Pages

Reasons To Continue Writing

Wednesday, June 22, 2011

Pompuan Pengemas?

Assalamualaikum.

Ari Tuh Entry Fa Macam Berpihak Kepada Pompuan.
Kali Neh,
Saya Berdiri Di Atas Pagar!

Kenapa?
Sebab Neh...



Pompuan Pun Boleh Jadi Macam Tuh.
Bukan Saya Je Macam Neh Tau.
Memang Ada Jugak Wanita Laen Di Luar Sana Yang Sebegini.

Fa Jadi Macam Atas Tuh Bila Tyme Exam.
Memang Serabut.
Saya Mengaku Dengan Rela Hati.

Selalu Nya, Orang Conclude,
" Eee Asrama Laki Mesti Bau Peliks, Masamm "

Jangan Ingat Suma Laki-Laki Macam Tuh!
Ramai Laki Yang Memang Pembersih, Pengemas, And Penghias.
Maksudnya Kreatip Menghias Bilik.

So,
Korang Rasa Macam Mana?


65 comments:

ShafiqHashim said...

Kemasnya..Boleh buat calon bini nie..hahaha

said...

time studi dulu, ade sorang budak laki tu memang akan berhabes duit kalo bab2 menghias bilik. asrama lelaki yang burok tu boleh jadik lawa pulak dia dudok. hehe. mengalahkan pompuan.

syrupmasin said...

sile dtg kerumah sewe saye untuk melihat rumah lelaki macam mne..paling "berseh" di antare dunie..haha..errmm..betol2..ta sume laki penyepah..bnyak je kawan2 yg berseh..tp kalu pompuan tuh ade jugak la yg suke buad sepah.. :D

beLLa said...

uihh. KEMASnya meja! haha. betul2. ada pompuan tak pandai berkemas, tapi tak semua. Laki pon camtu. weh, sampai sekarang aku TAK baca entry mata kau tu. cne nak baca if gamba2 tu kacau penglihatan aku @_@

[sutera kasih] said...

kdg2, prmpuan tu kt luar chantek giler wangi perghhh...tp sbnrnya keadaan bilik dia, masyaallah..sabo je la..hehe betul..dulu ms stay hostel, sy prnh tgk situasi tu hehe

Jasman said...

rasanya pompan kot yg pembersih cikit dr laki..pakaian aku setiap minggu bwk balik kmpong tok mak aku basuh..teroknye perangai..haha

zahid_pocie said...

eeeeeee!!! btol kerr ade pompan cmnie??? hahahahahahaaa...
bahaya2....
dah follow u... so follow and commnt entry plak keyhh... =)

Khairil said...

selalunya perempuan rajin mengemas lagi dari lelaki....tapi tak semua...sama lah lelaki..bukan semua lelaki pemalas..ada yang lagi details lagi kalahkan org perempuan... :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pompuan memang dilahirkan dengan ciri2 yang cerewet.... hahaha.. kadang semua hal die nak titik beratkan... :)

RedVixen said...

tak kira lelaki ke perempuan, kalau dah perangai penyepah tu xleh nak buat apa lah...

Wanie said...

kadang2 je mcm i kan?
bkn slalu kire pengemas la..hehe

Syazwan said...

heheheh..ada jgak ye pompuan macam nie..hahahah

ZORA said...

wahhh pompuan pon gini gak ke??
hahaha

caliph shuriken said...

klau org jepun tgk msti kna ceramah 5s ni, hikk...

latest en3: wordless wednesday: artwork

a pis of art said...

rajin betoi. hehe

jokergurl said...

kemas jangan tak kemas

jia said...

meja jia pon akn jd mcm tu ble nk exm..

=')

Umi Asura Sanusi said...

buruk perangai kalau bersepah cam tu..hehe

Liyana Zahim said...

Kite remaje kne reti wat sepah lau tak, tak remaje lah! Hahahahhaha~

karut marut inche hlovate said...

stuju..memg kebanyakan lelaki seorg pembersih

Munna said...

kalau mak tgk ni habis dh kena bebel...^^

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

kalau exam xyah kate la.. mesti bz nk skor pnya.... abis exam kemas la... macam biaasa.. kalo laki tuh.. ntah bila nk kemas... yg saya tahu.. asrama lelaki mmg sangat kotor... masa asrama terbuka dlu, saya g.. sume barang2 dwg sorok blakang almari.. pastu bilik air bau hancing.. macam x pernah basuh.. euuww.. menyesal masukk!

KAMIHIDUP said...

betul tu, bukan semua lelaki pengotor, ada tu yang sangat teliti.

Fathiah Hamim said...

shafiq: haha makan dalam

Fathiah Hamim said...

ain: waaa sampai berhabes duet. hebat

Fathiah Hamim said...

syrup: aku dapat agak rumah kau macam tuh. :P

Fathiah Hamim said...

bella: alaa sket je pun. tak da la teruk mana

echaRierie said...

hehe..normal la tue kn..
sy pun pernah gk buat meja bersepah..siap dgn buku dan makanan sekali..haha..
stress baca buku layan mknn pula..
adehh.. :D

soooooour said...

oyeah!sy pernah nampak bilik pmpn serabut cm tu...lg teruk dr bilik lelaki.....heheehe..

Mrs.Yie said...

amboi sepahnya fathiah!! :)

Mr.Kerro said...

biasalah dah disetkan begitu pmpuan pmbersih lelaki kurang hehehe :p

sergeant keroro said...

hehe, semua orang boleh jadi camtu. XD

qamarguyz said...

salam ziarah..
saya pengemas, pembersih dan kreatif..kui3! ;)
dan p0mpuan pun ramai yang pengotor juga..kan3

Fathiah Hamim said...

jasman: eh kalo tiap minggu tak pe la. ada yang simpan berminggguuu

Fathiah Hamim said...

zahid: adehhh sedehh

Fathiah Hamim said...

khairil: tau takpe!

Fathiah Hamim said...

top: nampaknya saya tak tergolong dalam ituu

apik pehe said...

hehehe..apik sokong sangat2..hhehehe

Fathiah Hamim said...

redvixen: huuh betul juga

Fathiah Hamim said...

wanie: yeap!

Fathiah Hamim said...

syazwan: ada. saya!

Fathiah Hamim said...

zora: ada maaa

Fathiah Hamim said...

caliph: alamak! mushi2! errr

Fathiah Hamim said...

a pis: haha thanks! :P

Fathiah Hamim said...

joker:ai ai captain!

Fathiah Hamim said...

jia: awesome! geng!

Fathiah Hamim said...

umi: alamak. bukan selaluuuu

Fathiah Hamim said...

liyana zahim: yeahhh!

Fathiah Hamim said...

inche: haha kannn

Fathiah Hamim said...

munna: mujur lah saya di hostel!

Fathiah Hamim said...

shiety: that bad?

Fathiah Hamim said...

kamihidup: exactlyy

Fathiah Hamim said...

echa: hahaha stylee

Fathiah Hamim said...

soour: ngahaha

Fathiah Hamim said...

mrs yie: hehe tyme exam je gini kak!

Fathiah Hamim said...

mr kerro: hmmm too baaad

Fathiah Hamim said...

keroro: betul jugak

Fathiah Hamim said...

qamar: waaa masuk bakul nampakkk. :D

Fathiah Hamim said...

apik: haha sokong yang mana tuh? :P

muhamad hanif said...

huhuhuh..

bilik aku lagi kemas nak mampus tau !!

Fathiah Hamim said...

hanif: hahaha. relax la bro! tuh kejap je laa

bella lim said...

kalau musim finals, biasa dah bilik bersepah macam kubu perang. hahaha.

Fathiah Hamim said...

bella lim: haha yes tau takpe!

niena shopping2u said...

setuju.. xsmua pmpuan pembersih & xsemua lelaki pengotor

Fathiah Hamim said...

niena: hehe betul3