Pages

Reasons To Continue Writing

Saturday, September 24, 2011

Satu Dunia Nak Gtau

Assalamualaikum.

Selamat Berhujung Minggu Semuaaa.
Ada Open House Ke?
Jemput La Tambah Apa Yang Ada Tuh Yea.
Dah Kenyang, Meh Baca Update Fa Neh.

Perasan Tak, Sikap Manusia Neh,
Kekadang Tuh Semua Benda Nak Gtau Satu Dunia.
Bukan La Satu Dunia, Tapi Macam Orang Yang Tak Patut Tahu Pun Kita Nak Bagi Tau.
Cara Bagitau Tuh Mungkin Kat Pesbuk, Twitter, Atau Blog.

1. Satu Dunia Nak Gtau Tengah Datang Bulan. (bagi pompuan)

2. Satu Dunia Nak Gtau Tengah Gaduh Dengan Kawan/Pakwe/Makwe/Laki/Bini

3. Satu Dunia Nak Gtau Dah Clash And 'I Am Now officially Single And Available Peeps!' Perlu Ke???

4. Satu Dunia Nak Gtau Fail Exam. *konon mintak semangat dari kawan*

Perlu Kah Ini Semuaaaa.

hiasan
pssstt: Kucing Fa Sorang Mati Semalam. :(

60 comments:

said...

Saya nak bagitau satu dunia yang saya tengah officially korek hidung sekarang.

Pfftttt!!!! Hahaha


;D

Bro ahmad said...

kalau satu dunia nak bagitau blog kita takpe huhuu..kucing cute mati..semoga rohnya aman hendaknya

Bro ahmad said...

kesian fa sob sobb kan2

Cik Itam said...

hahaha!!

Anak Wak Mail said...

kalau satu dunia dia nak bagitahu,,belum tentu lagi satu dunia nak amik tahu pasal hal dia kan..;)

Syazwan Che Deraman said...

wan tak suka update post kat facebook.

kpah k-poh said...

kena bgtau ler..nanti org tak tahu pulak..kan..kan..kan...

Cik Azizah said...

saja nak publisiti murahan...hahaha cis jahat mulut aku!

Nalisa Syahira said...

lumrah dah tu .

ArulchelseA said...

kdg ada yg tk perlu bg tau pun...

apik pehe said...

hahaha..adehhh..semua tu tak perlu bgtau kot..

Khairil said...

kucing sorang...huhu...

fallenangel said...

betol2...terasa beta. hahaha.

cik Dil said...

dil ngah baca blog fa..err saje nk gtauu..haha

JG said...

bio kan la depa nk habaq satu dunia mebi tu cara dia nak luah kan perasaan yg terpendam. huhuhu

nub said...

tarak hal punyalahh.

harhar

schaze zainn said...

selalunya budak2 yg suke buat mcm tu hihi xP

afzalsukasuki said...

nak bagitau satu dunia ada orang ngorat dia :)

ZWAN SABRI said...

mungkin ini sebagai cara untuk melepaskan bebanan yang depa tanggung kowt.. kalaw depa bg taw kat satu dunia, so bebanan yg depa tanggung tu mungkin rasa dah ringan.. ;)


MySuaraBlog: Book Fair dalam Kapal Mewah

emy|farid said...

sy nak bgtau 1 dunia sy bhgia ngan tunang, gtu ke? hehehe tensen gak kalau gaduh2 tgk status org tgh bhgia

yusuflaili said...

Salam;
dah nama manusia memang banyak gayanya dan bermacam jenisnya pulak..susah kita nak control..asalkan tak kutuk/hina/caci org lain sudah..

Pia said...

"setuju dgn NUB..tarak hal punyalah...hehhe..gtau lah apa2 pun kalau suka...terpulang pd diri masing2.."

ieyza afieyna said...

relex2.. jgn tension..
itu blog mereka. tu la dorg tulis..
kalo rase xnk bace pngkah jewp.. huhu

tpi psal dtg buln tu mmg x ptut r.. penah gak bace.. itu pun nak cerita.. tah pape je..

Puan Kutu said...

tak perlu!dengan pantas sy jawab.hehe

cikguden said...

jangan tension2 fa. rileks je.

Chuu Muqhlis said...

kena la bgthu, kang org ingt kite x wujud lak wakaka.,
*padahal diam2 sudey -___-

Aku Bah Nie Imah said...

apa boleh buat..terima je la..tapi le buat kita tersenyum apa bacakan...hehehe ^_^

Idzanfashila said...

err. memang ta ptut bgtau.

>sy nk bgtau, yang atas tu jwpn sy :)

nick dot anis said...

lau tak de sume ni..tak nama manusia la kot:-)

p!q4h b@guss said...

taknak gitau satu dunia.. nak gtau fa ja yg piqah tgh baca blog fa.. (alamak trbagitau la) haha

Paris Lipton said...

nk bgtau satu dunia fida bkk tudung ke?



pffttt

budakijaupendek said...

simpati utk kucing fa.
em bab gaduh dgn pkwe sy pun mympah!!

dill said...

sabo ye fa..

dill.

tiefazatie said...

ble dah taksub ngn Fb..twitter..bese la tue..haha

takziah yaa faa..sedih dgr kucing fa mati nie..

Cik tikah said...

manusia sukakan perhatian :)

Fatin Mira said...

mungkin perlu post untuk buat orang tahu. HAHA! manusia kan macam-macam ragam, right? :D

Tasha said...

manusia mmg suka berkongsi...

Ezad Skytech said...

huuhh..diam2 sudah la kan..hee~

iMBobo said...

mcm2 kes dorg tu..hehe eh kesian mati kucing, sabar ye..

abah khalisha said...

hahahaha..itulah kadang-kadang kelakar pun ada abah tengok ada sesetengah tu siap bgtau kt fb tgh gaduh ngan bf/gf..pelik betul lah..ingat org nak tau ke pasal depa..meluat adalah

echaRierie said...

hahaha..
zip my mouth and gum my hand..hahaha

AINNZ ABIGGAILL said...

The period one memang serabai..nak2kan lagi masa bulan puasa haritu..rasa nak jerit je kat muka dia "HELLO PERLUUUUUUUUUUUU KE BAGITAUUUUUUUUUUUU??!?!??!"

Mohd Izzar said...

erk...ada yg perlu.. ada yg tak perlu..huhu..

ada kucing beranak atas beg laptop aku. huhuhuh

SyasyaAmila said...

betol tu.. ade tu result bagus pun nk bgtau satu dunia.. anyway, saba ok yg pasal kucing tu.. arnab syasya pun baru mati.. iskisk :(

Fara E's said...

sabar ya fa :(

Bobot|Azmi said...

nak buat cane, itulah manusia. :)

beLLa said...

normal lah kot. inginkan perhatian. just like what u did, bagitau pasal sorang kucen mati. hihi~. eh, sorang ke sekor? keh3

anamizu said...

mmg meluat kdg2 bila penuh kat home kita psl status dia saja.. nk perhatian la slalunye tu..
jgn marah2 ye FA..hehe







cik ana.

Saiazuan said...

klu psl dtng bulan tu xprlu la kan.. psl exam tu agk reasonable, he/she prlu motivation kan.. so dia hope ada pembakar smangat :)

diana said...

akak berahsia orangnya..
hehhehe..
(perasan)

monster kecik said...

aah..mmg xperlu pn... stuju!
kdg2 pelik gk tgk... lg2 tang status relationship..adoiyai..

alif haris said...

kalau boleh nk bagitawu seluruh alam sampai planet pluto tu skali hahaha

~SaL IjOu~ said...

bukak fb hanya utk amek mende yg berkaitan je ( cth update pasal info tempat blaja, nengok gamba2 comey baby kwn2, tarikh2 besday kwn dll)..yg part2 post status tu sume..time kasih ajelah..x berminat~

siti kektus said...

tak pe lah. seekor kucing fa mati. masih ada kucing yg lain kan. ;)

farah hanim said...

tak perlu pon tak pe
cte privasi simpn sndri2 la
melainkn nak minx simpati or mencapap jap
hehee :D

Ujie said...

cili boh abis pun ada yg bgtau tau! tak sesuai...

Mrs.Yie said...

ada jugak jenis yg suka bercerita pasal bergaduh laki bini pada orang lain..hahahaha

YOUsoF said...

Hai semua.. Saya suka mencuri perhatian.




Kelakar pun ada jugak, tapi benda kalau dah obses macam tu la jadinya.. kan Fa. ;D



'Sorang' kucing mati, masih banyak lagi yang boleh disayangi walaupun tak sama..

Lea Isnawi said...

ada benda kita boleh share
ada benda tak perlu kot
tambah2 kalo benda tu terlalu peribadi kan

Xavi De said...

is now sedang berak at tandas awam...
*sume benda nk bgtau...=..='