Pages

Reasons To Continue Writing

Tuesday, January 31, 2012

Bukan Nak Sentap Kan Sesapa

Assalamualaikum.

Bila Dah Bagi,
Kata Konspirasi,
Kalo Sakit Hati,
Jangan Rasa Dengki.

Baucar Dah Dapat,
Baru Tak Meluat,
Tapi Kalo Terlewat,
Mulut Mula Mengumpat.

Buku Ada Beratus,
Yang Dipilih Lawak Kampus,
Tak Mungkin Masih Berhingus,
Sebab Henfon Ada Stylus.

Dalam Banyak Berjuta,
Novel Jugak Dipinta,
Kenapa Mesti Cinta,
Buku Falsafah Tidak Dicita?

Walau Tak Suka,
Jangan Lah Derhaka,
Buku Pendidikan Lagi Berguna,
Kenapa Beli Buku Tak Bermakna?

******************************

Mak Aihhh Masa Nak Tunggu Detik 12 Malam Semalam,
Punyalah Berderau Jantung Kot.
Rasa Nak Menangis Pun Ada.
Alhamdulillah Lega Sangat Sangat.
CGPA Naek Walaupun First Time Amek Banyak Subjek Berat.

Oh Puisi Kat Atas Tuh,
Kalo Paham Bagus Lah.
Kalo Tak Paham, Cuba Pahamkan. Hehehe
Fa Langsung Tak Berniat Nak Buat Orang Terasa Ke Apa,
Dan Memang Takda Nak Tujukan Kepada Sesapa,
Cuma Fa Nak Orang Pk Betul-Betul,
Berbaloi Ke Guna Baucar BB1M Tuh Dengan Beli ........(sila isi tempat kosong)

Kbai!

36 comments:

LiNda said...

gunekan baucar yang diberi tu dengan sebaik baiknye..:)

Aiman Isa said...

tahniah cgpa naik!! :)

damn.. sentap.. haha..
tak beli buku,, claim duit XD

diana said...

ye betul..
kalau rasa tak de dah buku yang perlu di beli,baik beli buku2 yang boleh digunakan pada masa depan..buku motivasi ke...kan??sekurang2 nya adik2 kita pun boleh baca...

nuyui a.k.a miss YUI said...

okies..phm2 even akk dah xbelajar lg..hihi.

ratu zuleyqha said...

HAHA ! faham.. faham.. menusuk ke kalbu jgk la bce, tp eqha xdpt pn baucer 2.. kehkeh :P

Paris Lipton said...

paham2 tp utk tahun akhir beli jela ape2 kan asalkan tak jual kt org lain dgn nlai

biela bell said...

tak guna lagi pun baucer buku tu..huhu
nak guna buat beli buku utk sem dpan..tp xjmpe lagi,huhu
btw fa..tahniah untuk kenaikan cgpa:)

Fee Hafeezah said...

manusia fa, ade keinginan..payah nak cakap sbb masing2 boleh fikir sendiri..yg jual tuh mmg tak bersyukur btul..aku hold dulu, tak tahu nak beli buku ape lagi..PWTC tgh book fair kan..?

Arra Ahmad said...

tak bersyukur..hehe

act..tak faham bahasa2 jiwang.haha

Cik tikah said...

tahniah pointer naik. x kira, nak beli gak novel :P

Izz Faizah said...

hmmm..kalo yg dah beli buku byk2 awl2 tu mmg ksian la..:)

Syazwan Che Deraman said...

tak dapat buku tu :(

semutsengal said...

stylusss tu apa ?



AHAHHAHAHAHAHAHA

yusuflaili(Goku) said...

salam;
faham, aku faham sangat puisi tu..masa sekolah menengah dulu aku aliran sastera punya...

ZWAN SABRI said...

Sumpah sentap bila baca puisi tu.. HAHA.. Btw, Tahniah! :)

syafiqakarim said...

lo kite dpt,kite nak borong buku A.samad said byk2.dgn pen byk2 t,haha
novel etc,tak layan.

tp,xdpt.xsempat.okkkkkkk

yana-feehily said...

guna utk beli novel..yey.. (takdela, dah tua dah . tak layak dapat) hih..

apa2 pun guna beli buku pelajaran ye.. ^^

beLLa said...

aku tak gune lg voucher tu. kau dah abeskan ke?

Encik Fikhri said...

jangan nak jual baucar tu pulak..haha

yana halim said...

tahniah Fa....cgpa naik. Mesti happy, kan?

♥ Cik Zack's ♥ said...

sy xguna ag baucer tu. xtau nk beli ape. sbb xmsuk sem bru ag. huhu

thniah fa :))

ieyza afieyna said...

berbaloi2.. huhu...

xguna pun agy.. huhu~

Eein Azryn said...

belum guna baucar lagi sebab sekarang tengah pertengahan sem. buku semua dah dibeli dengan duit sendiri before dapat baucar. huhu~

Bui Junaidi said...

BERTUAH BUDAK2 SEKARANG..ZAMAN KAK BUI DULU,SEMUA BUKU RUJUKAN KENA BELI SENDIRI..NANGISSSS JUGAK MASA NAK BAYAR...

Azhafizah[フィザ] said...

tahniah cgpa meningkat..teruskan peningkatan..betul tu..guna voucher tu untuk beli bahan bahan ILMIAH sahaja.

merpatisejoli45 said...

hye,sudi tak tukr banner ngn saya?
if bermint tgglkn komen di blog saya ye. :)

done folow u,jmput jd folower saya blik ye. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah cgpa naik..
Gunakan voucher tu dgn sebaiknye..^^

nurul-rasya said...

well said *tepuk tangan

naiemah_ramli said...

waa...cgpa naik..tahniah.. :)

Yana Libra said...

saya memang tak dapat baucer tu, jadi takde effect pun kat saya..hehe~

tp,saya tau ada sesetengah student yang dah beli awal-awal buku dia~

xleh nak salahkan dia juga, tak gitu..hehe :)

cik LOLA said...

tak bersyukur tol,heeeeeeeee

neway aku pon tak amek lagi bnda alah tuuu, haha

shida'R said...

CGPA naik? bagus la FA tahniah....jgn runsing2 lg skag dah blh cool hehee ^_^

هانيم إرشاد said...

tahniah. baucer tuw prlu dgunakan dgn cara yg betul, baru berkat hidup ney :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ad certain2 fact tu memang tepat kena batang idung aku :)

YOUsoF said...

Manusia yang jual baucar buku ternyata manusia yang 'bijak lagi bersyukur'.. ;)

Tahniah.. Kipidap!

ecadwinkyasha said...

tahniah result bagus..eca masih lagi tunggu result neyh.....

xdpt gi baucher tue.tapi ingat nak beli novel sebiji & peralatan tuk praktikal.. :)