Pages

Reasons To Continue Writing

Monday, July 4, 2011

Missed Call

Assalamualaikum.

Post Neh Terhasil Sebab Teringat Kat Madam Fa.
Dia Jenis Yang Tak Silent Or Off Fon Tyme Class.
Madam Cakap,

" Phone Calls Are Usually Important. You May Lose Someone Just Because Of One Phone Call "

Betul Kot Cakap Madam.
Kita Tak Tau Apa Yang Bakal Kita Terlepas Bila Kita Tengok Kat Fon,


Kalo Kita Dengar Berita Buruk Dalam Sejarah Sekali Pun,
Sampai Korang Rasa Korang Menyesal Angkat Sekali Pun,
Satu Hari Nanti Mesti Korang Bersyukur Yang Korang Angkat Call Masa Tuh.

Macam Mana Kalau Korang Dapat Panggilan Dari HotFm Cakap Korang Menang SMS Terpantas,
Tapi, Shyt Time Tuh La Korang Nak Buat Bisnes Kat Tandas.
Melepas Kot Peluang Cakap Kat Radio.
Dah La FaFau Pulak DJ.

Pastu Kalo Tyme Tuh Pukul 3.47 Pagi,
Tetba Fon Bunyi, Ikut Kan Ati Pergh Rasa Nak Campak Je Fon,
But Since Korang Teringat Kat Entry Fa, Korang Angkat Jugak.
Sekali Yang Keluar, Bunyi Mengilai.
Memang Menyumpah La Korang Kan.
Cuba Pk Balek,
Kalo Korang Tak Angkat,
Korang Hampir Terlepas Pengalaman Disakat Hantu. And Tak Dapat Nak Langsi Kat Kawan.
Betui Dak? :P

So, Even Kalo Korang Benci Caller Tuh,
Angkat Je Call. Mana Tau,
That May Be The Last Time That Person Calls You.


psstt: Lepas Neh Kalo Dalam Class Korang Jangan Cakap Fa Suruh Angkat Call Pulak. And Kalo Selalu Kena Prank Calls Tuh, Naseb La Yea. :P

124 comments:

Liyana Zahim said...

Ade pros n contras gak.. =)

muhamad hanif said...

ayat last tuuu...


AHHAHAHAHAHA..makn dlm jugak..


ok, aku angkat lepas ni...

Mohd Izzar said...

jgn biarkn diri anda diselubungi missed call

kim heeruul said...

aku angkat,pastu aku senyap...^^

i'm ezza haniza said...

betul jugak tu awak cakap :(

beLLa said...

uish. sedih tu ayat last kau. maybe the last time that person call? urghh~ T_T

shat said...

baru je terlepas satu job sebab tak angkat call tadi. erghh !

cik ery said...

yeahh.maybe it was the last time that person calls you :(
we never know rite?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku selalu silent handphone.. so memang handphone ari2 mesti ade misskol... tu yg wat selalu orang mare :)

syrupmasin said...

silent phone itu lah kesukaan aku..haha :D

Umi Asura Sanusi said...

Lepas bace entri ni, baru teringat yang henpon tak topup lagi ni..aiyak..malasnye nak pi kedai..hehe..

Terhangat
Kenapa Orang (Malaysian dan Foreigner) Beratur Panjang?

harrazdani said...

saya paling risau ibu atau saudara mara di kampung call jam 12 ke atas....

Bui Idzra Ryn said...

bui jarang off hanphone..kecuali ikut meeting lah..^_^

Syuxer said...

emm..saya jarang2 dapt miskal..:) bukan kerna selalu angkat tapi xde sapa nak call saya T_T..

cikpuanWani said...

hahaha :D
pick up a phone call at 3 a.m. , dengar orang mengilai memang advance La kan -_-"

Halimatun Sa'adiah said...

tingat dpt call mlm2 yg indah..
http://halimatunbintunhesan.blogspot.com/2011/04/kejutan-menganggu-tidurku.html

kokser kokdam said...

silent.. silent..

sile hormat court..

tetiba

Khairil said...

kalau ada missed call sure saya akan call balik...

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

benda nie baru hapen kat aku kowt..
mlm minggu aku tdow awl..
tibe2 mmber kol dlm kul 3 kowt..
aku seda..tp baut2 x seda..
bse die kol ajak lepak jerk...
mls plak aku nk angkat soo aku bia..
esok aku on9 fb..mmber2 citer rupa bapak die meninggal mlm 2...
besalah ya amat... Tuhan jer yg tahu...

Afiqa Dayana said...

kdg2 cik malas nk angkat sbb kalau org yg call tu msti tnye 'sape ni ?' cik pon tnye sape ni ? penyudahnye, off call teros . hahaha XD

Mrs.Yie said...

akak x pernah matikan henpon kecuali dia mati sendiri sebab bateri habis..ekeke :)

dak eina said...

xske angkat fon time tido. menganggu tahu? huhu

misspurple said...

haha oke,pasnie akan angkat kol tpi kdg2 2 mmg mlas =='

kotak bulat said...

hehee..baik2!
pasni kb angkt!
kb kan, kalau ad org call tgh mlm..err..kb bukan biarkan je..tak baik biarkan org tgu kan.. kb off je trus hp tu..hahhaha

diana said...

paling tak suka bila ada orang cal, lewat malam lepas tu tak mau cakap..
aih!!

diana said...

paling tak suka bila ada orang cal, lewat malam lepas tu tak mau cakap..
aih!!

Faraa Eiman's said...

kalau dpt yg btol important , ta perw la
kalu dpt yg stakat nak men , mmg mintak makian dgn pnoh kasih syg la , haha ;p

EiZaRaZiErYa said...

ehehe..nice~ wink3 >_<

Nur Sulastri said...

haha, okay. noted ! setiap call itu bermakna :D

nadia rosle said...

Teringat cerita cina one missed call tu :D

mr.curly said...

tul tu..tp camne lak kalu 1 miss cal yg penting tu tp time tu wa tgh solat..hikhik

Asha said...

jwb call kul 3 lebih, then dgr org mengilai...seram jugak ooo.

btw. salam perkenalan.

Nazrul Azwan said...

wajib bawak henfon 24/7. tp jgn silent dh la. haha!

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . betul gak kan :)
tapi Tia memang jenis malas angkat telefon .

~~Ticer Wann~~ said...

haha tak pernah silent sejak2 bekerja... dalam miting pun selambe je la..apa nak wat... :D

HAZWAN17 said...

aku lagi suka mesej dari call..kadang-kadang malas nak angkat hahaha

wahida idris said...

kadang kadang bile angkat, tgok2 mamat bangla la pulak nak brkenalan. hampeh!

Cik Emie said...

hehe lawak bile bace..tp btol gak kan kdg2 bnda penting..dulu rugi tiket flite free sbb xangkat sobss T__T

APAN said...

situasi gini mmg berlaku.tpi nak tunggu berlaku tu payah kot.dah nama lak kalau..mmg x boleh dirancang la kot.huhu...

uLan said...

tunggu misscall dari Fa :-)

kpah k-poh said...

fon kpah sentiasa on jer..."miss me?? don't missed call!!!" heee..

farahnabila said...

dulu masa telefon bunyi mono/poly beriya tak silent.bising je dalam kelas tusyen.

sekarang bila ada lagu bagai. silent je. merendah diri gamaknya :o

Jangan Kalot said...

Hello (tngah angkat call dari anda), artikel ini membuka kesedaran saya.

laskar pelangi said...

memang kalau nom tak kenal.susah gilews nak angkat.sampaikan ada banyak miskol =D

hik3x

soooooour said...

vibrate jela...x mengganggu sape2..ada call..angkat then g jaoh2 dr org..

sergeant keroro said...

ring ring XD

Anyyss Shuhaimi said...

always silent sbb takde org nak call..hoho

caliph shuriken said...

slalu silent mode bila kt dlm masjid jaa...

Tea said...

err, fon tak penah orang nak call. wakakak. almaklum, orang terpinggir. dem. haha.

qamarguyz said...

salam ziarah..
teringin nak mendengar suara mengilai malam-malam...

cucu umie said...

seriouly ayie tak suka bwak pon pergi kuliah..sellu tinggl kt otel..kahkah seorng fham.. so, i accept kalo apa2 y berlku..huhu

Fathiah Hamim said...

liyana: memang betul pun

Fathiah Hamim said...

anip: memang saja nak bagi sentap :P

Fathiah Hamim said...

izzar: haha pun bolehh

Fathiah Hamim said...

heerul: laa ikut hang laa

Fathiah Hamim said...

ezza: hehe nape sad pulak

Fathiah Hamim said...

bella: pengalaman.

Fathiah Hamim said...

shat: haaa kan dahh

Fathiah Hamim said...

ery: yeap. so, be prepared.

Fathiah Hamim said...

top: gedik mung. vibrate tak rasa ke

Fathiah Hamim said...

syrup: kau memangg

Fathiah Hamim said...

umi asura: haha pi topup

Fathiah Hamim said...

harrazdani: haah! sama la

Fathiah Hamim said...

bui: bagus2!

Fathiah Hamim said...

syux: haha takpe la.

Fathiah Hamim said...

cikpuan wani: ada beraniii?

Fathiah Hamim said...

halimatun: hehehe

Fathiah Hamim said...

kokser: ambo pehe maksud tu. :D

Fathiah Hamim said...

khairil: that's the best. (:

Fathiah Hamim said...

nokakashichi: haa. naseb baek tuh kawan yang kehilangan. :(

Fathiah Hamim said...

afiqa: takpe. angkat je. kalo sakit ati baru off. :)

Fathiah Hamim said...

mrs yie: hahaha baeklahh

Fathiah Hamim said...

dak eina: huhu kalo emergency guano? :/

Fathiah Hamim said...

misspurple: rajin la sikit. tak pun lepas angkat terus tekan loudspeaker. hehe

Fathiah Hamim said...

kotakbulat: aiyak. ingatkan dia nak buat apa, rupanya off terus. =_=

Fathiah Hamim said...

diana: haaa yang tuh orang kaaa. :P

Fathiah Hamim said...

faraa: alalala makian penuh kasih sayang yeaa

Fathiah Hamim said...

eizra: thankss

Fathiah Hamim said...

sulastri: yes! good! :D

Fathiah Hamim said...

nadia rosle: hahaha masa fa cari gamba neh, poster dia saja yang penuh kot!

Fathiah Hamim said...

mr curly: tak pe lah kalo begitu. hhuuhu

Fathiah Hamim said...

asha: hehe mau tak seram nyaa

Fathiah Hamim said...

nazrul: kalo silent tapi boleh rasa vibrate, takpe!

Fathiah Hamim said...

tia: ala rajin sket je tiaa. :D

Fathiah Hamim said...

ticer: bagus2. apa nak buat kann

Fathiah Hamim said...

hazwan: kalo orang tuh mesej, tak penting sangat le maksudnya

Fathiah Hamim said...

wahida idris: hehe hampeh!block terus je

Fathiah Hamim said...

cik emie: aiyooo tiket flight tuhh

Fathiah Hamim said...

apan: hehe memang tak leh dirancang. tapi, tak kan nak kena tunggu je kot.

Fathiah Hamim said...

ulan: hehe nombor pleasE! :D

Fathiah Hamim said...

kpah: haha kalo sengaja misscall tuh tak dapek den nak nolong

Fathiah Hamim said...

farahnabila: haha sengal juga yeaa.

Fathiah Hamim said...

jk: haha bagus lah

Fathiah Hamim said...

laskar pelangi: hishh mana tau tuh hitz.fm nak buat gotcha call. :O

Fathiah Hamim said...

soour: yeap. itu baguss.

Fathiah Hamim said...

keroro: hello2? :P

Fathiah Hamim said...

anyss: hehe comel

Fathiah Hamim said...

caliph: yang tuh takpela. :D

Fathiah Hamim said...

tea: sama la kitaa

Fathiah Hamim said...

qamar: meh orang tolong :O

Fathiah Hamim said...

ayie: aiyakk.bawak le ayie oit

chuu muqhlis said...

meh la kol chuu konfem jawab xD

Belalang Hijau said...

belalang ada pengalaman dgn sorg member bateri hanset dia abis. pastu dia mls nak cas...dia biarkan fon tu off selama 1 hari.

lepas dia dah on balik henset dia, ada satu sms yg kasitau kawan baik dia meninggal. dia tak sempat ziarah arwah kawan dia tu utk kali terakhir krn mayat dah d simpan.

sejak aritu dia x kan biarkan langsung fon dia off.boleh buat pengajarankan kisah ni? :)

RedVixen said...

aku selalu dapat banyak miskol! aku pon xtau kenapa aku tak alert dengan hempon... huhuhu

Fathiah Hamim said...

chuu: nombor2. :D

Fathiah Hamim said...

belalang: hmm. memang patut jadi pengajaran. fa hilang ayah fa sindri. huhu

Fathiah Hamim said...

redvixen: kau belum maju. haha memain!

Dilla Zaini said...

aha, sangat tertarik+suka akan ini post la fa..ohoi =D

pRiNCe said...

prince dtg melawat...nak berkawan boley ?kalau sudi bacelah entry terbaru prince ni ye...:)

[ Download ] Transformer 3 : Dark Of The Moon ( 2011 ) CamRip English
[ Pendedahan Eklusif ] Kita Ditipu Oleh Kewujudan Ular Kepala 5
[ Pendedahan Eklusif ] Bukti Justin Bieber Dah Hilang " Teruna "

Fathiah Hamim said...

dilla: hehe thank you!

syarifahsidrus said...

tak suka angkat call~llala..haha

L-mi Redzz said...

adehh~ lepas ni kene angkat r fon..hu3.. thnks 4 d info.. hu3
=)

Fathiah Hamim said...

syarifah; alorh angkat laaa

Fathiah Hamim said...

helmi: hehe info la sangat

ZORA said...

yupp..pas ni kene angkat je la call walaopon tak knal..hehehe..:)

Ery said...

suke pos neh!!

Fathiah Hamim said...

zora: haa bagus2!

Fathiah Hamim said...

ery: hehe thank you

CiK PurpLe PinkyPuff said...

betul la ayat madam awk tuh.. nak pinjam leh??hikhikhik..:)tolong cp sat..click>>Bah, tolong dulu komen Entri ni Bah..:)

tiefazatie said...

btol jg kan..hihi..best la madam awk..hihi

Fathiah Hamim said...

purple pinky: pinjam laaa

Fathiah Hamim said...

ifa: best la jugak.

h A n Y S said...

bagi hanys, kalau ada orang call pkol 2 3 pagi tu, maybe ada urgent case, sedara meninggal ke, sedara accident ke, ye lah, xkan tetiba nak kol at that time kan? tu pasal kalau hanys dapat call masa2 ni, rasa risau sangat,

x pernah terpikir pon ada gangguan 'halus' kat phone tu, hantu pandai guna teknologi ke? hahaha~ ;D

Fathiah Hamim said...

hanys: haha mana tauuu. antu sekarang macam2 woo