Pages

Reasons To Continue Writing

Monday, July 25, 2011

Saya Mengaku

Assalamualaikum.

Hari Neh Fa Nak Bertindak Berani.
Fa Nak Buat Few Confessions.

1. Saya Mengaku Saya Takut Kilat, Guruh, Petir. Kalo Duk Sorang Kat Rumah Memang Fa Sembunyi Dalam Selimut.

2. Saya Mengaku Saya Tak Pernah Tengok Titanic. Dah Berbulan Ada Dalam Laptop, Tapi Still Tak Tengok.

3. Saya Mengaku Saya Takut Lipas. Especially Lipas Terbang! Hoii Ngeri. Eleh Korang Pun Sama Kan?

4. Saya Mengaku TV Rumah Saya Dah Hampir 5 Bulan Tak On. Kami Memang Jarang Tengok TV.

5. Saya Mengaku Saya Takut Badut, Maskot Dan Segala Makhluk Bertopeng. Seriously? Fa Tak Paham Motif Nak Ada Badut Kat Party, Saya Langsung Tak Eksaited Okay! Kalo Jumpa Ronald Mekdonal, Or Bear A&W Pun Saya Lari.

6. Saya Mengaku Saya Tak Suka Harry Potter, Pirates Of The Caribbean, Dan Lord Of The Rings.

7. Saya Mengaku Saya Tak Pernah Derma Darah. Kenapa? Yang Pasti Bukan Sebab Takut Jarum.

8. Saya Mengaku Saya Tengah Guna Laptop Baru. Erk. Laptop Lama Rosak La.

Korang Ngaku La Pulak!

pssstt: Jom Pi Usha Pak Janggut Neh Jap, Dia Ada Tips Untuk Korang: AbgFeroz

91 comments:

aten qylah said...

aten pun nak mengaku ! kita sama lahh.tapi yang no 1,3,6 dan 7 je :)

Diana @ bilakukatacinta said...

yg no.4 tuh...dah lame tak on tv? so...on pe? lappy...??radio??

Nway..slm kenal

syrupmasin said...

nomor 6 kau same dgn aku..sep sikit :)

Syuxer said...

syuk mengaku syuk takut katak pisang heheh..geli gila dahla lompat jauh gila..

syuk mengaku syuk tak suka beli baju yang berjenama heheh..syuk beli pe yang muat dan sarung je hehhe..

syuk mengaku syuk fobia nak memandu akibat gerun melihat statistik kemalangan hari2...

Si Pujangga said...

aku ngaku aku sangat lapar.. haha.. :)

alyana shafinas said...

nana ngaku nana single skng...haha
bley xnk ngaku yg nie..hehe

sara zainol said...

sara ngaku sara fobia naek motor.. selepas xcident..

zaty yusob said...

hahahaha. sye pun takot LIPAS . sumpah , tak suke . kalau dia berjalan , rse macam dia tengah sonok jalan atas kaki sye ;DD

and sye mengaku sye tak suke binatang takde kaki && kaki banyak banyak . ngaaaaaa ~

Sha said...

ahakz...p btol la, lipas terbang ngeri woo..buatnye dye msuk dlm baju..haruu jer la..

psttt, sy pn takut lipas terbang..ngee~

Mohd Izzar said...

rupany nk gtau ada laptop baru..haha

diana said...

lipas terbang???
akak pun takut..
bukan yang terbang je.
yang mati pun akak takut..
hahah
geli lah!

Nazryn Mishar said...

nombor enam ! terbaek . aku tak suke HP~

Terbelog said...

eh..5 bln x on tv. bia btl

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

saya mengaku.. tak takut petir tapi shock dgr bunyik dye.. hehe

btw,
boleh aimie mntak tlg untuk komen entry ni x? http://imedianna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

GA ni memerlukan komen terbanyak utk jadi pemenang. So, tlgla bantu saya :) tq sgt2

komen byk2 kali tau hehe

nurani said...

hihhii..
sye pun nak mngaku yg sye takut kne inject..sgup xp hspital or klinik tau..:p

Liyana Zahim said...

Sy mengaku sdg pelukan duit.. Sy ngaku sy nk kawen tak lame lg.. Eh... Sy ngaku sy gatallah! Hahahahah~

TYNTHA LANA said...

boleh tak lana mengaku..lana ni cantik?hahahahaha

~perasan sudeh T__T heh3

amir aizat said...

yeah takut lipas,haha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

wah! pengakuan berani nih fa..hehe..

Kita pn takot kilat jugak..sama2..

>.<

cik Dil said...

1, 3, 6 sama sebijik ngan dill..^^

cunndaa said...

cunndaa pun ngaku takut petir kilat...

Aku Afzal said...

haha.nak buat pengakuan jugak la cenggini :) idea comes :) maceh :)

iMBobo said...

sya ngaku sya takut cicak! hehe..btul!!

orang muo said...

saya mengaku saya dah baca pengakuan tuan blog ni :)

Adam Idris said...

Dulu titanic favourite,
laptop ke, astro ke, HD ke,
semua dah tengok
sekarang dah muakkkk ! haaha

sis eiyan azian said...

saya mengaku saya dah baca entry awak.. hehe

Eyda Dania said...

sye mengaku...sye singgah cni ngn rela ati..hik3..

Khairil said...

pengakuan yang ikhlas...hahaha..nak habaq kata ada laptop baru kot?...hehehe

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

no.3 sgt2 same...sgt ngeri ngn lipas terutama lipas terbang...

n0.6 sgt xsame.... sy sgt suka harry potter, pirates of caribbean, n lord of the rings sgt3.... fantasi yang sgt memukau....=)))

dak eina said...

kte sme.. 1, 5, 6..

sy suka derma darah ^^

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

pengakuan oh pengakuan

num 3 n num 7 sangat sama lah

choki memang takot dengan lipas . hehe

sebab saye takot jarum . hehe

:)

tia fatiha said...

haha . takut lipas ? eeeiii yulk, samalah ngan Tia . but, the mascot ? takkanlah . . . The Titanic . lagilah . sedih kowt nak tgk . . .

teha said...

saya mengaku , saya suka entry nie.. kekeke ~

Siti Nurazlinda said...

pengakuan yang sangat comel ! <3

ZackJ said...

saya mengaku dengan penuh keikhlasan, kalau ada cctv (tolg buat rakaman hitam putih ) saya baca entri ini.

Fa, nanti buatlah pengakuan dengan akaun bersumpah...hahaha

Green Apple said...

wah fa... pengakuan yg berani... hehe :)

ILA HonEyBuNNy said...

banyaknya pengakuan..hehe

saya mengaku saya suka baca entry neh...ehheh

Afiq Ryunosuke said...

wah~~
sesi ngaku mengaku ek....
pakcik nk ngaku pakcik ni gatal....
:P hehehe

muhamad hanif said...

weewwiiitttt,


pengakuan berani kerana benar ?

syaz@rozelt said...

semua pon x sama dngn cik fa..w'pun x sama kte still leh kawan kan??hihi

tiefazatie said...

fa!benda yg kamu takut tue kan..ifa pun takut gak!semua tue!hahhaha..tambah lg..takut tgk bunga api yg besar2 tue..yg kalu ada perayaan tue..xleh ifa..nak gugur jantung tau..sekali dah terkna masa kat labuan dulu..terkejut ifa..haha

ArulchelseA said...

aku mngaku nanti aku nak tkutkan tuan blog ni ngan topeng kih kih

syafiqakarim said...

haha naseb lah pengakuan yg ikhlas
dan tak kontroversi.

haha

HAZWAN17 said...

pengakuan eksklusif ni..nak mengaku taknak erk,,nanti lah

ika said...

sy mengaku sy dah baca entry anda...hehe~ :D

NuR 'aQiLaH said...

kantoi sudaa.. hehe

eiyzniey said...

hahhahaaaa..

Mrs.Yie said...

akak pun nak buat pengakuan bahawasanya akak sangat takut pada angin kuat (ribut) tetapi x takut pada kilat.. :)

Shaherah said...

2, 3, 7.. same dengan shera.. hahaha.. ^_^ shera nak mengaku gak yang shera sebenar nyer takut anak patung yang bila diri mata dia bukak.. bila baring, mata anak patung tu tutup.. serius seram.. hahaha..

dill said...

saye ngaku saye single. cewah~

dill.

soooooour said...

pengakuan berani mati ni...hahaha...

Piasara said...

"akak mengaku akak takut sangat kalau duduk sorang2 dlm gelap..mula lah bayang macam2 dan dgr macam2.."

~~miss tempe~~ said...

cik tempe ngaku cik tempe bace entry ni :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku ngaku aku jeles ko ade laptop baru... laptop aku adik aku dah sebat... hehhe :)

Freaky said...

tv 5 bulan tak on ? fuuhhh =_=

KERTAS A4 BLOG said...

saya mengaku bahawa saya tak pernah tengok pengakuan sepelik ini... hehe..

ohh ayu! said...

pengakuan yg comel.. :)

beLLa said...

kau tak tgk lagi titanic? ish3. aku tiap kali tgk konfem nges ouh! sedih! ;(

caliph shuriken said...

x pnah derma darah sbb x cukup berat badan ka? huh...

Aida Omar said...

saya mengaku saya baca pengakuan awak nie..hehe

Scya Lollita said...

sy ngaku no 5 kita sama !!!!!!!!!!!!!!!!!1

ainnoraini said...

mengaku jugak takut guruh n kilat petir...

titanic tu dah 2x tengok...

farisya!!!! said...

org ngaku yang no5 tu..hee...xmnt la tgk tv...hee..

ZORA said...

yg ke 6 same dgn zora la..:P

op anaz said...

Mesti ada lagi ni yang tak ngaku..baik ngaku cepat...hehe ( macam lah kenal )

adan said...

sy mengaku sy single.. erk! ahahah

cik tikah said...

wah!!!!!!!

nurAMALLINA said...

saya mengaku saya takut lipas. hahahhaahhaha sama la kita!!

alif haris said...

hahaha pengakuan berani mati :D
hehehehe ..
eh serius r 5 bulan tak on TV ???
huhu .. meh bg alif tv tu fa .. hehehe :D

Lea IsNaw! said...

bahaya neh wat pendedahan
kang tak pasal ade org baling lipas kat fa..hehe

Lissa said...

saya mengaku membaca entry ini:P

aisya said...

setuju! Lipas terbang memang mengerikan.. tambah pulak kalau lipas tu hinggap kat rambut... Euuwww!!!!

Ct Aja said...

wah kita byk persamaan la...hi3, cuma sy tak takut lipas.ki3x

cucu umie said...

gaga..kenapa takot derma darah..bgus kot derma darah nie..aishhh

SYAZZANNA said...

semua tak sama :D nom 4 cam tak leyh pecaye je . hehe

Belalang Hijau said...

saya mengaku saya kacak! :-p

(bukan pengakuan ni,tp penipuan)....


wakakakaa

nelly said...

pengakuan ikhlas
:)

Kotak Mancis / S_Basri said...

wahhhhhh... pengakuan ikhlas nie...

( jom klik )( jom klik )

Ezay Hadry said...

hehe bgus2..saya pun nak mengaku saya 1st time komen kat sini..lol

HARITH ISKANDAR said...

errr aku aaa aku tak tau nak ngaku aper..hehe :p

Ini Kisah Tia said...

mengaku teruja bila baca entri nih . heheh :)

nik rosmawati said...

yg ke 6 tu sama dengan saya..hehe

Siti Arfah said...

Wah pngakuan jjur ea. hehe. Sy ngaku sy dh tgk titanic tu. Hik3. :)

lala shaheila said...

saya pun takot lipas fa...geli woo..~

farah hanim said...

byknye pengakuan :D

akoo pae said...

heyy no.1 ngan no.3 tu same ngan akoo laa..haha
aritu ade lipas terbang dlm bilik.haish~ tak tenang nak tido..huu

wow..5bulan tak bukak tb??
bagos gle~~
bg aku la tb tuh..
=p

purplekyu^_^ said...

sy yg no 5 tu...kekeke =='

Pustaka NurIman said...

saya ngaku sedang bg komen di sini

diyan said...

saya mengaku saya tak makan sambal belacan ,saya tak makan durian . saya tak makan limau saya tak suka pink :P
boleh tera tu ?:P

schaze zainn said...

schaze pon tak penah derma darah sbb BMI tak cukup.

btw, nak cakap ye guna lepi baru tu..hihi

pCL [p@kcikLie] said...

erk , kebetulan ada persamaan kt situ...tp lipas terbang tu ok jer...n laptop pn baru jugak..huhu.