Pages

Reasons To Continue Writing

Wednesday, July 13, 2011

Buruk Bebeno Rupa

Assalamualaikum.

Pape Hal Nak Mintak Maap Dulu,
Sebab Kali Neh Fa Masih Bercakap Pasal Gender.
Baca Dengan Steady Dulu Tauu. :D

Soalan Kepada Jelitawan,
Apa Korang Rasa Bila Laki Pakai Singlet Keluar Pi Mall?

Soalan  Kepada Jejaka,
Soalan Sama, Cuma Tukar Laki Kepada Pompuan. :D

Secara Jujur Nya,
Fa Rasa Buruk Bebeno Rupa Bila Laki Keluar Pakai Singlet.
Geli Kot! Ada Yang Siap Bulu Ketiak Pulak,
Ce Bayangkan Korang Kat Restoren Tetba Mamat Pakai Singlet Berbulu Ketiak Lebat Lalu,
Mak Aihh Hilang Selera!

Kalo Pompuan Pulak,
Jarang la Kita Nampak Pompuan Tak Cukur Kan?
Cuma Fa Musykil Je,
Tak Sejuk Ke??
Bagi Fa Sama Jugak Kalo Pompuan Pakai Singlet,
Rasa Tak Selesa Jugak Nengok Nya,
Oh Yea Isu Neh General Yea, Tak Kira La Agama Apa Pun. Hehe

Maka For Me,
Laki Ke Pompuan Kalo Pakai Singlet Nampak Macam Kureng Sopan Di Situ.


pssstt: Makin Rancak Melukis Pulak. Walaupun Buruk, Saya Tak Malu Nak Tunjuk! :D


100 comments:

alif ismail said...

kalo stakat lelaki pakai seluar pendek OK lagi...tapi kalo pakai singlet mmg xleh blah...

alif tak suka..

ZWAN SABRI said...

Mana ada buruk.. comeyla lukisan FA nii.. Shuka niiiiiyyyhhhhhh.. ;)

Erm, Zwan slalu pakai baju yang xde lengan.. tp bukan singlet.. Sherasa niiiyyyhhhhh.. HUHU

MySuaraBlog: Wordless Wednesday #2

Firdnurjue said...

same to me..dunt like too..geliiiiii

myra yusreena said...

huhu..kdg oke je tgk laki yg pkai singlet ney.yg tough2 tuu..haha..tp kalo pompuan, ehm..byk pgruh tv kowt..sume nak ikut idola memasing..last2 tu sume fesyen da mcm ape jek tu..

Syazwan said...

penah tengok manusia specis ni.
cilaka..pencemaran mata!!.

geli geleman nengoknya..

Mohd Hazwan Hashim said...

moral of the story, better pakai pakaian yg tutup aurat .. is more than better :)

Shaherah said...

shera ada kawan perempuan yg suka pkai siglet.. tp die tak pkai singlet jek.. kengkadang die sarung dgn cardigan gak..

ade gak yg sengal.. masuk wayang pkai singlet..

tak sejuk ke? >.<"

Wanie said...

kalau yg laki pakai singlet nak tunjuk muscle..
yang pompuan tunjuk ape eh?hehe

memang kurang sopan kalau pompuan pakai singlet..
laki tak pasti..keke

syrupmasin said...

mungkin dyorg sgt style :D

apik pehe said...

hehe..singlet ni direka untuk pakai didalam baju..bukan pakai sebagai baju..hehehe

ChaCha said...

haha..sokong dengan apik!

With Julia said...

Agreed! coz mmg x sesuai keluar umah just only wearing siglet! looks so selebet or what we call PEMALAS....yeah the way person wearing pun kita buleh tahu personaliti seseorang..Awas!

schaze zainn said...

kalo tak cukur tu mmg geli la..ahaha yucks!

muhamad hanif said...

kahkahkah..


perempuan kalau tak cukur taktau lah kan..

toblerone said...

bkn stkt krg sopan.. dedah aurat bg yg beragama islam.. klo laki lak? buruk2.. haha

Syuxer said...

laki pkai macho..nampak gangster tapi kena sixpackla perut..bulu ketiak kasi cukur..

kalau perempuan pakai,kasi sebat maa..gila ke nak pakai singlet depan orang ramai..pedih mata memandang..hukhuk..T_T

shafmechy said...

paling xbleh perempuan pakai singlet sebab tu aurat..kn..

Piasara said...

"fa,anak akk yg umo 7 thn tu pun pandai malu tau nak pakai singlet..kalau dah budak2 pun tau malu..fikir2 ler..tak sopan langsung.."

Pyka Rahmat said...

pakai singlet.

dia pakai teori "mall abah aku sukahati aku kot"

haha

diana said...

jiran akak selalu keluar pi jenjalan pakai singlet..siap masuk dalam seluar lagi.
heheh.
dah la dia muncit..
aduhai..

Bro ahmad said...

OOOH droped by..ingat si penulis..cari sampai berpinar mata..haa geli kalau sampai nampak bulu ketiak..hilang selera makan bro kahkah..XD

beLLa said...

tgh makan 1 hal, ni yang dalam tren n ngan slumber je angkat tgn nak pegang tmpt pemegang tu, lg taley blah. klw pompuan tu, ingat iklan deodorant pemutih ketiak ape? ;p

Afiq Din said...

singlet pakai time tdo ok la...
bab gurl plak klu pki singlet tu, haish... mesti la bajunye ketat kan...
mata kami pon luas terbuka,...

AnNa FaRHaNa said...

org skarang mna tau malu..

lilypelangi said...

pelangi tak suka lar tgk boy pkai siglet . geli~

Siti Aziz said...

laki yang pakai mcm tue rasenye dorang rasa dorang macho la...ha3

Marniey said...

nak nmpk seksi lah tu. hahaha.
org yg pndang nmpk seksa plak.. hoho

Far8 budak baik said...

kalau lelaki nk singlet
badan ketol2 takpelahh
klomcm aku ni lidi je..
mcm ner nk pakai gitu..
hahaha..
kalau pempuan entah lahh..
pempuan chainese jelahh
suka gitu hihi

soooooour said...

kalau laki tu cukur bulu...boleh pakai singlet???

SweetLikeWhat said...

ye setuju sangat..amatla tak menyenangkan nengoknye..hehe

Mama Gee said...

mmg buruk...even incik butak mama pun kalo agak2 dh pjg je..mama ske je tarik2, hangin dia dibuatnya..tp lepas tu dia bangun pi cukur...haaa kan seksi tu licin je...hahahaah

Muhd Aizie said...

Urmmm , kalau Aiz, tak kisah sangat pun. Lebih trendy rasanya. Janji jagalah yang sepatutnyaa. Jangan sapai terkluar semua ;)

TYNTHA LANA said...

Hahahaha, lukisan tu tak leh bla,kahkakah. Lana sakit mata,tu je la,hehehe.

Ladyevanatasha said...

Fa.. cik eva sokong u lah! 2 2 buruk klo kuar pakai singlet/sleeveless ni...

anyway, lebih baik lukis sendiri daripada cilok org punye.. ye x Fa... ^^,

nanti lme2 lembut la tgn tu... :)

Nurul Ashikin said...

for me, ckin tak bape suka mereka2 yg pkai sleeveless~ betul2! kuang sopan skit!

teciq said...

sy sangt setuju ^^

hana nabihah said...

dah dalam islam..dedah aurat haram..heheh so pakai singlet mmg haramlah ;) heee lelaki pakai singlet ni mcm nk berkebun je rasenye :P

dak eina said...

kalo dia ensem, pakai ape pon tetap ensem. kehkeh. tp ai penah jumpa pompuan pakai singlet, time angkat tgn, ade bulu ketiak.. terkejut ai!! :P

KeTaM_BaTu said...

memang buruk.. ^^

jom klik sini..

nikmatnya terasa bagai malam pertama

3 langkah mudah menarik follower

echaRierie said...

er..haha..
sy pun x brapa suka tgk lelaki pakai singlet kat luar..hehe

yuyueyuliana said...

haha. klakarlah.

Cinderella said...

mungkin mereka rasa itu stylo kot =.="

cik kacak said...

euu , tak suke tak suke . HHE

syiela said...

baik lelaki mahupun perempuan syiela tetap tak suka.. tak suka.. tak suka

BIG BOSS said...

haha. BIG BOSS ase,sexy wt kalau laki2 pkai singlet kua jln2. mne la tau ada gadis2 terpikat ke. haha

ABU said...

oh ok je pun blh cuci mata hahaha
btw, abu kalau jalan dekat2 je drpd ruma biasa gak pakai singlet jak..tapi kalau pgi mall tu tak de la hahaha

tiefazatie said...

erm ntah la..terlampau yakin ngn diri kot..haha

btw..meh tlg like photo tiefazatie

http://apps.facebook.com/MyWranglerWay/default.aspx?phid=131

tq tau!

Mohd Izzar said...

hahah..ok, fine..
tak perlu la nk mention kt situ bulu ketiak lebat..terbayang lew..adoi..
nak muntah...aaaa

ArulchelseA said...

meman parah kalau jumpa mcm tu..tp klau lelaki tk kisah sgt kot..ih kih kih

belog|amiyo said...

yang penting tutup aurat. nanti dalam neraka lagi panas...

Siti Safiyyah said...

tak suke jugak! lagi satu tak suke lelaki yg pakai seluar pendek.. tak tau nape.. hoho

cheqwa said...

dua dua geli tengok!hihihi..tapi pompuan tu dikira xmalu kot sbb sanggop pakai singlet even dah cukur... :/

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

macam pelik je tgk laki pakai singlet g mall.. huhu~

Jiejah Gorjes said...

huduh geli n jijik hahahaha bleh gitieww???

ekceli mmg tanda soal ni banyak gak la kuarrr kt kepala ni bile ternampak amoi2 slamber kai baju tade lengan n short skirt mau pun suar pendek..dlm hati tak sejuk kah??? huhuhu moskil moskil

Nur Nabilah Nordin said...

haha btola ckp fa tu..mmg burok laa kalo pki singlet..

yg pompuan pon x reti nk sejuk ke pg mall..ade tu da la singlet..suar pendek plak..bek x payah pki suar je cm tu

uzAy said...

memang burok bebeno..tau laa shape badan cantek kan kan kan..

Aida Omar said...

hish..hilang selera kalau nmpk laki gitu..hahaha..
kalau pmpn mmg kurang manis la kot..

ZouL said...

hahaha.ZOuL pun geli gile..
Lawat ZouL di : Aku Punyer Lah!

cucu umie said...

macam pelik shje mereka nie..hohoh mungkin selesa kot

Khairil said...

memang tak sesuai dan tak senonoh kalau memakai singlet dikhalayak ramai tidak kiralah kepada orang lelaki ataupun wanita...Ia memang perkara yang tidak sopan dan jatuh hukum haram pulak kepada wanita muslim kerana mendedahkan auratnya dikhalayak ramai bila memakai singlet..

Liyana Zahim said...

Bulu ketiak tu lau didandan style pahtu kaler wane bdere meleydia... Wulamak! Akak ase mreke ingin mnunjukkan lengan yg kurus dan pjg.. Ni pompuan.. Lau laki lak msti bdn die ketol2 nk tnjuk muscle.. Ase xpnh agi nengok laki cekeding kai singlet.. Lau nmpk nk baling ngan batu.. Ahakss~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. pompuan yang pakai singlet lebih sedap memandang walaupun tau itu adalah satu dosa kan....

min_pusheen said...

haishh ,tak suka laki pakai singlet . nmpk cam selekeh jer. ekeke

Miss Y and Her World said...

lelaki pakai singlet? dengan bulu ketiak terjulur? errr tidak!!!! larik !!!!!

Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?
Tips : Cara Mudah Kantoikan Boyfriend Curang

kakyong said...

pandainya lukis..
simple dgn gaya tersendiri..

Sarang Jerung Nak Menempel Kat Blog Kakyong.com
Aaron Aziz dan Diyana Halik menunaikan umrah
Kenali pemandu dan pengawal peribadi Tunku Abdul Rahman

.:|kamaryeah|:. said...

OMG~
tu jelah boleh ckp~
agk kurang seswai di situ~

Aqila Salim said...

x kan x cukur blu ketiak kot, haha. xssuai la, huhu .:D

✿Neddy Nadia Najib✿ said...

gewli i nyah!! duadua tak cuke! huhu..

ce pmpuan yg pki cmtu lalu dpn ayh korg. alahai..kita yg sbgai anak dia ni yg malu.

lemon said...

tak sanggup tguk laki pkai singlet.adui... huhu

**::CIKNUURUL::** said...

mmg burok benooo ghupenyee wehh,.haiss,..prnh ade kwn die kuar g mall ngn aweks die pkai kain pelekat,..err,.jgnla jd kat CN,.hehe

caliph shuriken said...

ilang selera ooo, huh...

Terbelog said...

mael lambung pakai singlet
fames je he3

amir aizat said...

sgt setuju! hehe

shafiqabdshukor said...

x mo.... x mo...

HARITH ISKANDAR said...

selalunyer lelaki yg pakai singlet & suar pendek tu GAY je kalau korang nak tau..

tia @ Ini Kisah Tia said...

macam dekat rumah dia aje ..

Anonymous said...

X SANGKA PULAK ORG YG KOMEN2 KAT SINI BOLEH KETEPIKAN AGAMA. YG LELAKI PKAI SINGLET DIKATAKAN BURUK, TP YG PMPUAN PKAI SINGLET HANYA DIKATAKAN KURG SOPAN. MANE LA PG AKAL FKIRAN KORG, PMPUAN YG PAKAI SINGLET LA PATUT DITITIKBERATKAN. LELAKI PAKAI SINGLET STILL TERJAGA AURAT, TP PRMPUAN YG PAKAI SINGLET DH CNFORM2 AURAT TERBUKA YG MNARIK PRHATIAN LELAKI. X SANGKA KORG LEBIH PREFER PMPUAN PAKAI SINGLET DRPD LLAKI PKAI SINGLET. NAK SPORTING X KNE TEMPAT DIK. NI LA TANDA2 KECL KIAMAT, YG LELAKI STILL MNUTUP AURAT EVEN BERSINGLET DIKATA JIJIK, TP YG PMPUAN PAKAI SINGLET DIPNDANG BIASE JE.. TRBALIK DUNIA NMPAK, YG SLH DIBTOLKAN, YG BTOL DISLHKAN.. BGUS2, GOOD JOB!

Fathiah Hamim said...

anonymous: maaf kan saya, tapi memang entry neh saya dah cakap awal2, saya tak maksudkan pompuan agama islam saja. sebab tuh majority tak sentuh isu agama.

kita semua tau pasal aurat, jadi tak guna la kita nak sentuh pasal isu tuh sebab memang terang terang berdosa besar.

saya tak nak sentuh pasal isu tuh, saya hanya nak sentuh dari segi penampilan. bukan saya tak da niat nak selitkan isu agama. masalahnya saya risau cara penyampaian saya tak sesuai, jadi lebih baek saya buat secara general.

SAYA TAK PREFER MANA-MANA PIHAK PAKAI SINGLET.

CutieLiesa said...

lelaki yg pakai singlet nampak mcm kurang sopan....n xsmart pun...
gurl plak..lg lah kurang sopan...n berdosa besar bagi yg islam...
hanya mereka yang ada perasaan malu sahaja yang akan merasakan pemakaian singlet itu adalah tidak sesuai sama sekali...untuk xtvt luar...

nub said...

auw.seksiz yauw. eheh

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tahu takpe..agak ah tak selera bila camtuh.. geli kot.. :D

vampire's lovex said...

macam xde baju je nak pakai..sampai kena pakai singlet kan...huah3...

Fathiah Hamim said...

alif: hoho laki pun tak suka ekk

Adam Idris said...

ada member, lelaki yang suka pakai baju x cukup kain ni
tapi kalau badan ketul2 pastu shave, x kesahla kan
pompuan tu kena shave, wajib, haha

Adylia Qarissa said...

hahaaaa... bulu ketiak panjang tu wat loya :D

alif haris said...

wahahaha bulu ketiak pnjang tuuu ..:D haha

kire lawa la ni fa lukis .. alif lukis lg nth pape2..

Fathiah Hamim said...

zwan: hoho mekaseh la. terharu saya. ohh macam baju basketball tuh ek?

Fathiah Hamim said...

myra: hehe badan tough macam malek noor ek? O_o

Fathiah Hamim said...

syazwan: haha celaka sejibik!

Fathiah Hamim said...

hazwan: yeaap untuk pompuan =D

Fathiah Hamim said...

shera: kalo ada cardi takpe =) tu lah teringin nak tanya kan. haha

Fathiah Hamim said...

wanie: kalo betul bermuscle takpe kak! =D

Fathiah Hamim said...

apikpehe: tak mampu beli baju kah mereka? :P

Fathiah Hamim said...

julia: haha selekeh kan

Fathiah Hamim said...

toblerone: hehe yeap kalo Islam memang op kos!

Fathiah Hamim said...

syux: kalo betul macho aku tak kesah la sangat. pompuan tuh ehehe betul2!

Fathiah Hamim said...

shaf: haha yeap =) tapi fa tak tegaskan pasal diorang tau. hee

Fathiah Hamim said...

pia: alahai comel nya anak akak. bagus2 memang dia patut tau

Fathiah Hamim said...

pyka: barangkali!

Fathiah Hamim said...

diana: pergh tuck-in bagai! mesti perasan bebeno