ngeee

Fathiah Hamim said...

khairil: wahh itu term betul ke buat2? ngehehe

Fathiah Hamim said...

nurjia: dah kataaa