Pages

Reasons To Continue Writing

Thursday, October 27, 2011

Aku Lah Kiub Rubik

Assalamualaikum.

Dipusing.

Dibaling.

Diangkat.

Dihempas.

Digerami.

Diselami.

Akhirnya,

Diselesaikan.

Aku Lah Kiub Rubik.
Dipusing Ke Kiri Dan Kanan.
Dibaling Dan Diangkat Semula.
Dihempas Kerana Tidak Dapat Menyatukan Warna.
Digerami Kerana Memeningkan.
Diselami Untuk Menyelesaikan.

psstt: Amacam Puisi Fa? hehe
auto postt


30 comments:

cucu umie said...

best kot men bnda nie..hauhauah

mumui said...

best main ni! hehe... walaupun masa belajar nk solve mmg payah... =)

aisya said...

dari dulu sampai skrg mmg xpernah pndai main bnde ni.. huhu

Anif Abdullah| AA said...

memang fun n challenging lah main benda alah ni..hehe

laskar pelangi said...

main benda alah ni..tak pernah nak jadi winner..xreti =D

feza said...

dah tu dpt buat ke tidak ni? hehe

afzalsukasuki said...

tak kuasa mak jemah nak men kiub rubik.bek mak jemah masak sup guna kiub pati ayam

yusuflaili said...

salam;
taklah awak ibarat main kiub tu..tak selesai2 malah memeningkan kepala.

P/S...Kalau aku stress aku main kiub hingga 2 warna dapat disusun.

aimie amalina said...

hehehehe
x penah berjaya selesai kan mende nii

era kecik said...

sakit kepala era kalo era main benda nie.. hehehe

siti kektus said...

cube 3 dan 4 dah lepas. hehehe

tinggal yang 5 je tak beli2 lagi. ;)

siti kektus said...

cube 3 dan 4 dah lepas. hehehe

tinggal yang 5 je tak beli2 lagi. ;)

Puan Kutu said...

tak pernah dpt siapkan..haha

kusyi said...

haha...bnde ni mmg menguji mental betol! kusyi pon dah lupe cara2 nk solve bnde ni. huahua..

amna said...

puitis :)
geram main rubic ni.
saya cuma berjaya selesaikan 1 base je then give up dan stop main :(

farah hanim said...

bertuah rubik kiub nie
bnda gme cmnie pon der gak nak bt puisi tuk die
hehe
tak reti pon men bnda nie
taw bt base je :D

bloghok said...

fening3..haha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

seumur hiodup aku, aku pernah berjaya wat benda ni 3 kali je kut.. tp sekarang dah lupe....

Khairil said...

saya kalau main benda ni tak pernah jadi...huhu

Cik Azizah said...

main tapi tak pernah nak berjaya! benci tol. huhuhu

iszieylyanziy said...

hahaha,,pernah main,,tapi xpernah la dapat setel,,lampi sgt,,ee..

Wanie said...

puisi ke tu?keke

tak penah ade benda alah ni..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . terbaik . choki pom berhempas pulas main . tapi tak boleh jugak .hahha:)

Mrs.Yie said...

akak ni langsung x pandai nak berpuisi fa..huhuhu

monster kecik said...

hee..suke main benda ni..kne dgn teknik die sng je sbny..hihi

FarhanahAdzlan said...

benda ni best main cuma xreti teknik nak main je..haha=)

Abang Long said...

Salam...cube rubik tak reti, ice cube ok jer..huhu

abah khalisha said...

Rasa nk hempas je kalau men menda ni..hehehe

Syuxer said...

kiub rubik salah satu yang wat syuk stress bila main benda neh hehe..

onie said...

penat woo main ni,tensen pon ada,kecuali hafal formula dia,haha