Pages

Reasons To Continue Writing

Friday, July 22, 2011

Mana Mak Bidan Nehh

Assalamualaikum.

Dah Dua Hari Tulis Entry Agak Serius. ecehh
Hari Neh Jom Cakap Pasal Kucing Nak? Jom La Jom La!
Hari Tuh Kat Entry Neh Fa Ada Cakap Nak Share Pasal Kucing Beranak.
So Here It Is,
Tanda Kucing Nak Beranak

Peringatan Neh Berdasarkan Kucing-Kucing Saya Sahaja.
Fa Tak Pasti Kucing Laen Macam Mana. Hehe

2-3 Bulan Sebelum Beranak,
Dia Mula Hangin Je. Semua Kucing Dia Nak Bantai. Patutnya Kalo Manusia Mengandung Bukan Cakap Macam Singa Betina, Tapi Macam Kucing Betina.

2-3 Minggu Sebelum Beranak,
Dia Akan Mula Selongkar Almari, Tempat-Tempat Tersembunyi Untuk Port Dia Nak Beranak.

2-3 Jam Sebelum Beranak,
Dia Akan Geget Tengkuk Kucing Laen, Macam Practice Dukung Baby. Sebab Kucing Angkat Anak Dia Dengan Geget Tengkuk.

2-3 Minit Sebelum Beranak,
Dia Mula Bising. Mula Tak Tentu Arah.

2-3 Saat Sebelum Beranak,
Dia Hilang. Kalo Dia Selesa Dengan Tempat Beranak Yang Disediakan, Baru Lah Dia Beranak Kat Situ. Kalo Tak, Tunggu Je La Bunyi Anak Kucing Supaya Boleh Cari.

kucing pun mahu bantal

66 comments:

dayah aziz said...

kesimpulan nya gli oh tgk ank kucing baru lahir.

syrupmasin said...

haha..macam tuh eh?? aku ta pernah ade kucing betina..ehh doe kucing aku 2-2 selesema doe skung sedeh kot..ta baek2 smpai skrg..dah dekat seminggu..selain makan ubat nk buat macam mne doe?? haha..mcm kau doktor haiwan pulak kan :D

nurain.samsudin said...

good tips. eh jap mcm mne nak tahu kcuing to bunting. tak tahu bezakn gemok or bunting

kayzie said...

erkk..takut ngn kucing..geli ngn ank kucing..

ekmal said...

jgn guna bidan terjun dh la..haha

Miss Tasantek said...

fa, kucing sha kan die beranak dalam baldi. adakah itu selesa bagi dia eh??
masa anak2 tu umur 3 bulan cam tu, sekor2 mati, die lemah, diam then mati. ada sekor tu mati kt tgn sha sendiri, die mengiau2, badan die lemah sangat. kepala dia tekulai je. kenape eh cenggitu??? dari 4 yang lahir 3 mati.

SweetLikeWhat said...

nice info.. :D

sleeping_maniac90 said...

ooh gitu erk rupenye kucg branak.. hehehe..
tp kucing hbt la xprlu bidan nak beranak..

beLLa said...

kan dia beranak darah semua kua, kau bg dia bantal, tak kotoq ke bantal tu nty?

muhamad hanif said...

HHAHAHAHA,

hai mak bidan, aku tak bela kucing lah.

soooooour said...

ni sama cm manusia nak beranak la ea????hehehe

Miss Y and Her World said...

oh patutlah hari tu kucing saya sibuk culik anak kucing lain. ingat kan dia psycho sebab ingat anak orang tu anak dia. tapi memang betul lah tak lama lepas tu dia beranak. tapi kenapa lepas beranak dia masih tak lepaskan anak kucing tu?

Lelaki Memang Tak Akan Faham Perempuan
Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis

Wanie said...

haha..kucing lagi..mesti dah banyak kali jadi mak bidan kan..

kucing pun macam manusia gak..
tengah pregnant hormon tak menentu..
angin satu badan..

Pyka Rahmat said...

takpernah tahu ni sbb takde kucing. hihi

schaze zainn said...

amboi, selalunya dengar org ckp riuh mcm ayam bertelur..kuikui

ni yg terbaru pulak mengandung mcm kucing betina xP

Scya Lollita said...

currently have 3 bunting cats -.-''

diana said...

ooo...
ada emo2 jugak ye kucing ni...

Liyana Aziz said...

kita bela ikan je... hukhukhuk... belum pernah bela kucing... tapi yang penting bila denagr bunyi anak kucing baru lahir, mahu berlari naik atas kerusi...

Mohd Izzar said...

wow,,arif dengan kucing ekk..hoho..bagos2..

Mrs.Yie said...

aik..kucing nak beranak pun pakai bidan?hikhik

ChaCha said...

kesian tgk kuncing bunting..jln pun x larat..huhu

ezzu said...

ewah2...mewahnye kucing nie nk beranak...heehehe

Khairil said...

haha..teringat dulut masa kecik2 ingat kucing beranak ikut mulut sebab dia selalu gonggong anak2 dia...

miszfazierra said...

dulu masa fazie kecik2 penah skali tu kucing fazie beranak dkt almari , time tu pulak main nyorok2 dkt situ . ape lagi menjerit lah sbb takot tgk kucing branak . dkt ngan kaki fazie lak tu . haha :D

harrazdani said...

fa ni memang hantu kucing laaa..hahaha

tiefazatie said...

owh..sama je lebih kurang nie..tp xthn time die nk cri tmpt tue..adui la..bising gle!

Aisyah Aina said...

betul...sama la...banyak kali dah rasa semua benda ni sebab kucing asyik beranak je :D

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

ila pernah tgk kucing beranak....kecian la..mmg dia xtentu arah kan....

sakitt ja tgk..uawwawa

r'Da said...

hehe awak suke kucing ae.. kucing ni binatang kesayangan nabi... so kene hargai die mcm kite jgk.. kan kan.. hehe info menarik.. :)

jom same2 follow blog.. thanks.. :)

iefa ujang said...

sgt kesian kat ank kucing yg kena mkn dek kucing lain lps lahir...

Liyana Zahim said...

Samelah ngan kucing akak!! Da name pon kucing.. Kahkahkah..

WuMing said...

Pakar dalam bidang kucing nii...

Terbelog said...

oh mcm tu
xtau plk
x bela kucing he3

YOUsoF said...

Yang paling best bila anak² kucing comel tu tinggalkan najis wangi bersepah-sepah... harum semerbak.

shafmechy said...

fa jadi bidan kucing ke skrang ni...hehe

Jiejah Gorjes said...

yer betul kucing nak beranak mmg memeningkan...demand lebih nak tempat sedap jerkkkkkk

Queen F said...

naseb bek kucing aku jantan.. hekhekhek :D moga2 tak jadik buaya darat dah besar karang :|

Adry@Daun said...

As salam Fa, nk tanya ni..kucing mengandung(bunting) brp bln ye?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tips nak buntingkan kucing lak cm ne ek... hehehehe

zuhanismohamed said...

kucing saya dah tunjuk tanda2 yang 2-3 minggu nak beranak tuh..hehe

Shaherah said...

hahahah macam tu ke.. baru shera tahu.. hehehhe..

yahaya said...

suka dgn kucing :)

caliph shuriken said...

yg pasti kucing ni msti bunyi bising giler2.. x tentu arah dok cari tmpat, huh...

teha said...

suke tgk kucing baru lahir , tp takot nk pengang.... hehe

Piasara said...

"oo mcm tu yer..teringat jiran akk dulu,habis kain baju satu lemari dia buang sbb penuh darah..rupa2nya kucing dia beranak kt situ..siannn.."

nurani said...

hehehhe..sye bidan kucing sy yang nak beranak,msti gak beranak kat ats riba ni...penat tau..huhuhu

saya dewi said...

dholo dewi pernah jugak tengok kucing beranak depan mata LIVE! haha. rasa nak pitammm. tp sekarang tak dah sebab tak pelihara kuceng. yang last tueh mati sebab eksiden. huuu.

shazleenhairuddins said...

mujur saye ade kucing jantan jew ;p byk songeh nie kucing betine ;D

alif haris said...

hehehhe .. memang pn .. klu hangin je kucing tu mst ngh ngandug haha

Syaz Liyana said...

boley tahu ni time kucg syaz nk brank :)

syaz@rozelt said...

setuju sgt dngn part yang selongkar tempat tu..sgt obvious kot..hihi..nice info!

Ini Kisah Tia said...

huish . susah gak kalau yang main selongkar almari nih ..

amir aizat said...

boleh jadi doktor ni,hehe

belog|amiyo said...

aku suka kucing :)

nurfatiha blacky said...

waaahhh.suka2bentry psl kucing ni

ZORA said...

entri bgus ni..:)

ABU said...

oh blh jadi pakar kucen dah ni..hahaha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

kucen oh kecen

wah macam tu rupenye .

baru choki taw . hehe

:)

Syuxer said...

aku punya peliharaan ialah biri-biri..perghh kuat sunguh embekkkan si ibu tuh untuk memberitahu dia sudah berjaya melahirkan baby biri-biri tuh..:)

hawiz said...

heheeh.........ingt per td..kih2

Syazwan Che Deraman said...

saya takut kucing :(

HAZWAN17 said...

wah fa dah macam bidan kucing lak ni..setiap saat-saat kucing nak bersalin fa tau..hehe

Lily Suhaili said...

Hahaha chomel ja kucing nak beranak.


Yg cari tempat mcm almari2 , tmpat gelap2 tu yg dah mcam dapat agak dah tu kata ada something ;p

ïêmå å¢klê§ said...

kucing iema xde la nak bg bantal...
duduk jela dalam kotak ngn kain buruk 2..
huhu

meaw said...

lepas tu kucing pon beranak,tapi meaw penah tengok depan mata cane kucing melahirkan anak, ngeriiiii.....

Tailstory~ said...

This is FUNNY!! LOL