Pages

Reasons To Continue Writing

Tuesday, July 12, 2011

Jeles Okay!

Assalamualaikum.

Kenapa?
Kenapa Mesti Begitu Peraturannya??
Jeles Okay!

Kenapa Lelaki Senang Sangat Pilih Baju Kalo Pegi Majlis,
While Pompuan Mesti Pecah Otak Berpk Baju Yang Sesuai?

Bukan Takat Pegi Majlis,
Even Pegi Class Pun Pompuan Tak Boleh Hanya Sekadar Tshirt Berkolar Dan Seluar.
Kalo Pompuan Pakai Seluar Pun, Bukan Boleh Pakai Tshirt, Kena Blouse. *err Universiti Fa la*
Memang La Laki Tak Kan Nak Pakai Kain Pulak Yea?

Maksud Fa, Kalo Pompuan,
Dah La Nak Pk Baju Apa,
Nanti Satu Hal Nak Pk Tudung Warna Apa Pulak?

Kalo Pegi Wedding,
Mak Aih Panass Je Rasa Tengok Mat Jambu Selamba Pakai Tshirt,
Ada Yang Round Neck Lagi Tuh.


Bandingkan Dengan Pompuan?
Takda Satu Pun Bertshirt, Berseluar Tuh Mungkin,
Tapi Baju Nya Kebaya.
Pastu Aksesori Lagi. Mekap Segala.
Huiyoooo. Sarat Bhaiii.


Ce Eksplen Sket Kenapa Fenomena Ini Harus Berlaku?

Jawapannya Sonang Jo!
Pompuan Lagi Kemas! :D


psstt: Susah Kot Nak Lukis Rambut Laki!

160 comments:

sara zainol said...

bg sara perempuan ni lebih pentingkan paras rupa n pandagan org lain terhadap mereka.. sbb tu la lama je pilih baju ap nk pakai.. selongkar 1 almari tuhh,nk matching pya pasai.. hahah :)

merahitujambu said...

biasa la..pompuan masa nk g kenduri laa nk melaram..hari2 lain melaram kang kata buang tabiat..masa tu nk nunjuk2..heee

shah Blogger said...

for me,
lelaki = simple

simple tuk di fahami , lelaki x suka memberi masa lebih2 hanya dgn pakaian, sbb bnyk komitmen lain. then KEBANYAKAN lelaki cpt melenting jika terpaksa menunggu lama si 'ppuan' bersiap. ok x tu fa? haha :D

schaze zainn said...

Hikhik. Betul tu Fa
Nasib baik dekat office schaze boleh pakai suke hati.
As long tak bogel..wakaka
Sbb company asal dari US,
so not a big deal la kalo nak pakai jeans or simple tshirt

Mr.Kerro said...

hehe llaki ni simple je :P

nasyitahahmadzaini said...

a'ah la...pas2 pmpuan slalu xkn pkai bj same kalo g mjlis mane2...:P

Amirul Aqiim said...

lelaki simple je..
takkan nak pakai make-up pulak kan?
hahaha ^^

Khairil said...

berpakaian le apapun selagi ia menutup aurat...

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Err... n0 k0men tp katun tu c0mey.. hihihi

ABU said...

bestnya jadi lelaki..lulululu (sambil mata melihat ke atas, bibir dimuncungkan) hahahaa..

ZWAN SABRI said...

HAHA.. Biasala tu.. wanita itu kan hiasan dunia.. kenala banyak2 berhias.. HAHA

MySuaraBlog: Tabik Springlah Sama Pakcik!

Terbelog said...

hehe..senang ke susah jd wanita

http://www.terbelog.com/2011/07/pilih-jadi-lelaki-ke-perempuan.html

SimplySeoul said...

Lelaki xbanyak pilihan baju...limited choices.

meaw said...

sebabnya,perempuan mementingkan penampilannya :D

hati~♡ said...

huhu.. ;p

beLLa said...

tu ke gambo acab botak? hahahhahha~
standard ma. pompuan brg yang dia pakai je dah complicated. brg dlm itself ada 2.bju lagi. tudung, scarf,buatnya bju kurung tu jarang, inner lagi. mne tak rumit. laki senang je. yang dlm 1, bju+sluar. siap! ;p

syrupmasin said...

haha..biase lah pompuan kan suke bende2 remeh2..kene la peraturan mcm tuh :P

Ym.Bundle said...

pakai je apa2 kan senang..yang penting sopan..

p/s: err..kalau aku pakai tudung kire sopan ke..

aziza esa said...

laki n pmpn dua2 pntgkn penampilan..da mmg lumrah..laki x ya pkai tdg, tu cpt siap,n laki lbey simple..hehee

echaRierie said...

hehe..pempoan suka nmpk kemas dan cantik.. :)

Awan said...

no komen...kang gado...haha

syiela said...

pompuan mesti nk tmpil ayu :)

Hani Madu said...

sbb Tuhan dah jadi kan kite bebeza supaya kita ada keistimewaan masing2.hihi ;))

Miss Y and Her World said...

bila perempuan pakai t shirt pergi kelas atau kenduri, mesti orang cakap selekeh. tak paham tak paham.

Kenapalah Lelaki Tu Tak Telefon Aku
Kenangan Waktu Kecil Antara Aku Dan Kau

Miz Novexx said...

wanita perlu nampak kemas sebab fitrah wanita sukakan perkara2 yang cantik dan kemas.... ngee~~~

atiqah~ said...

perempuan ada byk perasaan..sbb tu dya lebih care her stail..hee ^^~

aisya said...

laki simple je kan.. tak payah nk fikir banyak2.. tak macam perempuan, sebab tu la kot kite ni kuat shopping. macam2 ragam.. hehe

b a m b a m ' s said...

dah kejadian pempuan mcm tuh..huhuhu.. kang laki yg lagi kuar bersolek compared than women dah jadi len lak..heheheh

BeeL said...

Jawapan beel :

perempuan memang lawak menghiasi dirinya.. kerana kewujudan wanita itu sendiri di dunia adalah sebagai "Hiasan" hehee.. so, no wonderlah ppuan suke berhias... :)

p/s : jgan membuka aurat dah.. XD

Abu Huzaifah said...

haha biasa lah tu... kdang2 ada lelaki yg suke simple... pmpuan melaram cntik2 ni bgus... sedap skit mata memandang... hikhik... asal kan biar yg sopan :)

ila said...

suke2

harrazdani said...

perempuan memang dilahirkan begitu faaa...lebih teliti dalam segenap aspek...kadang2 boeh rimas...ttp kalau fikir2 balik utk kebaikan juuga..huuh...layan jerrr laa

ChaCha said...

laki yang bersiap kalah pmpuan..parah!

tiefazatie said...

biasa la..nama pun perempuan..hihi..

dill said...

gaya saye - simple & kemas.

sampai kawan2 suh saye bergaya sakan. haha! tapi saye mmg tak bape reti. name je pompuan. haha!

dill.

si cantik sally said...

da lumrah gitu bhaiii..pompuan lebih sarat ngan gayanye..apo leh buekkk

dark r0se said...

haha~ ingatkan jeles sal ape lah tadi~ memang kalau boy senang nak kemana3 sebab dyowang sempoii! pakai jek ape puwn boleyh! tapi lau pempuan~ pakai ni tak kena~ itu tak kena~ lagi3 dah nak raye ni..mesti nak pakai yang ade kelas gitew~:P

KizZ said...

hihi...Aah ek...Bese nampak pompuan pakai sopan-sopan bagai ustazah dah sorang-sorang time g kenduri lah...

cikguden said...

jangan jeles...

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . kemas ke kalau mekap setebal seploh inci ? hahaa . lelaki simple . perempuan nak nampak anggun :)

Khamiza-Khalisha said...

yeap memang betul pun,,pompuan selalu nak kemas segala + nak cantik bila knduri tp laki ya Allah bleh pakai t-shirt..geram aku,,t-shirt bodo plak kekadang tu,,atleast pkai kemeja ok la jugak..haihhh

Liyana Zahim said...

Sdiakan bju putih dan itam blake.. Tdung putih dan itam juge shj.. Haaa.. Kan sng? Hhahahaha~

Wanie said...

hahaha..comel doodle..

besal a pompuan..dah memang diciptakan 'cerewet' bab2 bersiap ni..:)

tapi kalau wanie g kelas sempoi je kot..tsirt aje..mekap tak penah..amik mase pakai tudung je la..

HonEyBuNNy said...

biasa la..

perempuan neh banyak songeh n banyak aksesori...lau laki...ckit ja sbb diorg pun suka simple...ehheh

baby said...

itulah perbezaan antara adam dan hawa yg dijadikan ALLAH..
tidak pelik..
kedua-duanye ade yg kemass..ade yg selekeh..sebaraai jugaakk..
name manusiiaa..
heheheee..well3..skdr pndpt naaa~
ta menyebelahi sape2..
bapak i lakii la u..huhu..

shedameor said...

pompan ni remeh. kadang2 leceh jugak jadi pompan tapi nak buat cmne kann. da dilahirkan pompan. hehe

ZORA said...

lelaki simple...:P

Pyka Rahmat said...

perempuan tak remeh dia teliti, lelaki bukan selekeh dia simple.

i am S!L4H.. said...

pmpuan pkir mcm2. laki simple je. bole? hakhak

soooooour said...

lelaki pun sama je la....

Shawn Razaleigh said...

hahahah. lelaki mmg senang. pergi pakai boxer pun tak ada hal.hihihihih

cik bulan said...

tgk jenis org gak..haha..kalo bulan skjap je siap..:D--->mmg xmekap sangat pon..hahaha

Luqeem™ said...

laki kadang2 nampak lagi kemas walaupun dia tak mandi, tak shampoo, tak pakai make up bagai. sebenarnya susah nak cari laki yang kemas ni..ciri ciri orang laki kemas ni susah nak tau..

SAYA BUKAN SAMDOL said...

Haha, sebab lelaki suka yang simple je kot. tp tak fair la kan
perempuan dgn baju kurung bagai, lelaki dengan tshirt je.

Shafiq said...

Lelaki xapa, tetapi bg sy berpakaian ikot pada majlis..

HAZWAN17 said...

simple la senang..tak payah susah-susah cari baju, gosok baju hihi

syaz@rozelt said...

nice doodle..hihi..biase la perangai semulajadi perempuan yang suka nampak canteq n kemas..lelaki asal selesa n kemas..sude~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sebab orang perempuan ne cerewet.. xpernah puas dengan apa yang ada,, hahaha

amir aizat said...

wanita hiasan dunia plg indah!

aiNa yaZiD said...

betul2...kita kalau nak pergi event tertentu mesti kene pakai pakaian yang sesuai. Nak g dinner bju lain. Nak g wedding pattern lain..hehehe. Nice entry!

KAMIHIDUP said...

lelaki kan simple, heeee. :)

mimi_atia said...

leleki tue tangkap muat jew.. hehehe.. (^_^) tp ade gak llaki yg crewet taw.. lg dahsyat dri pmpuan..

aLyA_syGS said...

perempuan tu suka kesempurnaan..haha
laki pulak suka cepat2 dan simple2..kalau jenis xkesah tu
lagi la sakai...pkai tshirt pon kira jadi *sengal gila jawapan :)

Bui Junaidi said...

biasalah pompuan..dh ditakdirkan cerewet..hihihi..kalau x bergaya,bukan perempuan namanya tu..*_*

mazeermohamad said...

kih3! lain macam je saya tengok topi dia tu tau!! :'P

Check Out My New Entry About Freemason! Star of David!

apik pehe said...

aaa..apik tak tahu nak jawab aper..hahaha

alif haris said...

tu ape tu .. topi ke rambut ? hahahahha :D

eleh .. laki simpel .. best ^^ wekk jgn jeles ~

fyna said...

hehehe..
betul la dear.
:)

APAN said...

da nme pun pompuan.mmg camtu kot.bukan bab selekeh ke tak.kdg2 aku sebagai laki pun pelik.nape la smpai camtu dressnye.biasa dah la.maksudnya pompuan yg over...haha...

shafmechy said...

aritu ada tgk u tube pasal topik ni, dr fadhilah kamsah crita...dijadikan fitrah lelaki dan perempuan ni berbeza =)

diana said...

pompuan suka kan kesempurnaan dan kecantikan..:p

Syuxer said...

biasa je..kesimpulan boleh dibuat..lelaki suka simple..:)..perempuan pentingkan kecantikan tapi kadang2 ada terlebih had..T_T..itu parah..sampai kecantikan semulajadi dia hilang..huhu..boleh jatuh saham kot heheh

♥ aeryn ♥ said...

prempuan kene sntiasa nmpak smart dan kmas compared to boys so that boys cannot pijak2 maruah kita ,. tol x?? hehe . so, appearance is important.. huhu

laskar pelangi said...

tu la perempuan, susah sikit.xdelah nak mekap bagai.tp simple sudah kan;)
kena plak fikir warna tudung yg ssuai..tu yg menyusah...kena iron plak..hahaha

Elie Lily said...

perempuan lelaki sama2 ada kurang dan lebihnya..its too subjektif kot..hhaha

muhamad hanif said...

simple lagi style tau !!


AHHAHAHAHAHAHAH

vampire's lovex said...

pmpuan memang unik....sebab tu pmpuan comel hahaha...

dan kemas !!!!!!!

Fathiah Hamim said...

sara: nak matching tuh yang payah kott

Fathiah Hamim said...

merahitujambu: hehehe betul jugak

Fathiah Hamim said...

shah: haha boleh laaa

Fathiah Hamim said...

schaze: ooo paham2 :D untung laa

Fathiah Hamim said...

mr kerro: yea la tuh yang jeles nuh. :P

Fathiah Hamim said...

nasyitah: tau takpe! sanggup shoping semata untuk satu hari

Fathiah Hamim said...

amirul: ehh apa salahnya? haha

Fathiah Hamim said...

khairil: hehe betul2!

Fathiah Hamim said...

miss ct: hahaha comey la sangatt

Fathiah Hamim said...

abu: gedik nak muncung bagai! :P

Fathiah Hamim said...

zwan: melampau sungguhhh

Fathiah Hamim said...

terbelog: hahaha suka la tuhh

Fathiah Hamim said...

simply: kesian ke padan muka? haha

Fathiah Hamim said...

meaw: oh yeahhh

Fathiah Hamim said...

hati: wuuwuwu

Fathiah Hamim said...

bella: hahaha ada topi tuhh tak la botakk :P

Fathiah Hamim said...

syrup: benda remeh la sangatt

Fathiah Hamim said...

ym: yeapp betuuul

Fathiah Hamim said...

azizi: haha laki tak yah tudung

Fathiah Hamim said...

echa: kan kan? ngeee

Fathiah Hamim said...

awan: bring it on! :P

Fathiah Hamim said...

syiela: ngahaha gituuu

Fathiah Hamim said...

hani: ecece yeaappp

Fathiah Hamim said...

miss y: itu la pasaall. sedeh betul

Fathiah Hamim said...

mizz novexx: hehe betul3!

Fathiah Hamim said...

atiqah: hahaha kemain lagii

Fathiah Hamim said...

aisya: hahaha tau takpaaa

Fathiah Hamim said...

bambam: hahaha err err yang tuhhh errr

Fathiah Hamim said...

beel: jawapan boleh tahan bernas. hahaha

Fathiah Hamim said...

abu huzaifah: asal kan sopan =)

Fathiah Hamim said...

harraz: haha memang agak rimas kadang2! :D

Fathiah Hamim said...

cha: kronik yea!

Fathiah Hamim said...

ifa: haha okay fine... :P

Fathiah Hamim said...

dill: haha kita tak bergaya, tapi kita siap lama. ngeee

Fathiah Hamim said...

sally: hahahaha jeles dowh :D

Fathiah Hamim said...

kizz: hohoho kalo macam ustazah takpe laaa. hehehe

cekgu nana said...

agreed! sorry boys.LOL! :)

Fathiah Hamim said...

cikguden: tengah jeles nehh

Fathiah Hamim said...

tia: haha ye tak yea jugak

Fathiah Hamim said...

khamizah: exactly!!! tshirt bodo tuh yang bengang!

Fathiah Hamim said...

lz: haha akak buat la dulu. :D

Fathiah Hamim said...

wanie: hehe fa tak leh pakai tshirt. wuwu

Fathiah Hamim said...

honeybunny: sedeh nyaa

Fathiah Hamim said...

baby: hahaha tetba bapak laki pulak. nways, betul3 =)

Fathiah Hamim said...

shedameor: haha bersyukur2!

Fathiah Hamim said...

zora": teeeeetttt

Fathiah Hamim said...

pyka: oh that is a very nice phrase. ^_^

Fathiah Hamim said...

silah: hmmm boleh laaa. :D

Fathiah Hamim said...

dark rose: haha naseb baek fa tak beli baju baru

Fathiah Hamim said...

sour: erkk yea ke??

Fathiah Hamim said...

shawn: alamak, seb tak jupa lagi. kalo tak buta den!

Fathiah Hamim said...

cik bulan: fa pun tak mekap, tapi..... :O

Fathiah Hamim said...

luqeem: hahaha sedar takpe

Fathiah Hamim said...

saya bukan samdol: yes tau takpe. tak aci!

Fathiah Hamim said...

shafiq: round neck ikut majlis dok? :O

Fathiah Hamim said...

hazwan: korang memang, sebab tuh malas pakai kemeja kan

Fathiah Hamim said...

syazrozelt: ngehehehe tak adil

Fathiah Hamim said...

top: ehhh errrr errrr hahaha

Fathiah Hamim said...

amir: ecehhh mekaseh! :P

Fathiah Hamim said...

aina: haha kenapa beginiii

Fathiah Hamim said...

kamihidup: fine.....:D

Fathiah Hamim said...

mimi atia: yeap2 memang adaaa. 1 dalam seratus la tapi

Fathiah Hamim said...

bui: haha aiyooo

Fathiah Hamim said...

mazeer: aiyakk jangan tegur! haha

Fathiah Hamim said...

apik: iya kan ajeee. :D

Fathiah Hamim said...

alif: err dua2 boleh? :O

Fathiah Hamim said...

fyna: whyyy

Fathiah Hamim said...

apan: hahaha cehh pompuan pulakk

Fathiah Hamim said...

shafmechy: hehehe memang betul punnn

Fathiah Hamim said...

diana: oh well.... :O

Fathiah Hamim said...

syux: haha kan. terlebih tuh yang payah.

Fathiah Hamim said...

aeryn: amboi so laki boleh pakai serabai pompuan tak leh pijak pulak? grrr tak aci neh

Fathiah Hamim said...

laskar: haha kena iron tuh penting!

Fathiah Hamim said...

elie: haha yes indeed

Fathiah Hamim said...

anip: talk to the hand...! :P

Fathiah Hamim said...

vampire: yess!!! high 5! haha

Ladyevanatasha said...

yaa... ade gak prempuan yg main tibai je nak pakai ape... biase la...masing2 ad ktgri msing2.. ^^,

Far8 budak baik said...

itu ar beza lelaki
ngan pempuan kn..
lelaki selalu sempoi je...
tgn kosong je pi..
hahahahaha

Fathiah Hamim said...

ladyeva: hahah jarang la pompuan maen tibai tapi kan

Fathiah Hamim said...

farid: tau takpe. bukan reti nak bawak adiah pun. :P

Ladyevanatasha said...

a ah.. jarang la mcm tu.... yg SELALU SANGAT is lelaki... hahahaha....

bdk johor said...

Laa.. ape susah, lu pakai jer baju lelaki. abis citer. hahaha. gurau ar.
tu yg untung jadi lelaki tu. hehe

hyemynameisrasyid said...

erti kata lain.,lelaki itu simple,..dan sempoi.,hehe

salam perkenalan dari Alahai~ jemput la ye^^