Pages

Reasons To Continue Writing

Wednesday, July 27, 2011

Kaya Sangat La Tuh

Assalamualaikum.

Korang Kalo Pi Restoren,
Order Ikut Nafsu Ke Ikut Kemampuan Ke, Ikut Keperluan?
Fa Ada Satu Cerita Yang...Hmm Korang Nilai La Sindri Yea.

Pada Suatu Hari, Sang Kancil Sedang Berlari-Lari
Fa Dengan Family Pi Makan Kat KLCC, (hari beli laptop baru =P)
Ada Sepasang Laki Bini Tepi Kitorang.

Yang Suami, Baju Batik, Ipad Di Sisi, Kunci BMW Dibiar Atas Meja, Iphone 4 Di Tangan.
Yang Isteri, Berbaju Kurung, Handbag Charles and Keith, Berkasut Tumit Jimmy Choo, Iphone 4 Di Tangan.
Gaya Nya Selamba Je, Tak Da Lah Formal Sangat.

Suami Bangun Nak Pi Order,
Sekali Kitorang Dengar, " Bang Nak Chee Cheong Fun, Bang Nak Red Bean Soup, Bang Nak Kaya Toast, Bang Nak Fishball Noodle Soup, Bang Nak Makan Satu Kedai "
Err Yang Last Tuh Gimik Je.

Yang Pelik,
Ada Dua Orang Je,
Tapi Order Macam Kami Berempat Pun Tak Boleh Habes.
Lapar Bebeno Yek.
paling buruk dalam sejarah doodle saya

Makanan Pun Sampai,
Meja Dia Penuh (kantoi kami neh kepoh)
Rasa Macam Segala Menu Kat Kedai Neh Di Order.

Malangnya,
Diorang Makan Macam Maen Rasa-Rasa.
Yang Soup Dihirup 2 Sudu, Yang Roti Dimakan Sekeping, Yang Mihun Ditelan 4 Sudu, Dan Seterusnya.
Yang Laen Tuh?
Dibiar Begitu Saja, Dan Mereka Pun Pulang.

Jadi Kesimpulannya,
Kalo Kaya Sangat Sekali Pun,
Jangan Lah Membazir Yea.
Kesian Makanan Tuh Nanges Nanti Kena Buang.


93 comments:

ArulchelseA said...

bnyk duit tk pe lah...nk wat mcm mana.. dia org dah biasa mambazir la tu..kih kih

Mohd Izzar said...

dasat nya..hhuuh

|| A r a W a n i || said...

okay.. dia memang kaya~~ tapi perlukah nak maen rasa2 jek?

klau bg orang lain makan, dpt jugak pahala kan~~

nurani said...

mcm nak tunjuk kekyaan je..giler bazir 2..

nadia fatihah said...

diorang nk try2 kot..hehe :)

Sha said...

bila dah kaye sgt..begituler..heh

rara pinkmafia said...

ya ampun.then dorg blah cm tu je ke?mmg tak boleh blah btollah.

kalau ye pun jdn lah oder banyak2 mcm nk buat kenduri.

alif haris said...

ish2 .. membazir amalan syaitan !!
huhuhu .. kesian mknan tu .. baik masuk perut aku ni ..

Mohammed Faizal said...

standart la tu...kalau orang macam ni makan sikit je nafsu je lebih

ney said...

pantang la tgk org makan tak abes ni taw.

Jiejah Gorjes said...

depa feel feel ala2 hos jalan2 cari mkn tuuu...dem rasa nak sepak jer org mcm ni MEMBAZIR!

TeAqArH said...

baek la duit tu di dermakan kat tabung masjid ke..dpt gak pekdahnye

syaz@rozelt said...

haha..kelakar je..fa usha2 diorang detail macam tu diorang x perasan ke?ntah2 dh biase org pandang ats bwh mcm tu..haha

Nyamuk Terbang said...

diorg nie host jln2 cri mkn kot..hehe

chuu muqhlis said...

chuu salu amek mknn siket je., sbb tahu mesti tak habis >.<

syrupmasin said...

wuahaha..makanan tuh nangis?? kau same dengan ape yg sarah cakap dekat aku semlm..sebijik..dy kate dekat aku "abg buat la nnt makanan tuh nangis" haha..adoii :D

beLLa said...

dia pengkritik masakan kot. nty dia nak buat review kat mag diorang. but still mereka membazir. patotnya kau mintak je nak abeskan. membazir btol! ;p

Mrs.Yie said...

cis..konon kaya tahap seratos la tu..kesian kat makanan tu dah membazir macam tu je..kalau bagi kat fa kan best..kan? hikhik :)

Nonie said...

orng y biasa hidup senang ni xtau menghargai...

sis eiyan azian said...

huhh,,sgt membazir,,, >.<

shida'R said...

cnfrm lah mmbazir walupon plan nk bjimat hehe..

nurAMALLINA said...

Diorang tak rasa macam mana orang miskin cari makan. membazir amalan syaitan. ishk3

Beeha B. said...

eh, kasut jimmy choo..tapi handbags charls n keith je,,,..tak kaya sangat la tu ...hee..

tapi Beeha biasa jumpe org kaya yg rapat ngan kite, makan kedekut....selalu jumpe mcm tu..

Terbelog said...

membazir amalan syaitan

farisya!!!! said...

ish..ape la..huhuhu...mcm2 ragam org...huhuhu

amni azmira said...

sayang betoi lah..membazir mkann yg terbiar..

❣ elly ❣ said...

sgt membazir...

diyan said...

betul gak kan .ajk dyan makan sekali pon xpa :P

aisya said...

buruk betul perangai.. huhu..

bella luna said...

emm,tak bersyukur langsung,kat luar sana byk lagi yg kelaparan,dwrg sesenang hati je m`bazir camtu,.

.::: Princess MOMOY :::. said...

ceh... ini namanya kaya berlagak atau OKB nih
sebab org kaya pun mara kalau kuar makan anak dia makan x abes

Puanbee2 said...

itu lah org kaya tk ingat susah payah org lain..

harrazdani said...

membazir amalan set tan...

mmz said...

bazir sungguh, bkn senang nk cari duit. da ad duit buang2 mcm tu jek.. rezeki lak tu. sedekah kat org yg memerlukan pn lg bgs..

meaw said...

jenuhhhh, agaknya si bini tu makan semulut untuk setiap menu yang berlianan,jenuhhhhhh.... fathiah, nanti pose namau ikut napsu tau,kehkeh :P

RerameUngu said...

kadang2 dah bnyk sngt duit smpai tak tau nak buat ape..sbb tu membazir..cuba tak kaya mesti sampai jilat pinggan demi tak nak mmbazirkan.. haiishh..minta2 dijauhkan la ngan perangai membazir nih

Jenna Cindy said...

ingat kan nak cari gado td....rupanya pasal link blog dia....AKAKKA..:)

cik tikah said...

betul2, x elok mmbazir kan... :)

Wanie said...

membazir je..duit tak tau nak gune baik p sedekah kat masjid ke..

ZWAN SABRI said...

Amboih FA.. belek abeh suma noh.. HAHA.. btw, rugila depa makan main rasa2 jer.. depa ingat ni program Jalan2 Cari Makan ka? HUHU

MySuaraBlog: Jom Pi Tasik Mengkuang

Cik Ct said...

follow awk.. follow me bck ya.. thnx

diana said...

tu la bila dah banyak duit kan..
terus jadi tak bersyukur..

ILA HonEyBuNNy said...

okeh2....ila xnak membazir dah...hehe

ila suka gak order byk2..nafsu katakan..ehheh..last org lain kena habiskan..heheh

Sang Penulis said...

: bila nafsu menguasai akal..

. said...

berlagak gila orang macam tu.
dah la membazir plak tu..sakit mata la kalo tengok.

Cik Bell said...

amboi..sempat intai brand kasut tu yg takleh bla..hehehe...
apa2 pun org kaya tu tak patOt sangat nak membazir..hadoii..

dill said...

ya rabbi, masa senang berani la buat mcm tu. dibuatnye sukar cari makanan, menangis tak berlagu la jawabnye

dill.

SweetLikeWhat said...

bile dah banyak duit membazir pulak..kan tak bagus tuh.. :D

tiefazatie said...

pergh..abes sume ko perhati ke?haha..
erm..dorg mmg nak test2 rasa kot..hee

Syuxer said...

membazir amalan syaitan...

kalau mereka pernah dilahirkan miskin, maybe mereka x akan amalkan sikap terkutuk itu..huhu...aishhh membazir je..isk isk isk..kat somalia tuh, ada yang minum air tanah untuk survive..:(

alepridz said...

betul tu... tak baik tau membazir amalan syaitan...

Mulut ku terkaku dihari RABU

asamasin said...

kalu i,i makan ikot kemampuan..haha..
kalu perot i mampu,tp duit xmampu...xbley gak..tp cm watak2 dalam cerita u tadi tuh memang melampau...dorg xpnh rase sush ikat perot..tuh yg jd cmtuh..

cik bulan said...

tah pape je..xreti menghargai betui..*emo tlebih..haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

bazir oh bazir

bukan makan sume pun . ciput je

membazir betoi

mentang mentang banyak duet

:)

yana said...

haishh.. tak patot tol.. time senang tanak hengat.

MissViVio said...

pergh...sabo ja la...mkanan kt ctu sah2 la bkn murah..huhu...

Khairil said...

orang kaya memang macam tu...nafsu lebih...

shedameor said...

duit macam daun je bagi dorang. hehe

Hasrul Hazrin said...

mamak!
milo ais onne~
ahahha

lala shaheila said...

angin je duit tu...

uzAy said...

untung laa kaya..order mkanan then rasa je..kalo aku laa order mkanan mhal2 cemtu sure mkn licin habes..kalo bole nk mkn pinggan tu skali..yelaa bkn senang nk mkn mahal2 ni :)

caliph shuriken said...

biasa laa bila kaya lupa diri sikit.. ehh silap, lupa diri byk.. bila rezki smkin kurang nti bru nk gelabah, huh...

Ezay Hadry said...

hoho.setuju..klu Allah nak tarik rezeki tu sekejap je kan

TK said...

membazir membazir membazir!

Hazwan Arif said...

kufur nikmat betul la!!


Love Story : Cinta Monyet Pertama

schaze zainn said...

mebi dorang tu dr jalan-jalan carik makan kot..ekeke

so nak rasa sikit2 samada sedap ke tak..ekeke xP

ika said...

org kaya mmg suka mmbazir! mnympah kekdg!

AnNa FaRHaNa said...

tu nak menunjukk..xreti bersyukur..tu yg suka mmbazir..

muhamad hanif said...

waaaaa,

itulah golongan bernafsu yang kuat..


AHAHHAHAHAHA

said...

membazir betoll...hmmm....

iefa ujang said...

ishhhh....buang duit.xreti brsyukur

Cik Ca'ah said...

biasa la tu fa,ala,mcm dlm filem2 tu. klw scene kat restoran,minum air baru 2,3 sedut dah blah. sabo je la

Hishyamuddin said...

membazir giler

harrazdani said...

mungkin mereka berpenyakit...tak boleh makan manis, masin dll...sebab tu makan sikit2 jer....kita orang susah makan byk mana pun takper...walaupun hidangan tak banyak...kata Hamka "lihatlah allah membahagi2kan nikmatnya"

P/s tadi last buletin utama fa tgk tak video orang pukul dan pijak kucing...tgk vid teringat kat fa..yg sangat mencintai kucing..huhuhu

dak eina said...

g ckp kt dia.. "pakcik, makcik..membazir tu..."

ish teruknya perangai org kaya tu.. kaya sgt tu yg jd cmtu..

sedih2 T__T

shafmechy said...

tudia...order sebab nak rasa ja..baik dia belanja org satu kedai tu, dapat gak pahala, alang2 terlalu kaya

Aida Omar said...

wah gila membazir macam tu..

selamat berpuasa :)

amir aizat said...

amalan setan tuh,huhu

APAN said...

erm...krew jalan2 cari makan kot.haha...

pCL [p@kcikLie] said...

membazir ..setan kot...emm padan la.. bkn sahabat lg..real punya TUH !

Onitsuka_hana said...

biar jelah.. nak wat cmna kan.. dah kaya sangat.. membazir2

Elie Lily said...

adeh! T_T

soooooour said...

waaaaaaaaaaaaaaah!pembaziran...ish2...

Kotak Mancis / S_Basri said...

ddiorang nk tunjuk kata mampu beli makanan mahal la tu... xelok buat macm tu... makan ikut keprluan... bukan ikut nafsu...

apik pehe said...

aihhh..dia tak rasa lagi takder makanan tu...

si macho said...

comel je doodle tu :)

baik bg rakyat palestin makan :p

ZORA said...

brhntilah makan sebelum knyang..hehehe..so bli makan 2 ala kadar je la..:P

myra yusreena said...

hmm..ntahnye..membazir jekk..kalo da kaye sgt, baek sedekah je kat uma anak2 yatim ke,ado gak pekdah..

ainnoraini said...

mmg kaya betul tu..ode sebab nak rase jer...

ct cucubi said...

wahhhhhhhhhhh...... sygnya duit dibazir mcm tu jer..

ZouL said...

heh,kaya sangat tu smpai membazir2 cmtu..bek sedekah kt ZouL je duit tu..leh gak g haji..erk

Ini Kisah Tia said...

euw ! teruk yang amat perangai tuuu ..

Ema Razali said...

sangat membazir! dah kaya sangat kot :/