Pages

Reasons To Continue Writing

Friday, October 21, 2011

Bertukar-Tukar Bersilih Ganti

Assalamualaikum.

Korang Ada Tak Kawan Yang Asyik Tukar Pasangan?
Tak Kira Laki Ke Pompuan.
Atau Maybe Korang Sindri ke Yang Asyik Tukar? =P

Sebenarnya Fa Tengok Kat Facebook,
And Berdasarkan Gosip Rakan-Rakan,
Ramai Manusia Yang Suka Tukar Baju Pasangan.
Tak Pasti Lah Suka, Atau Terpaksa.

Tapi Kiranya Diorang Neh Memang Kerap Couple Dan Putus.
Ada Yang Tahan Sebulan, 2,3 Bulan.
Atau Ada Jugak Yang Tukar Setiap Dua Minggu.
Oh Ada Jugak Jenis Asyik Putus, Tapi Pasangan Nya Sama.
Kira Kalo Dah Kawen, Macam Rujuk Balek La.

Ada Banyak Perkara Yang Fa Perhatikan Dalam Fenomena Neh. 
 

Okay Mungkin Ada Yang Akan Komen Macam Neh,
" Biar La Diorang. Tak Yah Jaga Tepi Kaen Orang "

Atau Mungkin Juga Begini,
"Laen Orang Laen Ragam.Kita Biarkan Je Selagi Tak Ganggu Kita"

Hmm Ada Sebab Nya Fa Bangkitkan Isu Ini.

Sekian Presentation Powerpoint Versi Fathiah. =D

42 comments:

suha said...

setuju dengan fa.

bukan apa, kurang manislah hal peribadi dikongsi dekat laman sosial.
:)

diana said...

akak cukup tak suka dengar orang komen."biar la kat dia..
bukan kacau kita pun.."
rasa macam dia ni orang ke pokok entah..
hahahah

Eyda Dania said...

kdg2 diowg wt fake relationship je..sbb xmo diganggu...

afzalsukasuki said...

haha excited sangat kot?org nak boipren2..dia pun nak tunjuk dia ada boipren gak!yang tak menahannya bebudak berhingus lagi tu.adoyai

siti kektus said...

Rjn pulak dorang2 pas gaduh je update status.

Mrs.Yie said...

laman sosial dah jadi tempat org bercinta gaduh2 lak..huhu..langsung x de akal..buat malu je kat org lain..

cik aisha said...

adeh habis satu malaysia taw...gara2 status kat fesbuk je...org pun naik meluat kot..

harrazdani said...

bertukar2 pasangan untuk mencari yang terbaik....;)

Ezad Skytech said...

biasa la tu..mmg da selalu nampak kat FB..hari ni status lain..esok da bertukar pulak...

Chuu Muqhlis said...

kdg2 tuan punye bdn bukan nk mcm tu pon :P

zahidah seran said...

belum matang le tu kot....

yusuflaili said...

Salam
Kira nak kongsi masalah dengan kawan kat FB lah tu..kalau tak tulis pasal cinta dan putus kat FB diaorang tak ada benda nak dicerita kat fb....

gdsbnga said...

kalau sume bende nak cite dekat facebook blog bagai tak best lahh . buat ape nak publickan kisah sendiri . sikit2 tak pelah ni kalau sume nak public aigooo .

zareliqa afiqa said...

Betul sangat2 tu fa.Iqa ada kwn cntu.Mmg annoying bila tgk status dia.Skunk mls nak bkak fb sebab tu lar.

ArulchelseA said...

kdg2 de pempuan suka ramai2 pakwe.. kih kih kih

Anif Abdullah| AA said...

laki pompuan sama je skunk ni.. err..

emy|farid said...

tak suka ayat mencarot dirang.
cth "oi, pempuan, ko nak sgt kan laki tu, ko amik la, dulu ko bukan main tak jaga dia, sekarang ko nak balik!" (vrsi dah dilembutkan) hahaha

tak patot tul cakap dulu tak jaga pakwe elok2. dh kawen kah?

feza said...

jangan nanti kawin pun main2 pulak cerai rujuk.. hurmm

Wanie said...

buat malu je gaduh kat FB..sume kawan bleh nampak..

org yang suke tukar2 ni selalunye cepat bosan, xde komitmen la tu..

Zaien Zafy said...

I agree! sebab tu better kita bercinta after kahwin. baru rasa nikmat bercinta betul-II. I-Allah :)

ILA HonEyBuNNy said...

ya ada kawan cm tu..kadang2 seminggu pisah dah ada bf baru...


xlarat nak nasihat dia dah...ehhe...tgk je ragam dia..ngeh3..

sirap merah said...

haha. btol2 lahh tuh
law da btol syg. jgelah btol2
tolak ansur :)

.ain. said...

huhuhu. setuju 100%.. ain xde nye buat mcm tu. sbb mr.R tu akan mengamok sakan klau ain buat mcm tu :)

Syuxer said...

setia pada yang satu..bertukar2 pasangan nanti tak kenal erti cinta sebenar hehe..

apapun lumrah manusia cepat dapat cinta baru..

Puan Kutu said...

budak2 skang tukar pasangan macam tukar baju.sehari 3kali.haha..setujulah kata fa..jgn tulis pasal gaduh kt fb..nti jadi blog post org lain..huhu

syimiekitty said...

nice :)

aku pun bpendapat sama mcm ni

♥ norlida ramli ♥ said...

setuju2...
yela kalau ye pun kapel/putus x yah la nak hebah2 kan kat org lain.malu kot..huhu

EeMy-g0od-go0d said...

hoo gituu :)

Selendang Merah said...

setuju seratus peratus...kalau dh syg sepatutnya ada tolak ansur baru lah betu dan kekal

Bro ahmad said...

rasa macam tak setia je macam tu...ingat tukar baju ke hmmm

Anak Wak Mail said...

macma tukar baju pulakkan..pastu heboh sana sini..adoyaii..

ieyza afieyna said...

setuju dngan fa..

dorg tu lepas putus cepat je dpt pngnti...

ABU said...

bajet hot la tu tukar2 pasangn..hahahaha macam2 la budak2 sekarng..

kotak bulat said...

mmg selalu tgk org post status kt fb bila gaduh2... nyampah den

Solihahazahar said...

haa setuju sangat sangat. kadang2 diorg ni mcm tade keje lain ke? hahahaha yg perempuan mencarut tak tahann adoh buat maluu kaum hawa saja :(

Saiazuan said...

laman social.. mudah sgt kita luahkn disitu, dengan harapan ramai membaca dan kasihan akan kita

syrupmasin said...

err..aku selalu tgk dr kawan2 aku sendiri pompuan yg selalu tukar2 bf..errr..nih dr ape yg aku nmpk dr org2 yg dekat dgn aku lah :)

ZWAN SABRI said...

untungla depa kan dapat tukar2.. zwan langsung x mampu nak tukar sebab x penah ada.. HUHU

MySuaraBlog: Contest Daniel Adie : SISPA

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sangat setuju dengan fa:)

beLLa said...

hahahaa. nice one! boleh present dalam class ni weh. terbaek! ;p

awie958 said...

patutnya kena berterima kasih kepada mereka yang sering update status ni...kalau tak kerana mereka, blog ni xde pos pasal ni huhuhu

iMBobo said...

jgn lah dibawa perangai tu bila dah kawin nnt..huhu